Pratite nas

Nebuloze

Elizabeta Gojan: Tužit ću portale, Hloverku, Helenu Krmpotić, HRT i Ivana Jabuku

Objavljeno

na

Uzvraćajući na napade i kritike koji su usmjereni protiv načina na koji je u nedjelju vodila emisiju i izravan prijenos inauguracije nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović HTV-ova urednica i novinarka Elizabeta Gojan odlučila je podnijeti niz tužbi.

Moj odvjetnik sve je to preuzeo. Namjera mi je tužiti sve one portale koji su me neprimjereno i neargumentirano vrijeđali. Naravno, apsolutno je da ću tužiti i Hloverku Novak Srzić i Helenu Krmpotić jer upravo njih dvije predvode napade protiv mene i uokolo hodaju s papirima skupljajući potpise za peticiju protiv mene.

Tužit ću i svoju kuću HRT jer me nije zaštitila od njihova mahnitanja, unatoč tome što sam za takvu zaštitu zatražila. A tužbu ću podnijeti i protiv Ivana Jabuke jer i on navodno sudjeluje u tom mahnitanju kojeg predvode Hloverka Novak Srzić i Helena Krmpotić – o svojim namjerama kazala je za Večernji.hr  HTV-ova urednica i voditeljica Elizabeta Gojan.

 – Vijeće je dobilo desetak protestnih e-mailova gledatelja od kojih dio najavljuje i otkazivanje pretplate. Kritizirajući emisiju i voditeljicu, gledatelji upotrebljavaju izraze: neprofesionalno, ispod svake profesionalne i ljudske razine, sramotno… Prigovore novinara HTV-a zasad nismo dobili. Zatražio sam sastanak s ravnateljem Programa HRT-a i glavnim ravnateljem, Runjićem i Radmanom – kazao je u ponedjeljak za Večernji list čelnik Vijeća HRT-a Bruno Kragić dodavši da će ovaj slučaj biti tema i na idućoj sjednici Vijeća, piše Večernji List.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Skandalozno – Puhovski: ”Nitko se ne usudi reći – HOS-ovci su bili agresori”

Objavljeno

na

Objavio

Žarko Puhovski komentirao je političke aktualnosti koje su u posljednje vrijeme u fokusu javnosti za N1 TV.

Na novinarsko pitanje kako je prošla ‘ova runda’ po  pitanju izmještanja ploče, Puhovski je odgovorio:

“Predsjednik se bavi kupovanjem vremena. Makne ploču 15 kilometara pa onda tamo bude kosturnica partizanska, ali stvar se kao malo smirila. To tako ne ide. Jedno rješenje koje se pojavilo je zafrkantski prijedlog na internetu da se napravi postmoderna inačica štafete tj. da se trči s tom pločom po raznim dijelovima Hrvatske jer bi to bilo riješenje kad ne znate kud ćete s njom.

Ako se prihvati da je Jasenovac mjesto pijeteta onda je to i Vukovar. S druge strane mjesta pijeteta bi značila da hrvatski zakoni tu ne važe i da to bude corpus separatum i tu se vraća pitanje o poziciji HOS-a. Oni dugo nisu bili dio službene vojske i treba jasno reći, a to se nitko ne usudi reći – HOS-ovci nisu bili branitelji nego agresori. Oni su se borili po svom programu za Hrvatsku do Zemuna.

Po međunarodnom pravu to je agresija na tuđi teritorij. Oni su bili i unutarnji agresori jer su se pozivali na Pavelića koji je klao manjine. Oni po programu nisu bili branitelji. Stvar je bila jednostavna. Ministarstvo uprave je trebalo delegalizirati taj pozdrav. Ovo micanje ploče je zapravo ilegalno. Nema druge nego reći – to je ustaški, koljački pozdrav koji nije prihvatljiv. Ljudi su se borili za krive vrijednosti na pravoj stani. Treba reći da su se borili za Hrvatsku, ali ideologiju staviti u zagradu.”  Kazao je Puhovski za N1

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Bojan Glavašević “Brkati generali, odjebite!”

Objavljeno

na

Objavio

Govoreći o odnosima Hrvatske i Slovenije, u kontekstu preispitivanje borbene spremnosti Slovenske vojske da zaštiti provedbu arbitraže, Davor Domazet Lošo je za portal Direktno.hr kazao: “Hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”

“Autom smo u Ljubljani za 1,5 h – za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći – odjebite… – objavio je SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru komentirajući izjave Domazeta Loše o izvanrednoj sjednici slovenskog parlamenta o spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici s Hrvatskom, prenosi maxportal.hr

Ta poruka odgovor je na izjavu admirala Davora Domazeta Loše “hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”.

Komentarući napetost u odnosima Zageba i ljubljane Lošo je postavio pitanje koji “Zašto hrvatska politika uopće pristaje na sustavno slovensko ucjenjivanje” te da je “u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske”.

“Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više, pojasnio je Lošo  izjavu o pješacima i 48 sati do Ljubljane.

 

Bojan Glavašević kritički se osvrnuo na admiralove izjave rekavši između ostalog da se Hrvatska rata nagledala za deset životnih vijekova.

– I nakon tolikih trauma i gubitaka, nakon svih nestalih i svih suza koje smo prolili, zbog 3 srdele u Piranu neki bi opet ratovali – rekao je Glavašević.

facebook komentari

Nastavi čitati