DZS: Pozitivan ŠOK – Rast Trgovine na malo za Ožujak 2017. iznosi 7,7 %

7
Mama, mama…., dao sam ostavku na mjesto predsjednika 5. razreda! – Ali sine, pa ti još ni ne ideš u školu. Ti si još u dječjem vrtiću „ Mostić“. Pa kako to misliš da možeš dati ostavku ako nisi tamo? – Mama, pa ti ništa ne razumiješ! Ako to mogu ministri koji to nisu, onda mogu i ja, zar ne? – …ah … dijete moje….

Jučer sam ostao uskraćen za još jednu analizu jer su ju događanja na kazališnim daskama hrvatske političke scene jednostavno „pojeli“.

Zato, ni kriv ni dužan, moram napisati novu, tj. nadopuniti „staru“ jer ju ionako nitko ne bi čitao zbog političkih događanja. Kako kaže naš narod, tko zna što nosi novi dan i da je jutro pametnije od večeri. Pametan je naš narod i gotovo.

Jučer je DZS objavio Indeks prometa industrije u veljači 2017., pa kaže:

„ U veljači 2017. u usporedbi s veljačom 2016. ukupni promet industrije kalendarski prilagođen u RH bilježi RAST za 3,4 %.“


Kažu još da je ukupan rast za siječanj i veljaču rast u iznosu od 5,5 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.


Nije loše, nije loše, to je ionako „nebitan“ podatak obzirom na jučerašnja događanja u Vladi RH.

Danas, 28.04.2017. DZS je objavio novi ŠOK!

Rast Trgovine na malo za ožujak 2017. u realnom iznosu od 7,7 % je uistinu ŠOK koji se nije dogodio još od kolovoza 2007., ali NIKADA prije u ožujku otkad se god prate rezultati i evidencija.
Najbliže tom rezultatu jeste ožujak 2007., prije svjetske ekonomske krize kad je zabilježen rast od 7,0 %.

Razmišljanja sam da je suvišno i spominjati da će se ovo odraziti na rast BDP-a za 1/2017. i da će rast BDP-a biti veći nego što je zabilježeno u 4/2016. kao i da će se mnogi „ mentalni komunisti i juhosloveni“, „dežurni katastrofičari“ i ostale „babe narikače“„hvatati za glavu“ i „čupati kose“ (i bez navodnika).

Za mnoge analitičare ovo je stvarno pozitivan ŠOK vrijedan svake pozornosti.

Za one koji ne znaju, u analizi: HRVATSKA IDE DALJE – ČUDA SE NASTAVLJAJU (http://kamenjar.com/hrvatska-ide-cuda-se-nastavljaju/ )
jasno sam naglasio da se u veljači 2017. dogodilo čudo jer je cca 43 000 Hrvata manje napustilo RH, a to je usko povezano s rastom Trgovine na malo.

07.04.2017., napisao sam:

„Sa 100 % sigurnošću TVRDIM da se trend broja iseljenika iz RH drastično smanjio!“

„Ne mogu sa 100 % sigurnošću tvrditi, jer to ne može nitko, da je broj iseljavanja Hrvata „prestao“, ali da je trend smanjivanja iseljavanja drastično u padu, mogu!“

Danas to isto mogu dodatno potvrditi u svakom slovu jer realan rast Trgovine na malo u ožujku 2017. sigurno ne bi bio 7,7%, odnosno nominalno 10,4%. Dodatni razlog koji ide u prilog tvrdnji jeste i to da je 2016. najveći kršćanski blagdan Uskrs bio u ožujku 2016., a ove godine u travnju, a što znači još veći uspjeh usprkos činjenici da će broj noćenja turista biti manji u ožujku 2017. za cca više od 10 %.

Sve ovo što se objavilo danas već je nagovješteno prije kao što najavljujem još poneke rekorde i „čuda“ i za travanj 2017. i dalje….
(Nisam čak ni spomenuo povećane plaće, povećanu zaposlenost, smanjenu nezaposlenost, …)

Suzdržavam se pisati o politici i politikanstvu što ne znači da ne poznajem „materiju“, već se držim osobnog nepisanog pravila da je „Gospodarstvo politika nad politikama“!

Ova analiza simboličnog naziva je radostan usklik na same podatke. U političkom smislu očekujem RAZUM jer NITKO nema pravo „igrati se“ sudbinom generacija Hrvata koje dolaze iza nas!

Najsvježija vijest sa stranica HNB-a: Tablica i3 kaže – Javni dug RH na dan 31.01.2017. smanjen je u odnosu na prosinac 2016. za 2 726 783 537,00 HRK!!

Kako god okrenemo, što god se događalo na političkoj sceni u Hrvata,  Hrvatska je pobjednik, a komu smeta neka pati jer

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!
____________

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

(Radio-Mileva neslužbeno saznaje: Uskoro se očekuje novo zasjedanje CK SKH uz delegate razriješenih ministara „u ostavci“ na kojem će se zatražiti žuran OPOZIV Luke Modrića iz „Real Madrid C.F.“ zbog problema u NK „Dinamo“. Naime, Luka Modrić je KRIV jer je igrao za navedeni klub i morao je znati za probleme u NK „Dinamo“. KRIV JE! KRIV JE! Raspni ga! Raspni ga! I za ona  hotelska prozorska stakla u sobi koja je porazbijao loptom kao dječak u izbjeglištvu – KRIV je! )

facebook komentari

 • EMINƎM

  Dajte dite materi, rekla bi moja baba, zna baka više nego svi bivši mostovi ministri u Vladi.
  tj. srtučne i odgovorne ljude na upravljačka mjesta i ne treba se brinuti za dobar rezultat , komunisti malo toga mogu oprostiti a posebno mogu uspjeh ministra Marića.

  • Milivoj Lokas

   Poštovani EMINƎM, BRAVO! Za informaciju: Najbolji ministar financija u Vladi RH od osnutka naše mlade Države, g. Zdravko Marić je u cca 13 mjeseci, u dvije Vlade RH (13. i 14.) dugoročno uštedio RH (samo na kamatama) cca 8 milijardi kuna s tendencijom da to do kraja 2017. bude više od 10 milijardi kuna!
   Možda nekom ovo zvuči nevjerojatno, ali i ovo je “skromna” procjena. 🙂

   • EMINƎM

    Gospodine Lokas vaša je procjena točna , imam osjećaj da su lijeve snage u Hrvatskoj žalosne što su svi ekonomski pokazatelji pozitivni, i da im je žao što nismo utonuli u novo zaduženje, s kojim bi Hrvatska svakako ostala vezana u Balkanskom blatu.

    • Milivoj Lokas

     Žalosne???? Pa osobno se čudim što još nema izdanja “u crnom” i proglašenom žalosti….
     Uostalom, nadam se da Ste se i sami uvjerili da većinu dobrih vijesti “kriju kao zmija noge”….ili ih ne objave ili ih eventualno možete pronaći u nekakvom “livom kantunu” i sa što manjim slovima… 😉

     • EMINƎM

      ne mogu Hrvatsku zaustaviti ni sve te njihove spletke, usprkos svemu Hrvatska ide hrabro naprijed 😉 to je jedino važno u cijeloj priči.

     • Milivoj Lokas

      Poštovani EMINƎM, još jednom: BRAVO! “Zamašnjak” koji je pokrenut Izborima 2015. godine samo ubrzava i ubrzava….
      Uzalud im spletke, laži, dezinformacije, …. uzalud im trud jer istina je tu! 🙂

     • EMINƎM

      Jer istina i samo istina je najjače oružje,