Pratite nas

Vijesti

Feministički napad na katedralu i crni jarac

Objavljeno

na

Na koje se načine masonske elite odnose prema većinski katoličkim državama, uz konstantno promoviranje gay zajednica, govori i primjer pokušaja napada razularenih feministkinja na katedralu u Buenos Airesu, kao i skandalozna sotonska reklama švedskog telekom operatera Tele2 koja se emitira u Hrvatskoj.

 Naime, razjarena skupina feministkinja ogoljenih grudi pokušala je ovih dana oskrnaviti katedralu u Buenos Airesu, koju su muškarci čuvali od napada, jasno dajući do znanja kako je njihov bijes usmjeren protiv stajališta katoličke crkve u vezi očuvanja života.

[vsw id=”fOCD_T9Qqpc” source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

Stravičan napad uključivao je žene koje su crvenom bojom polijevale muškarce, pogotovo njihova međunožja, a trajnim markerima su crtale svastike na njihovim čelima i prsima, čak su nekima nacrtale brkove sugerirajući da se ponašaju kao Hitler.

Izvodile su i seksualne performanse ispred sviju, trljale svoje grudi od njihova lica uz uzvike “izvucite krunice iz jajnika” i ” da je Papa žena, pobačaj bi bio legalan”.

 Napadnuti su muškarci tijekom cijelog performansa ostali mirni i dostojanstveni, a neki od njih nisu mogli suspregnuti suze.

 Crni jarac čestita Božić

 Drugi primjer je svetogrdna božićna reklama švedske Tele 2 koja se unatoč velikom protivljenju i dalje nesmetano pušta na televizijskim ekranima u Hrvatskoj.

 [vsw id=”VcBBRueCQZc” source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

U skandaloznoj reklami ovca Gregor, koji je zapravo zamaskirani crni jarac, koji simbolizira sotonu, služi za ismijavanje sakramenata i osjećaju vjernika.

Što o kampanji Tele 2 misli hrvatska javnost vidi se i po facebook profilu ovog operatera. Naime, Hrvati svakodnevno obasipaju njihovu stanicu tražeći od njih da prekinu vrijeđati njihovo dostojanstvo kao i pravo na vjeroispovijest.

Tele2 je još 1993. godine u Švedskoj osnovao čovjek po imenu Jan Stenbeck. Kompanija je u Hrvatsku došla 2005. u vrijeme ere Ive Sanadera, gdje danas ima oko 839 tisuća korisnika.

Hoće li ovakva poslovna politika biti stimulirana ili sankcionirana, odlučit će korisnici mobilnih usluga.

L. Novak

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Sudac Mislav Kolakušić u intervjuu za Hrvatsku danas tvrdi: Lex Agrokor je protuustavan

Objavljeno

na

Objavio

Ivica Todorić nakon mjeseci šutnje obratio se javnosti i vrlo oštro kritizirao Vladu te zaprijetio tužbama, ali i otkrivanjem svoje istine. S obzirom na težinu optužbi protiv Vlade i hrvatske države, Hrvatska danas provjerila je kod istaknutog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mislava Kolakušića imaju li osnove neke od Todorićevih tvrdnji.

Je li lex Agrokor u skladu s Ustavom? Ako nije, zašto?

Njime su prekršene temeljne odredbe Ustava RH o pravu vlasništva, slobodi poduzetništva i jednakosti svih pred zakonom. Ustav kaže da se prava stečena ulaganjem katpitala ne mogu umanjiti zakonom, itd. Ova prava su utkana i u temelje europskog i međunarodnog prava. Zakonom se narušava temeljni princip jednakomjernosti namirenja vjerovnika, jer je uveo mogućnost da se pojedini vjerovnici namiruju u cijelosti i za stare i nove obveze, a drugi samo djelomično.

Može li Todorić povući svoj potpis (zakon ne bi bio aktiviran da on nije pristao na prinudnu upravu)?

Postupak je pokrenut i sada više nema nazad. Zakon je tako napisan da postupak nije mogao pokrenuti nitko drugi bez suglasnosti uprave dužnika. U ovaj postupak su nažalost uvučene i tvrtke povezane s Agrokorom koje ni po jednom kriteriju nisu ostvarivale uvjete za stečaj, a sada je založena njihova imovina i priča bi mogla završiti na način da stranci postanu vlasnici naših polja i pitke vode.

Todorić prijeti tužbama, kakve su mu šanse ako se obratu sudovima izvan RH? Koji bi mogli imati nadležnost? Postoje li slični slučajevi u EU ili šire?

Nisam upoznat sa sličnim slučajevima. Ni jedna ozbiljna demokratska država ne bi donijela tako loš zakon koji omogućuje da je svi tuže i da na kraju njeni građani bez ikakvog razloga snose posljedice. Svakako bi se mogao obratiti sudovima RH te Europskom sudu za ljudska prava pred kojim se ostvaruje i zaštita prava vlasništva pravnih osoba, odnosno poduzetnika.
Ova situacija neodoljivo podsjeća na Zakon o predstečajnim nagodbama koji je također pisan za vrlo uski krug poduzetnika kojima se omogućilo da otpišu dugove temeljem nepostojećih potraživanja, da bi im na kraju blade drugi oteli carstva. Dakle, oni koji su na početku bili skupa na kraju su se jako ljutili jedni na druge.

Ivica Todorić je još uvijek vlasnik Agrokora, a s time ima i sva vlasnička prava. Tko će u ovom slučaju nadoknaditi gubitke (izravne i neizravne) nastale za vrijeme prinudne uprave?

Upravo tako, nije došlo do promjene vlasništva, ali je došlo do promjena u pravu upravljanja, a to je bit samog vlasništva. Ovdje se radi o kompliciranim pravnim odnosima. Međutim, potrebno je istaknuti da nije donošen posebni zakon, već da su primjenjeni postojeći instituti predstečaja i stečaja, RH i njezini građani ne bi bili izloženi riziku dvostruke štete.

Može li imati utjecaja eventualni kazneni postupak prema Todoriću i pravomoćna presuda protiv njega na tužbe koje on pokrene pred sudovima izvan RH?

Pravomoćna presuda bi mogla imati značajan utjecaj u parničnim i arbitražnim postupcima iako ne i odlučujući.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati