Evo što je Petrov rekao nakon prvog kruga razgovora s SDP-om i HDZ-om

3
11.11.2015., Zagreb - U sredisnjici MOST-a nezavisnih lista u Smiciklasovoj ulici odrzao se sastanak kojem su nazocili svi clanovi MOST-a. Bozo Petrov, Drago Prgomet, Ivan Lovrinovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Božo Petrov je danas nakon sastanka sa čelnicima HDZ-a i SDP-a izašao pred novinare.

[ad id=”93788″]

MOST je danas otvorio razgovore s HDZ-om i SDP-om. Iz razloga što Hrvatskoj u ovom trenu treba jedinstvo. Mi smo u Mostu prevladali ideološke podjele, iako smo u početku bili heterogeni, uspjeli smo jer je u ovom trenu prioritet gospodarsko stanje”, rekao je Petrov.

Ono što očekujemo od SDP-a i HDZ-a je da taj dio razumiju i da se u Hrvatskoj pokuša napraviti jedinstvena Vlada. I Domoljubne koalicije, i Hrvatske raste i Mosta. To je jedini uvjet u kojem je moguć sav onaj paket reformi. Ako želite napraviti reforme u javnoj upravi morate imati dvotrećinsku većinu. Sve drugo bi bila prijevara birača, istaknuo je Petrov.

Mi imamo i lijeve i desne birače, ali svi su dali nama glas zbog ideje da hrvatsko gospodarstvo može ići naprijed i da je potrebno jedinstvo. To je ono što tražimo od HDZ-a i SDP-a. Mi smatramo da možemo tomu biti moderator. Smatramo da oni mogu sjesti za stol, nakon 25 godina i da mogu pružiti jedinstvo barem iduće dvije godine, naglasio je.

“Definirali smo da će iduće razdoblje biti proces usuglašavanja reformi i sa SDP-om i s HDZ-om. Nadam se da je to moguće i da možemo prihvatiti ono što je nužno za Hrvatsku. Treća stvar je da će nakon ova prva dva kruga, biti definiranje mandatara Vlade. Nećemo odustati od reformi, znamo što nam je cilj. Danas smo iznijeli glavna načela i nećemo odustati, to će biti prvi uvjet, drugi je da zajedno sjednemo, a treći će biti prijedlog mandatara Vlade koji će također ići s naše strane. O tome ćemo nakon prva dva dijela. Što se tiče reakcije Milanovića i Karamarka na to – politički korektno je da to pitate njih. Ja vjerujem da će biti dovoljno političke mudrosti da oni to ne odbiju”, rekao je Petrov.

facebook komentari

 • vdanan

  Lijepo molim one koji imaju bilo kakav dodir s MOST-ovcima da pozovu hitnu veterinarsku pomoć, da veterinari pregledaju MOST-ovce. Jer čak i gavrani, vrane, psi i mačke rabe elementarne logičke operacije nad životnim situacijama. MOST-ovci jednostavno valjda nemaju moždane mase, to bi veterinari trebali ustanoviti.

  • Sivooki

   Svaka ti čast!!

   “Mi smo prevladali ideološke podjele…”??!!
   Prevladali podjelu između onih koji su Hrvatsku stvarali s narodom i onih koji je nisu željeli, te je upropaštavaju… ?
   Taj je za Nobelovu nagradu za kemiju.

 • Agromentum

  Ovaj most (koji će se raspasti) prisiljava stvarno HDZ i SDP na “veliku koaliciju” koja bi se odmah mogla nazvati “Hrvatska stagnira” (u najboljem slučaju). I sama pomisao da se SDP uključi u bilo kakve procese je neodgovorno ili se radi o manjku inteligencije i političke kompetencije.