Recep Tayyip Erdoğan: Počinje vjerski rat!

4
Foto: AFP

Nakon što nije postigao rezultate uvredljivim i histeričnim napadima na čelnike EU, koji su njemu i njegovim ministrima zabranili sudjelovanje na skupovima turskih državljana u povodu kampanje za referendum u Turskoj, Erdoğan će u svoju korist probati iskoristiti migrante od čijeg vala strepi cijela Europa.

Naime, Turska je zaprijetila da će poslati 15.000 izbjeglica mjesečno u zemlje članice Europske unije, upozorivši kako bi mogla raskinuti sporazum s EU postignut u ožujku 2016.

Sramotna naslovnica

Turski ministar unutarnjih poslova, Süleyman Soyolu kazao je da Ankara može napraviti pomutnju Bruxellesu tako što će otvoriti put tisućama izbjeglica kako bi preplavili EU. Isto tako, ministar vanjskih poslova Turske, Mevlüt Çavuşoğlu, zaprijetio je kako će Turska raskinuti ugovor o zadržavanju migranata.

Na Erdoğanove prijetnje o puštanju migranata odmah je došao i odgovor Srbije koja kaže da je spremna očuvati svoje granice te da će, u slučaju da Turska pusti tri milijuna migranata, na granicu uz policijske jedinice poslati i jake snage Vojske Srbije koje će imati ovlaštenje da upotrijebe i oružje kako bi spriječile prodor migranata.

Od Erdoğana više ništa nije iznenađujuće i svaki dan izlazi s kontroverznim i provokativnim izjavama što analitičari tumače kako je u njemu zavladala nervoza zbog straha da referendum, koji bi mu dao ovlasti da postane sultan, ne prođe zbog nedostatne podrške. Tako je Erdoğan kritizirao EU i zbog njezinih presuda koje dopuštaju tvrtkama da zabrane osoblju nošenje islamskih marama.

“Sramotno za EU. Dolje s vašim europskim načelima, vrijednostima i pravdom… Počeli ste sukob između križa i polumjeseca, nema drugog objašnjenja”, rekao je Erdoğan u sjeverozapadnoj pokrajini Sakaryji, naglasivši kako je to “početak vjerskog rata”.

U međuvremenu, na naslovnici turskog provladinog dnevnika, osvanula je fotomontaža Angele Merkel s brčićima i nacističkom uniformom. „Ženski Hitler”, piše u naslovu dnevnik Günes dodavši još kukasti križ i natpis “Frau Hitler” te “ružna tetka” preko fotomontaže Angele Merkel koja zauzima tri četvrtine naslovnice dnevnika.

Naslovnica se pojavila nakon što je turski predsjednik Erdoğan optužio Njemačku i Nizozemsku za “nacističku praksu” nakon što su te dvije zemlje zabranile na svojem tlu održavanje okupljanja u korist referenduma o proširenju njegovih ovlasti. Pravo glasa na turskom referendumu ima oko tri milijuna Turaka koji žive u europskim državama, od kojih polovina živi u Njemačkoj.

“Vratite se u Tursku”

Istodobno, Ankara je djelomično blokirala svoje sudjelovanje u nekim projektima NATO-a, uključujući i političke događaje i vojne vježbe, zbog diplomatskog spora oko otkaza turskih skupova u nekoliko europskih zemalja.
Austrijsko Ministarstvo obrane potvrdilo je tursku blokadu.

Glasnogovornik ministarstva Stefan Hirsch kazao je da je “turska blokada austrijskih partnera programa s NATO-om počela još prije nekoliko mjeseci“, ističući kako bi potez Ankare mogao izazvati probleme u bliskoj budućnosti, kao što su “pripreme misije na Kosovu, jer postoje zajednički programi obuke.”

U verbalni rat Turske protiv EU uključio se i njemačko-turski prvak u boksu, 36-godišnji Ünsal Arik, nazvavši Erdoğana kukavicom koja se ne usudi izići iz kuće bez “500 tjelohranitelja”.

– Ovaj čovjek je jednostavno zlo! Svaki Turčin, koji se ne uklapa u europsko društvo zapadne civilizacije, zna gdje je zračna luka i neka se vrati u Tursku – žestok je Ünsal Arik.

Hasan Haidar Diab / Večernji list

Hassan Haidar Diab: EU mora Erdoganu pokazati zube i ne dopustiti mu da je ucjenjuje puštanjem migranata

facebook komentari

 • Nedajte se Srbi. Vi ste započeli WW1 a potpisivanjem sporazuma TROJNOG PAKTA za sigurno ste bili iskra i WW2. Ovim sada potezom upozoravate za mogući WW3 kojeg će Srbi biti začetnici i tako će te uvijek biti na prvim stranicama međunarodne PAŽNJE.

  HRVATIMA IZVAN DOMOVINE, piše: dr. Marin Sopta
  http://otporas.com/hrvatima-izvan-d…e-dr-marin-sopta/

  • Alan B’Stard

   Milane, ponovo ne valja poveznica!?

 • Sivooki

  EU? Koja EU?

 • Malleus_Haereticorum

  „ Počeli ste sukob između križa i polumjeseca, nema drugog objašnjenja.“

  Erdoǧane, ti si idiot. Idiot si zato što vidiš kršćane tamo gdje ih nema. U EU sigurno ima više pripadnika tvoje lažne religije, islama, nego pravih kršćana. Ipak, u jednoj si stvari u pravu. To što se sada zbiva JE vjerski rat, ali rat između dviju lažnih religija, islama i pseudoateističke ljevičarske ideologije koja ima sva vanjska obilježja religije–redovite pederske procesije kao ruganje pravim kršćanski procesijama koje su zamalo nestale u Europi, tzv. nevladine organizacije što se nakotiše u velikom broju kao ruganje katoličkim redovima koji su izgradili europsku civilizaciju, bezumne obtužbe za „govor mržnje“ kao ruganje istinskom sakramentu izpovijedi, pederski „brakovi“ kao ruganje pravom sakramentu braka, bezumno navijanje glavnostrujnih medija (gotovo bez iznimke) za izbor „pravomislećih“ političara kao ruganje izboru pape, itd. itd.

  Da, EU je u vjerskom ratu u kojem ne sudjeluje jedina prava i istinska religija, a to je katolička.