Pratite nas

Komentar

Film ‘Ustav Republike Hrvatske’ – Protuhrvatski agitprop

Objavljeno

na

‘Ustav Republike Hrvatske’ je film notornoga Rajka Grlića u kojemu se ismijavaju i vrijeđaju temeljne vrijednosti naroda i države. Sve glavne uloge igraju Srbi.

Takvo nešto u komunizmu ni jedan partijski komitet nikad ne bi dopustio.

Štoviše, glavni glumac, Nebojša Glogovac, koji glumi pervertiranoga homoseksualnog i transvestitskoga ustašofila, u svojim je javnim istupima posve neuvijeno slavio i veličao četnički pokret, a napose četničkoga đenerala Dražu Mihajlovića.

Takvi filmovi su iznimno štetni, jer kod neobaviještene inozemne publike potiču i cementiraju štetne, zlonamjerne i neistinite stereotipe o Hrvatima. Takvi primitivni, neobrazovani, krezubi i perverzni Hrvati žive samo u glavama primitivaca poput Rajka Grlića, Milorada Pupovca, Jurice Pavičića i Ante od Kante… Napose je opasno što se ti filmovi predstavljaju kao hrvatski proizvod, pa ih se uzima zdravo za gotovo i u startu se odbacuje mogućnost pristranosti i podvala neke treće strane.

Pravi problem je što govore neistinito o istinitim ljudima i stvarnim narodima.

Za Hrvatsku bi bilo sasvim bezopasno da Grlić, Matanić ili Brešan svoje orjunaške ili pročetničke pamflete plasiraju iz kakve balkanske ili srbijanske bunje, ali da to rade iz srca Hrvatske – to je više nego suludo. Zato hrvatska država na njihove svinjarije više ne smije olako gledati, a kamo li ih još i financirati. Filmovi toga tipa mogu biti zanatski savršeni, iako su, uglavnom, daleko od toga.

Pravi problem je što govore neistinito o istinitim ljudima i stvarnim narodima. Ako ne insinuiraju ili ako otvoreno ne lažu, onda takvi filmovi i takvi autori najčešću rade metodičku podvalu izdižući pojedinačno, marginalno i ekscesno na opću razinu, kada kroz akcidentalne priče razvijaju opći stereotip.

Neupućeni stranci mogu takve filmove gledati sa zanimanjem, mogu im čak i podijeliti kakvu nagradu, (iako je priča o nagradama lažna i napuhana), ali u domaćem miljeu takvi filmovi izazivaju nelagodu, djeluju usiljeno, nategnuto i manipulativno. I onda kad pričaju istinitu priču, u njihovoj podlozi je manipulacija i laž.

Zbog njihove lažne matrice i zbog svjetonazorskoga nasilja, ovdje su negledljivi i domaća publika ih uglavnom zaobilazi u najširem luku. Najstrašnije je što takve potvorbe i podvale protiv sebe samoga hrvatski narod plaća preko ovakvih odnarođenih tipova s kriminalnim nagnućima – kakvima se odao upravo Hrvoje Hribar, komentirala je Zorica Gregurić.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

BOROVO SELO: OSVANULA PORUKA NA MAUZOLEJU ZLOČINCA VUKAŠINA ŠOŠKOČANINA!

Objavljeno

na

Objavio

BEZ KOMENTARA – BOROVO SELO: OSVANULA PORUKA NA MAUZOLEJU ZLOČINCA VUKAŠINA ŠOŠKOČANINA!

“Grobovi u žitu vjekovima klet će, zaboravit nikad neće ih Hrvati!”

PITANJE ZA HRVATSKU VLADU: Kada će te ukloniti spomenik četničkom koljaču koji je organizirao masakr 12 hrvatskih redarstvenika?! Nije li neprimjereno da tako blizu mjesta zločina bude spomenik zločincu?

(P.S. Upravo ovakve “argumente” koristili ste prilikom uklanjanja ploče HOS-a u Jasenovcu, komentirao je Velimir Bujanec)

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Nova zdrava stremljenja u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Politički i društveni život u Hrvatskoj nije odavno bio tako živahan i buran.

Teško se povremeno i snaći u poplavi zahtijeva, predbacivanja, optuživanja, vrijeđanja i svakakvog jada koji se može čuti, vidjeti i pročitati od dičnog Sabora do jugo tiskovina, od sociologa, političkih komentatora, novinara i dakako, uvijek spremnih, sve više rastućih, nevladinih udruga.

Niču poput gljiva poslije kiše a radni narod za čija prava „se oni bore“, koji u velikom broju jedva preživljava, te dragocjene udruge sve jako dobro plaća. Pada mi na pamet jedna akcija koja se zalaže za primjenu Istambulske konvencije u Hrvatskoj.

Jedna od prvih koja je jako zagovara je bila udruga BABE koja je tražila od naših predstavnika u Belgiji da se zauzmu za prihvaćanje konvencije. Više elemenata, više djelova ima u toj konvenciji. Tako i potreba da se ljudima, djeci i onima starijim, u jednom trenutku svog života omogući da se odluče što su. Jesu li muškarci ili žene. Bez obzira na spol. On nije važan.

To je neki zastarjeli privjesak koji sili ljude već oko sto tisuća godina koliko bi moglo biti da je nastala ljudska vrsta, da  često budu ono što nisu. Vrlo zanimljivo. Kad sam tu mogućnost prenio na sebe vidio sam da i nije tako nevažno i bedasto, kako sam u početku mislio. Ako se odlučim promijeniti rod što mi konvencija omogućava ne bi se dogodilo ništa loše. Što više, mogao bih doprinijeti, jer obzirom na struku ali i posao u kući i oko kuće, više kao žena nego što sam do sada kao muškarac. Razmislit ću. No, u razmišljanju sam otišao korak dalje.

Što bi na većoj razini, na nacionalnoj mogle značiti takve promjene. Kad bi primjerice jedan moj kolega promijenio rod mogli bi dobiti na čelu gore spomenute udruge dvije Sarnavke umjesto jedne kao što je sada. Kakva bi to samo bila progresivna snaga u našoj državi. Mogli bi se uvjeriti i turski i drugi svjetonazorski identičan ostali brojni svijet da prihvati Istambulsku konvenciju. Dakako, u cijelosti. Ne samo nazadna Hrvatska i Europa u većem dijelu. To bi uistinu bio veliki korak u progresivni slobodan svijet. Živi bili pa vidjeli.

Damir Letinić/Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati