Financial Times: Grabar-Kitarović izravno napala Vladu

0

Nezaposlenost je među najvišima u EU, ali ipak lani nismo iskoristili EU fondove – rekla je izabrana predsjednica za FTPrvo i najvažnije, želim našem narodu vratiti samopouzdanje, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović za blog beyondbrics Financial Timesa koji piše Andrew McDowall.

Uloga predsjednika može biti donekle ograničena Ustavom, ali mi daje važnu platformu s koje mogu utjecati na stvarnu i važnu promjenu. Poručila sam u kampanji da ću neumorno raditi da pomognem u rješavanju problema gospodarstva, otvaranju novih radnih mjesta i napretku zemlje, to obećanje namjeravam i ispuniti. Vjerujem da će Hrvatska za pet godina biti posve drukčija od onog što je danas i uzbuđena sam zbog takve budućnosti – rekla je Grabar-Kitarović.

Ističe i kako je Hrvatska blagoslovljena prirodnim bogatstvima.

Daleko smo došli, ali sad moramo sasvim promijeniti gospodarstvo. Hrvatska je jako pogođena krizom, ali situacija je pogoršana onim što smo učinili i onim što smo propustili. Nezaposlenost je među najvišima u EU, ali ipak lani nismo iskoristili EU fondove – rekla je izabrana predsjednica, a autor teksta zaključuje kako je riječ o izravnom napadu na socijaldemokratsku vladu.

Autor ističe kako se predsjednica u kampanji prikazala kao “alfa-ženka, proizvod svog zavičaja, koja može pucati, voziti traktor i pomusti kravu, za razliku od pomalo blijedog Josipovića, inače uglednog pravnika i skladatelja, sina visokorangiranog komunista”. Kako će zajedno vladati socijaldemokratska vlada i predsjednica? – Bit će to mučna kohabitacija – piše autor bloga.

facebook komentari