Financijsko uništavanje Hrvata u BiH

0

Kako sustavno razvlašćivati jedan konstitutivni narod? Kako mu birati predstavnike u strukturama vlasti? Kako ga potkradati kroz poreze? Kako mu oduzimati ustavne ovlasti? Kako ponižavati i vrijeđati njegove heroje?

Za gore navedena i postavljena pitanja odgovor možemo potražiti u protektoratu međunarodne zajednice pod nazivom “država” Bosna i Hercegovina, zemlji u kojoj je međunarodna zajednica zajedno s bošnjačkim političkim vodstvom ovaj proces dovela do savršenstva i s obzirom do koje granice su spremni ići ne bi me iznenadilo da međunarodni gubernatori izdaju i upute na temu uništenja malih naroda.

Pokusni kunić za provedbu eksperimenata na malim narodima u Europi su Hrvati iz Bosne i Hercegovine. Krvavi rat u Bosni i Hercegovini ostavio je brojne tragove u društvu, pa tako danas imamo tri potpuno odvojena etnička društva koja žive u svojim realnostima. Dejtonski sporazum omogućio je mir u Bosnu i Hercegovinu i postavio kakve takve temelje za ravnopravan odnos konstitutivnih naroda koji žive u Federaciji Bosni i Hercegovini, Hrvata i Bošnjaka.

Ovu kulu od karata ubrzo su počeli urušavati međunarodni visoki predstavnici OHR-a u BiH. Njihove faraonske ovlasti ubrzo su isprobane nakon dejtonskog mirovnog sporazuma. Cilj mi je skrenuti pažnju na ekonomsko potkradanje Hrvata u Bosni i Hercegovini koje se odvija već dugi niz godina. Najprije oduzimanjem pojedinih ustavnih ovlasti županijama u Federaciji BiH, a najveće posljedice tog čina osjećaju županije s hrvatskom većinom, a zatim načinom raspodjele financijskih sredstava odnosno javnih prihoda Federacije BiH.

Način raspodjele

Prihodi koje se slijevaju na Jedinstveni račun Federacije Bosne i Hercegovine se raspoređuju na sljedeći način.

Konvertibilne-marke-milioni1Prvo se podmiruju međunarodne obveze Federacije BiH – dotične obveze stvara Vlada FBiH, koja je u ovom trenutku nelegitimna i nelegalna, ali o o tome ću drugi puta. Vlada FBiH diže kredite kod međunarodnih financijskih institucija po raznim osnovama, kredite za financiranje izgradnje koridora Vc, pokrivanje gubitaka raznih propalih gospodarskih giganata još iz jugoslavenskog gospodarskog sustava, za razne socijalne transfere itd.

Autoput kroz BiH se gradi na način da se prvo završe dionice koje prolaze kroz većinski bošnjačka područja, a tek onda kroz ostatak BiH. Propali gospodarskih giganti zapošljavanju veliki broj radnika i godinama posluju s velikim gubitcima, a Vlada FBiH im redovito isplaćuje velike tranše novca kako bi ih održala na životu i time zadržala socijalni mir, opet pretpostavljate, na većinski bošnjačkim prostorima.

Prihode na Jedinstveni račun uplaćuju županijske i lokalne jedinice vlasti podjednako, pa je jasno zaključiti da većinski hrvatska područja svojim porezima financiraju razvoj i čuvaju socijalni mir na bošnjačkim područjima jer od velikih međunarodnih kredita na hrvatska područja u FBiH ne dolazi ništa.

A s druge strane, najveći izvoznik iz BiH, mostarski ALUMINIJ se nalazi u velikim financijskim problemima jer plaća preveliku cijenu električne energije i gubi na tržišnoj konkurentnosti zbog činjenice da Vlada FBiH ne želi subvencionirati cijenu struju ALUMINIJU kako bi nastavio poslovati s dobiti i nastavio širiti poslovanje, no međutim cilj je očit, uništiti najveće gospodarski sustav u Hercegovini od kojeg kruh što izravno, što neizravno dobije više od 10 000 ljudi.

Ovo je samo dio prijevara koje radi nelegalna i nelegitimna Vlada Federacije, a o prijevarama u raspodjeli prihoda s Jedinstvenog računa Federacije ću pisati u nekoj budućoj kolumni.

Mate Kovač/HKV

facebook komentari