Enis Bešlagić: Nemamo za kifle, odakle nam za rat?

1

Priča o ratu u BiH podigla je na noge brojne javne osobe, domaće i strane političare i građane BiH i susjedni zemalja.

Naravno zveckanje oružjem je sa svih strana naišlo na osudu, što ni malo ne čudi, jer je narodu na ovim prostorima rata i sukoba preko glave.

Samo jedan u nizu koji je prokomentirao ovu situaciju je poznati glumac Enis Bešlagić.

“Priča o novom ratu je običnim ljudima smiješna i glupa. Ako političari misle dobiti rat, prvo moraju čuvati svoju gu***u jer se građani mogu okrenuti samo protiv njih”, rekao je za N1 glumac Enis Bešlagić.

On je naglasio da su priče o ratu u BiH i regiji iluzionarne stvari, te da ljudi na ulici o tome i ne razmišljaju. “Glupe su priče da će neko nekoga fizički pobijediti ili osvojiti nešto.

Šta će ti još nešto kad i odavde raja odlazi, nemaju ništa, nemaju za kifle.

Ne razumijem tu potrebu”, iskren je Bešlagić. On kaže da se tenzije dižu, ali samo medijski i politički. “Smiješno je razmišljati o ratu ovdje. To bi bila stvar umiješanosti zemalja regije koje su već u EU ili na putu ka EU, a oni su garant Daytonskog sporazuma.

To znači da bi se cijela regija uvukla u rat i da bi se ponovo rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili.” Bešlagić je podsjetio da je svoje mišljenje o političarima, njihovom (ne)radu i budućnosti rekao političkim liderima u lice na dodjeli nagrada Večeranjakovog pečata.

“Nemamo para da obnovimo cijevi, a odakle nam pare za rat?

Izjave glupana treba ignorisati. I građani trebaju preuzeti odgovornost, jer ne možes biti ‘konj’ dva puta”, kazao je bh. glumac i dodao da se BiH ne može graditi bez jednog naroda, jer onda to nije BiH te da je razočaravajuća cijela situacija, prenosi N1.

facebook komentari

  • Sivooki

    Nevin u javnoj kući.