Pratite nas

Nebuloze

ERDOGAN: ‘Turski mediji su najslobodniji na svijetu’

Objavljeno

na

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak da su mediji u Turskoj najslobodniji na svijetu te je odbacio optužbe da njegov režim gazi medijske slobode.

“Nigdje na svijetu mediji nisu toliko slobodni kao u Turskoj. Ja sam potpuno siguran u to što govorim”, rekao je Erdogan u govoru na konferenciji u Ankari koju je prenosila televizija, javlja agencija France Presse.

“Mediji su u Turskoj toliko slobodni da nitko u njima ne smije vrijeđati, govoriti loše o drugome, klevetati, koristiti rasističke izjave i govor mržnje što se ne tolerira ni u demokratskim zemljama”, rekao je.

Te je komentare turski predsjednik izgovorio dva tjedna nakon što je policija pokrenula operaciju protiv pristaša islamističkog propovjednika Fethullaha Gulena, bivšeg Erdoganova saveznika, koji živi u egzilu u SAD-u i glavni je protivnik predsjednika. Akcijama se ciljao prije svega list Zaman, jedan od najvećih turskih dnevnih listova.

Protuteroristička postrojba uhitila je u akcijama najmanje 24 ljudi, među kojima i jednog od glavnih čelnika televizijske postaje bliske Fethullahu Gulenu.

Erdogan je također, kako javlja Reuters, optužio zemlje Europske unije zbog kritika upućenih stanju slobode tiska u Turskoj te kazao da bi one umjesto toga trebale pronaći rješenje za povećanje islamofobije na kontinentu. “Mi nismo europski žrtveni jarci”, rekao je Erdogan na konferenciji državnih službenika.

“Mi definitivno nismo zemlja na koju Europa može pokazati prstom i ukoriti je. Umjesto da nas kritizira, Europa bi trebala pronaći rješenje za rastući rasizam i islamofobiju”, naglasio je.

Erdogan je u govoru ponovio svoju odlučnost da promijeni ustav, kazavši da će rezultati parlamentarnih izbora koji se trebaju održati sljedeće godine ubrzati taj proces.

“Zajedno s našim narodom i institucijama civilnog društva, rezultati izbora 7. lipnja utrt će put brzoj pripremi novog ustava”, rekao je.

Erdogan ne krije ambiciju da promijeni ustav i ojača ulogu predsjednika. Rezultat parlamentarnih izbora u tom će smislu biti ključan.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Skandalozno – Puhovski: ”Nitko se ne usudi reći – HOS-ovci su bili agresori”

Objavljeno

na

Objavio

Žarko Puhovski komentirao je političke aktualnosti koje su u posljednje vrijeme u fokusu javnosti za N1 TV.

Na novinarsko pitanje kako je prošla ‘ova runda’ po  pitanju izmještanja ploče, Puhovski je odgovorio:

“Predsjednik se bavi kupovanjem vremena. Makne ploču 15 kilometara pa onda tamo bude kosturnica partizanska, ali stvar se kao malo smirila. To tako ne ide. Jedno rješenje koje se pojavilo je zafrkantski prijedlog na internetu da se napravi postmoderna inačica štafete tj. da se trči s tom pločom po raznim dijelovima Hrvatske jer bi to bilo riješenje kad ne znate kud ćete s njom.

Ako se prihvati da je Jasenovac mjesto pijeteta onda je to i Vukovar. S druge strane mjesta pijeteta bi značila da hrvatski zakoni tu ne važe i da to bude corpus separatum i tu se vraća pitanje o poziciji HOS-a. Oni dugo nisu bili dio službene vojske i treba jasno reći, a to se nitko ne usudi reći – HOS-ovci nisu bili branitelji nego agresori. Oni su se borili po svom programu za Hrvatsku do Zemuna.

Po međunarodnom pravu to je agresija na tuđi teritorij. Oni su bili i unutarnji agresori jer su se pozivali na Pavelića koji je klao manjine. Oni po programu nisu bili branitelji. Stvar je bila jednostavna. Ministarstvo uprave je trebalo delegalizirati taj pozdrav. Ovo micanje ploče je zapravo ilegalno. Nema druge nego reći – to je ustaški, koljački pozdrav koji nije prihvatljiv. Ljudi su se borili za krive vrijednosti na pravoj stani. Treba reći da su se borili za Hrvatsku, ali ideologiju staviti u zagradu.”  Kazao je Puhovski za N1

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Bojan Glavašević “Brkati generali, odjebite!”

Objavljeno

na

Objavio

Govoreći o odnosima Hrvatske i Slovenije, u kontekstu preispitivanje borbene spremnosti Slovenske vojske da zaštiti provedbu arbitraže, Davor Domazet Lošo je za portal Direktno.hr kazao: “Hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”

“Autom smo u Ljubljani za 1,5 h – za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći – odjebite… – objavio je SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru komentirajući izjave Domazeta Loše o izvanrednoj sjednici slovenskog parlamenta o spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici s Hrvatskom, prenosi maxportal.hr

Ta poruka odgovor je na izjavu admirala Davora Domazeta Loše “hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”.

Komentarući napetost u odnosima Zageba i ljubljane Lošo je postavio pitanje koji “Zašto hrvatska politika uopće pristaje na sustavno slovensko ucjenjivanje” te da je “u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske”.

“Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više, pojasnio je Lošo  izjavu o pješacima i 48 sati do Ljubljane.

 

Bojan Glavašević kritički se osvrnuo na admiralove izjave rekavši između ostalog da se Hrvatska rata nagledala za deset životnih vijekova.

– I nakon tolikih trauma i gubitaka, nakon svih nestalih i svih suza koje smo prolili, zbog 3 srdele u Piranu neki bi opet ratovali – rekao je Glavašević.

facebook komentari

Nastavi čitati