“Erdoganova pobjeda predstavlja pobjedu milijardu muslimana od Kaira do Bosne i Hercegovine”

  2

  Bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović, koji je i predsjednik državnoga vrha te zemlje, nazvao je predsjednika turske vlade Recepa Tayipa Erdogana tijekom izravnog uključenja video vezom u predizborni skup njegove stranke “našim vođom”, dodajući da njegova pobjeda na predsjedničkim izborima u nedjelju u Turskoj predstavlja pobjedu svih muslimana na svijetu.

  Erdogan je pak u istom javljanju pozvao Bošnjake da žive u slozi zajedno s Hrvatima i Srbima u BiH.

  erdogaVideo snimku izravnog uključenja Izetbegovića u predizborni skup u Turskoj prenio je veliki broj internetskih portala u BiH. U vrijeme uključenja u završni predizborni skup stranke AKP, u Visokom u BiH se održavala promocija knjige o Erdoganu.

  Kada su kamere izravno prikazale dvoranu u Visokom, u kojoj su nazoči nosili turske i bosanskohercegovačke zastave, na skupu Erdoganove stranke prolomio se gromoglasan pljesak.

  Pri tome je Izetbegović poručio da očekuje od turskog naroda da Erdoganu pokloni najmanje dva mandata za sve što je učinio za oživljavanje i jačanje turske države, kao i za sve muslimane, napose Bošnjake u Bosni i Hercegovini.

  “Erdoganova pobjeda predstavlja pobjedu milijardu muslimana od Kaira do Bosne i Hercegovine”

  “Vratili ste ponos, dignitet islamskom narodu. Zato ovdje u Visokom svi stojim pred tobom iz poštovanja prema prvorazrednom muslimanskom lideru. Zato visoko dignite zastave za našeg lidera, za našeg predsjednika Tayipa Erdogana. On nosi našu zastavu, on nosi naš ponos, on nosi zastavu koju je nosio pokojni Alija Izetbegović u krvavom bosanskohercegovačkom ratu”, rekao je Bakir Izetbegović u obraćanju. Dodao je da njegova pobjeda predstavlja pobjedu milijardu muslimana od Kaira do Bosne i Hercegovine.

  “Tvoja pobjeda je naša pobjeda. U Kairu, u BiH, diljem islamskog svijeta milijarde ljudi se moli za tvoje zdravlje i tvoj uspjeh. Pobijedit ćeš sutra i doći do konačne pobjede”, dodao je Izetbegović.

  Erdogan, koji je veliki favorit na današnjim predsjedničkim izborima u Turskoj, uzvratio je da voli BiH i Bošnjake, te ih je pozvao na suživot sa Srbima i Hrvatima. “I mi volimo BiH i sve Bošnjake. I mi činimo sve i molimo se da imate suživot zajedno sa Srbima i Hrvatima. Bit ćemo s vama i uvijek s vama”, rekao je Erdogan na skupu u Konyu.

  facebook komentari

  • Po ovome što Izetgegović “predika” moglo bi izgledati – ili mogla bi se primijeniti – po onoj staroj komunističko/jugoslavenskoj otrcanoj frazologiji “proletrei svih zemalja, ujedinite se”, na “muslimani svih zemalja, ujedinite se”. Znam da će neki “graknuti”, ali nisam rekao “puške u ćoške niti puke na ramena”. Mlatarati rukama, izuvati cipele i njima udarati po stolu na glavnoj sjednici UN 1960. godine u New York-u, vitlati oružje s jednog na drugi kraj, e, borami, ili su ta vremena prošla ili tek dolaze.

  • peppermintt

   dašta vas neg voli crče za vama
   a što je drugim islamskim svitom, njih “ne voli” ?