ELITNI RUSKI SPECIJALCI DOLAZE U BANJA LUKU

6
spetsnaz

Stranka za BiH izražava duboku zabrinutost povodom vijesti da u Banju Luku stižu ruske specijalne snage ”Spetsnaz” pod izgovorom da će raditi na obućavanju tamošnje policije.

[ad id=”93788″]

”Spetsnaz” su specijalne snage, dio ruskih obavještajnih snaga, te prema tome nemaju nikakve veze s policijom! Očito je da se radi o samovoljnoj nagodbi između RS-a i Rusije zašto RS nema mandat niti pravo ispred i u ime države BiH pregovarati i dogovarati ono što je u nadležnosti države BiH. Ovakvim potezima RS ozbiljno ugrožava sigurnost države BiH i njenih građana – navodi se u priopćenju.

Prisustvo ruskih ”Spatsnaz” snaga na teritoriji naše države, smatraju u SBiH, kvalificira se kao akt agresije suprotno Rezoluciji Opće skupštine UN o definiciji agresije, a kako je i usvojeno u međunarodnom običajnom pravu. Akt agresije definiran je članom 1, članom 2, te članom 3 (a) Povelje UN.

Povodom ove situacije obračamo se  članovima Predsjedništva, kao kolektivnog šefa države, da u skladu s vašim Ustavnim nadležnostima i bez odlaganja uložite formalnu žalbu Vijeću sigurnosti UN kojom će se Rusija optužiti za agresiju na našu zemlju u skladu s ovim odredbama, te da zahtijevate izvanrednu Sjednicu Vijeća sigurnosti UN po ovom pitanju u skladu s članovima 34 i 35(1) Povelje UN – poručuju iz SBiH.

facebook komentari

 • EMINƎM

  dokazano prisustvo talibana i isilovaca je poželjno u BiH ? to nije agresija 😉 ako pukne koja bomba izrađena od njihove ruke il’ ne daj Bože gore što

  • Pero Ercegovac

   Slažem se ali Spetsnaz nikakav ne može biti prijatelj Hrvatske. Rusi su ovim potezom pokazuju da su spremni podržavati otcijepljenje RS i eventualno pripojenje s Srbijom. To ne smije se dogoditi.

   • Sivooki

    U sridu. Rusi i Srbi uvijek su orni za ratovanje. Osobito sa slabijima.

    • Pero Ercegovac

     Slažem se.

   • EMINƎM

    prijatelj mog neprijatelja uvijek će biti moj neprijatelj, srbijanci i sve što s njima ide za mene će uvijek biti aut

    • Pero Ercegovac

     Naravno ;o)