Pratite nas

Vijesti

Čelnici Googlea blokirati će sve neovisne izvođače dok ne pristanu na nove uvjete

Objavljeno

na

Volite li slušati Adele, Arctic Monkeys, Jacka Whitea ili Radiohead, pripremite se na vjerojatnost da svoje omiljene izvođače uskoro, a to znači već za nekoliko dana, nećete moći pronaći na YouTubeu.

youtube-adds-slow-motionTa Googleova podružnica najavila je da će blokirati videozapise spomenutih izvođača jer njihove nezavisne izdavačke kuće odbijaju prihvatiti uvjete koje je YouTube pred njih stavio povodom uvođenja svog pretplatničkog glazbenog servisa, koji za cilj ima ponuditi gledanje muzičkih videa bez reklama te download pjesama na mobilne aparate.

Spomenuti bi pretplatnički servis u testni pogon trebao biti pušten za koji dan, a glasnogovornik YouTubea potvrdio je za Guardian da će glazba izvođača čiji izdavači nisu pristali sudjelovati u servisu biti blokirana, odnosno korisnici spotove neće moći gledati ni s reklamama, ni bez njih.

Ova kontroverzna odluka mogla bi za posljedicu imati blokadu čak trećine svih glazbenika s YouTubea, jer upravo ih toliko svoju glazbu na tržište plasira putem manjih, nezavisnih izdavačkih kuća, izvan kontrole nekolicine globalnih izdavačkih konglomerata.

Ti konglomerati – Universal, Warner i Sony – s YouTubeom su potpisali lukrativne ugovore, dok je nezavisnima YouTube ponudio ugovore bagatelne vrijednosti po sistemu uzmi ili ostavi.

‘YouTube ide ravno u propast’, komentirala je Alison Wenham, direktorica WIN-a, cehovske organizacije nezavisnih izdavača. Dodala je da su u YouTubeu potpuno pogrešno procijenili stanje na tržištu.

‘Pokušavali smo i nastavit ćemo pokušavati uvjeriti YouTube da shvati koliko je indie glazba važna bilo kojem muzičkom servisu i zašto bi je u tom smislu trebalo vrednovati. Fanovi žele servis koji će im ponuditi široki raspon glazbe. To mogu pronaći na servisima kao što su Spotify ili Deezer, koji imaju sjajne odnose s nezavisnim izdavačima’, rekla je još Wenham.

U YouTubeu zasad tvrdoglavo odbijaju prihvatiti argumente druge strane, ali ne treba iznenaditi da do nekakvog dogovora dođe nakon što deseci milijuni fanova svoju omiljenu glazbu budu počeli tražiti na nekim drugim, YouTubeu konkurentskim online mjestima.

JL

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati