Erdogan upozorio Europljane: Nećete moći sigurno hodati ulicama

5

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je u srijedu da Europljani širom svijeta neće moći sigurno hodati ulicama ako se nastave ponašati na neprihvatljiv način.

“Još jednom se obraćam Europljanima.. Turska nije zemlja s kojom se može naguravati, s čijom se čašću može igrati, čiji se ministri mogu izbacivati”, zaprijetio je Erdogan u govoru u Ankari.

Turska je u sporu s Njemačkom i Nizozemskom zbog toga što su zabranile turskim ministrima da se obraćaju turskim građanima koji tamo žive kako bi osigurali što veću podršku uoči travanjskog referenduma o proširenju ovlasti turskog predsjednika.

“Cijeli svijet prati pozorno što se događa. Ako se nastavite ovako ponašati, sutra nijedan Europljanin, nijedan zapadnjak neće moći sigurno hodati ulicama nigdje u svijetu”, dodao je Erdogan.

Do napetosti s Europom došlo je manje od mjesec dana prije održavanja referenduma 16. travnja o ustavnim promjenama čiji je cilj ojačati ovlasti predsjednika u Turskoj što bi moglo održati Erdogana na vlasti do 2029.

Recep Tayyip Erdoğan: Počinje vjerski rat!

facebook komentari

 • Agromentum

  Ako se neće moći hodati sigurno, Europljanima treba preporučiti da ne idu na odmor u Tursku.

  • srka

   Zalosna je spoznaja da sam i ja sam nekoč bio veliki štovatelj gosn.Erdogana kao reformatora turske drzave!
   Što se to dogodilo nakon uspješnih koraka…nije mi jasno!?
   Nesretnika se treba ukloniti što prije…zarad sigurnosti i svijetle budućnosti Turske i njenih susjeda!
   Pogledaj samo s’kim je na istoj talasnoj duljini!?
   Putin-Erdogan…jako opasna kombinacija!
   by Srka®

 • damirphr

  kao da je znao sto ce se dogoditi danas u Londonu…

 • Dusko Besenic

  Hoće li sada biti jasnije, ovim debilnim europolitičarima, sa kime imaju posla?!! A ako turski Hitler prijeti puštanjem migranata u EU,onda EU treba poslati SVE TURKE sa dvojnim državljanstvom (i sve koji su se rodili tu) natrag u Tursku,pa neka se tiranin zabavlja sa njih par milijuna!

 • Sivooki

  Autao si se ,Erdogane.
  Svakome tko imalo prati događanja, bilo je jasno čiju potporu IDIL ima,