Pratite nas

Reagiranja

Đuro Glogoški i OZNA

Objavljeno

na

Mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, raspad komunističke Jugoslavije doživjeli smo kao proces koji će hrvatskom narodu omogućiti izlazak iz totalitarnog mraka i otvoriti put ka slobodi, demokraciji, zaštiti ljudskih prava i sveukupnoj obnovi nacionalnih i kršćanskih vrijednosti hrvatskog naroda.

Nažalost, raspad Jugoslavije nije mogao proći bez oružanog sukoba nakon što su beogradski vlastodršci na čelu sa Slobodanom Miloševićem objedinili komunističku ideologiju i četnički pokret Draže Mihajlovića u projekt nazvan „Velika Srbija“, čije su zapadne granice bile zamišljene na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag, čime je otpočela agresija na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Tadašnje političko vodstvo Republike Hrvatske, na čelu s Ivicom Račanom, prvim predsjednikom SDP-a, u dogovoru s Jugoslavenskom narodnom armijom (JNA), predalo je oružje teritorijalne obrane velikosrpskom agresoru očekujući kako će hrvatski narod potpisati kapitulaciju i bezuvjetno prihvatiti novu Jugoslaviju (Veliku Srbiju).

Zahvaljujući dr. Franji Tuđmanu, hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu projekt „nove Jugoslavije“ (Velike Srbije) nije uspio, a Republika Hrvatska je iz Domovinskog rata izišla kao pobjednica te postala međunarodno priznata država, članica NATO saveza i Europske unije, i očekivalo se kako će, nakon 50 godina komunističke diktature, Hrvatska uspjeti u potpunosti uhvatiti korak sa standardima zapadno-kršćanske civilizacije.

Nakon otvaranja slučaja nazvanog „Lex Perković“, mi branitelji oboljeli od PTSP-a, doživjeli smo deja vu (franc. već viđeno) spoznajući kako na svim pozicijama u Republici Hrvatskoj sjede sljedbenici Komunističke partije koji su krenuli u obračun sa svim političkim neistomišljenicima prozivajući ih nacionalistima, fašistima i kriminalcima.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata, uz potporu većine braniteljskih udruga i domoljubnih snaga u Republici Hrvatskoj, pokrenuo je lavinu događaja koji su uslijedili u Republici Hrvatskoj. Prvobitno se činilo kako su povod konfliktu između hrvatskih branitelja i Ministarstva branitelja RH izmjene i dopune postojećih zakona o braniteljskim pravima te kako su svoja stajališta zakovali ministar Fred Matić sa svojim službenicima i Đuro Glogoški koji predstavlja braniteljsku populaciju, no vrijeme koje je odmicalo počelo je otvarati Pandorinu kutiju i konflikt između branitelja i Ministarstva branitelja RH postalo je otvoreni obračun vladajuće koalicije na čelu s Josipovićem i Milanovićem protiv hrvatskih branitelja Domovinskog rata i katoličke Crkve, dva temelja hrvatske nacionalne opstojnosti.

Metodologija i sredstva obračuna pokazuju sve znakove kako je u Hrvatskoj ponovno obnovljen rad OZNE.

OZNA je bila zloglasna komunistička tajna policija, formirana 13. svibnja 1944., koja je imala za cilj obračunati se sa svim neprijateljima Komunističke partije Jugoslavije i novog totalitarnog poretka koji će se uspostaviti na prostorima SFRJ-a. Brutalnost OZNE u bivšoj Jugoslaviji najviše je osjetio hrvatski narod koji je u to vrijeme bio masovno likvidiran bez obzira na krivnju, spol i uzrast. OZNA je hrvatskom narodu nametnula desetljeća straha i represije što se u hrvatskom narodu nazivalo „HRVATSKOM ŠUTNJOM“.

Na temelju izjava Đure Glogoškog, Tomislava Josića i mnogih drugih branitelja, pripadnici tajne policije pokušali su podmititi i ucjenjivati predstavnike braniteljske populacije kako bi izdali ideale za koje su se borili hrvatski branitelji uz odgovarajuću materijalnu korist i druge privilegije (nešto slično kako je nagrađen Fred Matić). Nakon odbijanja ponuđenog koristoljublja od strane časnih ljudi koji predstavljaju branitelje, na scenu je stupila metodologija i način djelovanja koji nas isključivo podsjećaju na svojedobni rad ozloglašene OZNE.

Politička hajka je počela napadom na Đuru Glogoškog, 100% HRVI, i svakim danom sve više uviđamo kako sve državne institucije koje plaćaju hrvatski porezni obveznici odbacuju načelo demokracije i etičnosti te evidentno pripremaju politička i medijska vješala za linčovanje Đure Glogoškog, koji danas simbolizira hrvatske branitelje i Domovinski rat, temelje na kojima je izrasla slobodna hrvatska država.

Nova neokomunistička politička doktrina koju su pokrenuli antihrvatski fašisti na čelu sa Stjepanom Mesićem – „VI, HRVATSKI DOMOLJUBI, PRESTANITE O NAMA GOVORITI ISTINU, A MI ĆEMO O VAMA PRESTATI GOVORITI LAŽI“ – je u biti nemoguća i neodrživa. Istina o njihovoj zločinačkoj naravi bez imalo bogobojaznosti i hrvatskog domoljublja, počela je pronalaziti svoj put, postaje sve snažnija i moćnija, i sve više je uperena prema predstavnicima Kukuriku koalicije koju predvode Zoran Milanović i Vesna Pusić, prema predsjedniku Republike Hrvatske, Ivi Josipoviću, direktoru Hrvatske televizije, Goranu Radmanu, prema tajnim službama kojima još uvijek upravlja mreža koju su uspostavili Josip Manolić i Anto Nobilo, i sve više ih pritišće i tjera na nezakonite i nerazumne postupke kao što je pokretanje brutalnih metoda koje je svojevremeno provodila OZNA.

Mi, hrvatski branitelji, smo u biti žrtve antihrvatskih struktura koje još uvijek živo djeluju u Republici Hrvatskoj i koje nam preko svojih poluga moći nisu dopustile sudjelovati u izgradnji Republike Hrvatske u čije bi društvo unijeli vrijednosti za koje smo se borili u Domovinskom ratu.

Vrijeme pokazuje kako su Đuro Glogoški i Savska 66 prerasli prvobitnu borbu za materijalna prava i dignitet hrvatskih branitelja i Domovinskog rata, te kako sve više postaju simbolom borbe protiv antihrvatske i represivne Vlade kojom upravlja Zoran Milanović i predsjednika RH, Ive Josipovića, koji hrvatski narod gura u nova politička bespuća, i stoga mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, dajemo punu potporu hrvatskim braniteljima iz Savske 66 i željno iščekujemo odlazak preostalih recidiva komunističke ideologije s političke scene u povijesnu ropotarnicu. Nadamo se kako će ovaj proces imati „domino efekt“ te kako će se preliti u Bosnu i Hercegovinu i druge države koje su nastale raspadom komunističke Jugoslavije.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Zatvarali bi one koji su 1991. ratovali – Za dom spremni!

Objavljeno

na

Oporbeni IDS, javljaju mediji, izradio je prijedlog Izmjena i dopuna Kaznenog zakona u sklopu kojeg predlažu zatvorsku kaznu za isticanje fašističkih simbola, što, kako naglašavaju, podrazumijeva i isticanje  simbola i pozdrava „za dom spremni“, koji se vežu za ustaški režim.

Kao prvo, za nešto takvog zatvorske kazne, pa i zabrane, nikada nisu donijele ništa dobrog, uvijek su manje-više bile – kontraproduktivne.

Ovog puta će to biti još i više, jer glavni razlog predlaganja drastičnih mjera je usklik – „Za dom spremni!“ Naime, kad bi se taj „ludi“ zakon pretvorio u djelo, onda bi se moglo dogoditi da i onaj tko je ratovao, bio ranjen ili ginuo uz taj pozdrav u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu također bi mogao završiti onkraj brave, ili bi jednostavno svi koji su 1991. nosili te oznake postali građani „drugog reda“! Drugo, ako se već razmišlja o nečem takvom, to bi trebalo provesti u „paketu“ tj. da se zabrane fašistički, nacistički i komunistički simboli, ali i četnički koji su vezani uz Domovinski rat. Onda nikakvi ratni zločinci poput Vukašina Šoškočanina ne bi mogli imati „privatne“ spomenike, kao što ih imaju danas, a na kojima piše (na ćirilici) da „ovdje počiva komandant  odbrane Borova Sela, narodni junak, proglašen na velikoj narodnoj srpskoj  skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991. godine.“.Osim toga, trebalo bi sankcionirati i sve one koji poput nekih članova IDS-a na ovaj ili onaj način sustavno „guraju“ projekt odcjepljenja Istre od Hrvatske, odnosno koji žele Istru proglasiti – Republikom! To je mnogo opasnije teza od usklika „Za dom spremni“, jer bi nakon njih to mogli (kad bi poludjeli!) zatražiti Dubrovčani i drugi. I ode Hrvatska, bez četnika, u tri PM!

Sad se postavlja pitanje: što su ti koji su bili i koji jesu na vlasti učinili da primjerice djeca u školi znaju što je to antifašizam, komunizam, nacizam i fašizam, te  što je to Domovinski rat, i protiv koga smo se mi borili? Sankcije bi trebalo uvesti i za ratne profitere, dezertere i izdajice. Trebalo bi još jednom „pročešljati“ popise amnestiranih srpskih i inih četnika, od kojih se dobar dio ponaša kao da su pobijedili u Domovinskome ratu, a ne kao da su (pomilovani) zločinci.

Dakle, idemo po redu. Prvo ćemo ustvrditi tko su bili oni koji su nakon završetka II. svjetskog rata počinili u ime Tita i partije strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima te zabraniti sve simbole pod kojima su to činili. Zatim, ćemo doći do Domovinskog rata te sankcionirati isticanje svih četničkih simbola, poglavito onih koji se vežu uz rehabilitiranog (!) četničkog zlotvora Dragoljuba Dražu Mihailovića, koji je Srbima i danas „svjetla točka“. Onda idemo kazniti one koji svake godine u Kumrovcu, ali i na drugim partizansko-komunističkim skupovima, ističu i nose simbole propale Jugoslavije, zločinačke JNA, ali i Tita.

Trebalo bi kazniti i spodobe  koji viču: Smrt fašizmu-sloboda narodu, jer se  taj uzvik nalazi  i na svim, ali baš na svim, važnijim dokumentima SK, KOS-a, Udbe i drugih organa i bio je sastavni dio  popisa za „odstrel“ nevinih Hrvata! (Uče li i o tome djeca u školi?)

Vjerujemo da ćemo čitav prijedlog ovog (suludog) Kaznenog zakona pročitati i u četničkim „Novostima“, koje iz tjedan u tjedan provode četničku politiku, pa će nam i u svezi toga mnoge stvari biti jasnije! (Zar ne Pupovac?).

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Matko Marušić: Neprihvatljivo je da HNK potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je plakate koji asociraju na bludne radnje kako bi privukla pretplatnike za novu kazališnu sezonu.

Reagirao je prof.dr.sc. Matko Marušić, Katedre za istraživanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u pismu HNK i Ministarstvu kulture, koje prenosimo u cijelosti:

Gospođe i gospodo navedeni u adresama,
prosvjedujem protiv prostačkih poruka u javnom prostoru!

Ne mogu prihvatiti da Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao kulturna ustanova velike tradicije i nacionalnog značaja potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara. Ova je marketinška kampanja krajnje neukusna i uvredljiva za većinu poreznih obveznika od čijeg se novca HNK financira.

Da, Zagreb me zanima, jer sam u njemu, sretno, ugodno i uljuđeno živio 40 godina. Osim toga, on je moj glavni grad i kralježnica hrvatske tradicije i kulture.

Nova marketinška kampanja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu neukusna je, prostačka i neprimjerena za kulturnu ustanovu velike tradicije i ugleda. Mene kao prosječnog građanima ona vrijeđa i tražim da ju povučete te da ubuduće koji ne uznemiravate i vrijeđate većinu hrvatskih građana odgojenih u pristojnim obiteljima.

Matko Marušić, Split

facebook komentari

Nastavi čitati