Europska komisija Hrvatskoj odobrila projekt LNG-a na Krku

5

Europska komisija Hrvatskoj je odobrila projekt LNG-a na Krku. Potvrdio je to premijer Plenković i rekao kako su donošenju takve odluke pridonijeli i konferencija triju mora te susret predsjednice Grabar-Kitarović s američkim predsjednikom Trumpom.

Prije pet mjeseci odlučeno je kako će se projekt LNG-a, vrijedan sufinancirati, u iznosu od 102 milijuna eura. Početak rada terminala očekuje se 2019. godine.

Projekt je u summitu u Trstu komentirao i premijer Andrej Plenković:

“Projekt LNG-a na Krku je važan ne samo za hrvatsku nego za diverzifikaciju opskrbe plinom i naših susjednih zemalja ovog dijela Europe. To je jedan jako dobar i bitan razvojni bitan i doslovno strateški projekt koji hrvatsku čini bitnom na dijelu Europe u kojem živimo”, rekao je  Andrej Plenković.

facebook komentari

 • Marcus

  Je! Još je bitnije da je HNS i SDSS u vlasti. Samo ne znamo zašto je to dobro za Hrvatsku.

 • goranka

  Je li to europska dimenzija prvi put spomenula tri mora? Hm …

 • Dusko Besenic

  Hahahaha….konačno je drug Plenković morao javno ,,priznati” plodove rada Predsjednice! Jesu njegovi ,,plodovi rada” veliko ,,prijateljstvo” sa Merkelicom i njezina podrška tzv arbitraži??! Nema šta, vrhunski majstor za ,,maglu”!

  • Plavac Plavi

   Bravo Predsjednice, ali meni se čini da i Plenky pomalo uči!! Pokazao je ipak nepopustljivi stav (zube) Europskoj komisiji, glede arbitraže i gle “čuda”, odobrenje projekta LNG terminala na Krku!! treba ovoj EURO-BAGRI pokazati zube, onda te cijene!!

 • Sivooki

  Dakle, ne mogu prešutjeti kako je “predsjedničino promoviranje same sebe u svijetu”, kako to reče ex-premier ovih dana, donijelo toliko koristi Hrvatskoj…haaaahahaha!
  Što bi tek bilo da je predsjednica Trumpu promovirala Hrvatsku??? ;)))
  “Jeste li čuli za Krk, gospodo?”, pitao je Trump u Poljskoj….