EU zaprijetio zemljama zbog odbijanja prihvata migranata

5

Dužnosnik Europske unije za pitanje migracije u utorak je upozorio zemlje članice na posljedice odbijanja odluke o prihvatu migranata kako bi se ublažio pritisak na Grčku i Italiju koje podnose najveći teret njihova priljeva preko Sredozemlja.

Iako Europska komisija, izvršno tijelo EU-a, može tužiti zemlje koje ne ispunjavaju svoje obveze, za sada oklijeva to učiniti oko pitanja imigracije.

Važno je da vlade shvate da bi trebale biti dio toga. Ukoliko neke od njih to ne prihvate (…) Komisija ima moć i oruđa da uvjeri te zemlje, kazao je Dimitris Avramopoulos u Varšavi gdje se sastao sa šefom europske granične agencije Frontex.

Iz Grčke i Italije je do sada u skoro dvije godine, premješteno tek 14.500 od 160.000 migranata s Bliskog istoka i Afrike. Dvogodišnji plan istječe u rujnu ove godine.

Poljska je jedna od zemalja koja odbija sustav kvota. Za sada ta zemlja nije primila niti jednog od 6200 migranata koliko joj je dodijeljeno po sustavu kvota.

VIKTOR ORBAN: Mora se zaustaviti plan naseljavanja Europe migrantima

facebook komentari

 • HISTrion

  Hrvatska mora stati na stranu Viktora Orbana.

 • EMINƎM

  ovo ludilo s pobeguljama se mora zaustaviti

  • Maks

   To su jos ostaci ljevice sto se prijete, nakon izbora u Francuskoj tome je kraj (ako ne dodju u Njemackoj ponovo na vlast).

   • Sivooki

    To si dobro rekao…

    • Maks

     Ja se patim i u Njemackoj s njima , 20 godina samo na ovoj temi.