Facebook generirao 4,5 milijuna radnih mjesta

0

Najveća društvena mreža podstakla je kreiranje i razvoj brojnih firmi, start-up preduzeća, izdavača i medijskih agencija.

Komercijalna internetska društvena mreža Facebook prošle je godine posredno utjecala na otvaranje 4,5 milijuna radnih mjesta na svijetu i ostvarenje dodatnih 227 milijardi dolara prihoda, ne računajući prihode same kompanije, pokazala je studija revizorsko-konsultantske kuće Deloitte.

FacebookFacebook, koji je naručio ovo istraživanje, navodi kako je ta društvena mreža podstakla kreiranje i razvoj brojnih malih i velikih firmi, start-up preduzeća, izdavača i medijskih agencija, koje koriste ovu društvenu mrežu kao sredstvo rada, marketinga i ekonomskog razvoja, prenosi AFP.

Zemlja koja je najviše profitirala od Facebooka su Sjedinjene Američke Države, a slijedi Europska unija, gdje je u prošloj godini najveća svjetska društvena mreža indirektno generirala 783.000 radnih mjesta, uz 51 milijardu dolara prihoda.

‘Realna poluga rasta’

Francuska, koja broji oko 28 milijuna korisnika Facebooka, četvrta je zemlja po utjecaju ove društvene mreže na domaću ekonomiju, poslije SAD-a, Velike Britanije i Brazila.

Prošle godine je u Francuskoj, posredno zahvaljujući Facebooku, stvoreno oko 78.000 radnih mjesta, i to najviše u sektoru logistike i marketinga.

Iz Facebooka navode da rezultati Deloitteovog istraživanja pokazuju kako je ta društvena mreža “realna poluga rasta, sposobna da poveća ekonomsku aktivnost i nivo zaposlenosti”.

Delloite je izračunao i da bi, uz 1,35 milijardi korisnika, Facebook kao država bio druga najmnogoljudnija zemlja u svijetu, odmah iza Kine.

 

facebook komentari