Federacija se jedino formiranjem nove Vlade može vratiti u ustavne i zakonske okvire

  0

  Šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Parlamentu Federacije BiH Marinko Čavara izjavio je da se samo formiranjem nove Vlade, bez obzira što je izborna godina u tijeku, Federacija može vratiti u ustavne i zakonske okvire.

  “Čekajući da prođu izbori, dovest ćemo FBiH do težih posljedica, nego da to uradimo sada”, rekao je Čavara, ističući da veliku odgovornost za stanje u ovom entitetu mora prihvatiti i visoki predstavnik Valentin Inzko, jer je onemogućio institucije da vrše dužnost u skladu sa Ustavom i zakonom.

  On je rekao sarajevskom “Oslobođenju” da je situacija u FBiH takva da je teško očekivati da nova vlada poboljša stanje u proračunu, u kojem nedostaje više od milijardu KM i u kojem više od 150 milijuna KM računa čeka na plaćanje.

  Čavara je ocijenio da je parlamentarna većina u FBiH koja je pokušala vratiti izvršnu vlast u zakonske okvire doživjela neuspjeh, prvenstveno zbog odnosa SDP-a, čiji ministri i premijer nisu poštovali zaključke i odluke Parlamenta.

  “Istovremeno, može se reći da su zaključci i odluke donošeni jednoglasno na sjednicama Vlade, uz suglasnost svih ministara, što jasno govori da je riječ o interesnim dogovorima onih koji čine Vladu”, rekao je Čavara, koji je potpredsjednik HDZ-a BiH.

  (Srna)

  facebook komentari