EIZ je „pao“, na redu je HNB

0

EIZ je „završen“ i sad ….. „prebacujem skelu“ na HNB.

Tako bi se jednostavno šaljivim tonom mogli opisati sati, dani, tjedni, mjeseci i godine osobnih analiza i procjena, jednostavnih metodologija obrade podataka, usporedbi i izračuna kojekakvih brojki, pokazatelja, …..

Poslije tri analize i „napada“ na Ekonomski institut Zagreb, te nakon njihovog PRIOPĆENJA ZA JAVNOST

eiz1u kojem praktički priznaju poraz i napokon podižu procjenu rasta BDP-a za 2016. sa 1,9 % na, opet „mizernih“ 2,6 %, te velikim dijelom ispravljaju nebuloze koje su pisali u svojim analizama i krivim procjenama u proteklom razdoblju osramotivši pri tom i sebe i struku, mogu kratko zaključiti:
                                                  EIZ je „pao“!

No, „posla“ ima još i preko glave i slijedeća „meta“ je HNB i njihovi „stručnjaci“.

U analizi „DAVID PROTIV GOLIJATA“, a osobito u „Gospodo iz HNB-a, SRAMITE SE“, gospoda „stručnjaci“ iz HNB-a bili su dobronamjerno upozoreni da im laži, nebuloze, krive procjene i slično više NE PROLAZE. Naime, već u Biltenu br. 227 sa strane teksta više nema nikakvih „crvenih slova“, nikakvih bedastoća o deficitu proračuna i slično.

Podsjetimo se da su ista ta gospoda „stručnjaci“ iz HNB-a, najprije dali procjenu rasta BDP-a za 2016. u sramotnom iznosu od 1,8 %, te nakon samo koji mjesec ju podigli na opet sramotnih  2,3 %.

eiz2 Gospodo iz HNB-a, a što vam je to trebalo? Imali ste i imate sve podatke puno prije autora redaka ovog teksta i tako podlo navijački pisati i obmanjivati javnost?! Na stranici 3. ( 11 / 146 PDF format  ) Biltena br. 226,  objavili ste ovu vijest i slikom poviše potkrijepljenu.

Koliko vremena će vam trebati da priznate poraz i ponovno podignete procjenu rasta BDP-a za 2016.?

S razlogom očekujem da ćete povećati procjenu rasta BDP-a za 2016. godinu za nekoliko desetih dijelova postotnog boda više nego EIZ, a preporučam vam da ju podignete na 3,0 %!

Gospodo iz HNB-a:
EIZ je „pao“ – „past’“ će i HNB!

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

facebook komentari