Erdoğan dolazi na polaganje kamena temeljca za džamiju u centru Siska

3

Među uzvanicima na svečanosti polaganja kamena temeljca buduće džamije i Islamskog kulturnog centra u Sisku mogao bi biti i turski predsjednik Reçep Tayyip Erdoğan. To bi bio njegov drugi posjet našoj zemlji u godinu dana, s obzirom na to da je turski predsjednik u travnju ove godine prisustvovao svečanosti obilježavanja stote godišnjice službenog priznanja islama u Hrvatskoj.

Informaciju o Erdoğanovu dolasku u Hrvatsku ekskluzivno je za Večernji list potvrdio savjetnik predsjednika Erdoğana za zemlje Balkana Sabri Demir s kojim sam razgovarao u Erdoğanovoj palači u Ankari.

Zvali su me iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je predsjednika Erdoğana pozvala da sudjeluje na svečanosti polaganja kamena temeljca za islamski centar u Sisku 12. studenoga – kazao je Erdoğanov savjetnik za zemlje Balkana ističući da je predsjednik, nakon što mu ga je prenio, poziv odmah s oduševljenjem prihvatio kazavši da je Hrvatska veliki prijatelj Turske i da je polaganje kamena temeljca za islamski centar u Sisku povijesni događaj.

 S obzirom na to da ja vodim sve protokole vezane uz zemlje Balkana, odmah je zatražio od mene da dogovorim detalje protokola za njegov posjet Hrvatskoj, za svečanost i najvažniji događaj ne samo za sisačke nego za sve muslimane u Hrvatskoj u povijesti.

Mogu vam reći da se predsjednik Erdoğan veseli ponovnom dolasku u vašu zemlju i siguran sam da ćemo se ubrzo vidjeti u Hrvatskoj, naglasio je Erdoğanov savjetnik za zemlje Balkana Sabri Demir. Potvrdu o upućenom pozivu turskom predsjedniku Erdoğanu za dolazak u Hrvatsku zatražili smo i od Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Glasnogovornik Ureda predsjednice, Luka Đurić, kazao nam je kako, koliko on zna, takvog poziva nije bilo te da čak ni datum ne korespondira s aktivnostima predsjednice.

“Provjerio sam s resornim savjetnikom koji mi je to potvrdio. O gradnji samoga centra razgovaralo se za vrijeme Erdoğanova boravka u Zagrebu, no službene pozivnice nema. Međutim, bude li bilo kakvih novosti, obavijestit ću vas”, stoji u odgovoru Luke Đurića, glasnogovornika Ureda predsjednice.

Kao što se zna, i zadnji posjet Erdoğana Hrvatskoj u travnju držan je u strogoj tajnosti do samoga kraja, unatoč tome što je Večernji list dvadeset dana prije prvi objavio ekskluzivnu i točnu informaciju o datumu dolaska Erdoğana u Hrvatsku, za što ni tada nismo dobili potvrdu iz Ureda predsjednice.

facebook komentari

 • Agromentum

  Na Wikipediji stoji za Sisak: muslimani: 2.537 (4,86%) i od toga Bošnjaci: 795 (1,52%). Tko su ostali muslimani jer je Bošnjaka “samo” 795?

 • cleuna892

  Hoce li cijeli “Hrvatski” drzavni vrh doci i pokloniti se veziru?
  Hoce li na svecanosti biti prisutan i Bakir Izetbegovic kao veliki prijatelj Hrvata?
  Yebem te drzavo Hrvatska s ovakvom kurvanjskom,marionetskom politikom!

 • Choo-choo Dampf

  Kažu ” Od povijesnog znaćenja ” . Istina . Jadni naš narode .