Pratite nas

Komentar

E moj Marine

Objavljeno

na

Marin. Marin Soljačić. Ime je Marin a za prezime nisan sto posto siguran. Bilo prije niki dan na radiju. Reklo usput ka najavu, ka ono, ma vidi ti ima i takvi stvari, kazat ćemo, more to koga zanimat. Pa mene odma zaintrigiralo. Daklen, taj Marin je proglašen najboljim mladim fizičaron u 2014. godini.

marinsoljacic_16092014_youtubeE, al brajko moj, ko je to njega proglasijo najbojin, di ej on to priznanje dobijo? Marin je najbolji mladi fizičar i to u SAD. Priznanje mu dali američki naučenjaci , a ne što ti ga ja znan, neki hrvatski gurui za vo i za no. A kad su mu to priznanje dali Amerikanci da je on najbolji u Ameriki, unda je najbolji i na svitu. Odma me to sitilo da je niki ali iz Zagreba.

Nije ni veliku maturu završio, dobija nagradu ka najbolji informatičar u Europe. Najbolji u Europi, nije to mala stvar. Pa unda nika lipa mlada študentica najboja od sviju koji študiraju pravo. Bila na antjecanju i ona postala najboja od sviju študenata iz cile Europe. A koliko ima fakulteta u Europi i svi poslali najboje što imaju. Pa jedan amli najboji gitarist u Europi, jedan drugi mali najboji pijanist, jedna mala najboja na violini, druga na nome vijolončelu i još tega ima koliko očeš.

Prošel godine ej to bilo, vratili se hrvatski sridnjoškolci sa znanstvene olimpijade koja se održavala u Ergentini. Vratilo se njizi petero s Olimpijade, di su bila dica iz ciloga svita i donili jednu zlatnu, dvi srebrene i dvi brončane medalje i to za pokazano znanje iz kemije, fizike i matematike. Ja to čujo na radiju Splitu u emisiji Reporteri amateri, jerbo je od te dice troje bilo iz ove moje županije, Splicko dalmatinske. Na televizoru ni jedne riči o tomu.
Potle toga nikakvu vist o toj našoj pametnoj dici nisan čuja a niti san pročita. To mene opće ne sekira. Ja san davno svatijo zašto se, dragi moji pridpridratni pijoniri i još draže pijonirke, te stvari ne objavljuju ka nike značajne visti „Smrt fašizmu-sloboda narodu „

Hrvacke dalekovidnice imaju puno važne visti. Često prikažu druga predsjednika s onom smišnon, nasmijanon dičicom od osandeset i kusur godina s kapicom i zvizdastin karanfilon na čelu, pa onega što kaže da je on antifašist i traži da se u Splitu imenuje jedan park „partizana“ pa onog malog s nog otoka šta e priznaje ovu državu, dvoje-troje što su protiv svega i svačega, dvoje.troje nisu za ništa, jednu šta ide samo salatu i kupus, jednu i jednog šta su samo jednu i jednog, pa malo sličica iz kulture, par sličica iz športa. Jutra hladna, danju prohladno do dvadeset i pet, uz sunce s mogućim lokalnim pljuskovima, tiho, vitar okriće u orkansku buru, more mirno, na otvorenom mogući neverini, moguće, moguće, moguće….
A poenta svega je ta da nas, istovrimeno, ovi iz TV kuća, uvjeravaju da je gledanost tizi nijiovi emisija nikad viša otkad se miri. U Hrvackoj su najgledanije te njiove emisije, a ne nike druge.

E moj Marine, najvažniju stvar u životu propuštaš, nikad tebe neće prikazivati na televizoru, a troke li da ćeš bit u glavnim hrvackin vistima.

Zađavla ti i pamet i škola

Jere KUKI ČOVIK, HS

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Stevo Culej o Pupovčevim i Milakovićevim Srbima: Terorist križanci četnika

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na društvenoj mreži podijelio je tekst iz novina, a koji se odnosi na, kako tamo piše, izvješće CIA-e.

Terorist križanci četnika, kratko je prokomentirao Culej.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati