Fra Mario Knezović: KAKVE LJUDE BIRA BOG, A KAKVE LJUDI?

1

Bog je po proroku Saumelu jasno kazao koga treba pomazati i izabrati za vladara. Ni jedan koji bijaše kandidat po ljudskim gledanjima nije bio dostojan te službe.

Kako mi danas biramo? Gledamo li stas, oči i rumenilo lica ili gledamo u srce, dušu i duhovne kvalitete? Bog jasno daje odgovor da narod ne mogu voditi oni koji nisu primili Božji blagoslov. U propovIjedi poslušajte kako fra Mario Knezović na temelju Božje riječi analizira društvo u kojem mnogi ne slušaju poruku Svetoga Pavla da se raskrinkava zlo, nego se nažalost sudjeluje u jalovim djelima tame.

Riječ je upućena i suvremenim farizeJima koji žele „reducirati“ Božje djelovanje i prisutnost u svijetu. U ime političke i društvene korektnosti zaobilaze se Božje zapovjedi i živi se po logici užitka. Poslušajte u propovijedi i o tome gdje su roditelji današnjice na visini zadatka, a gdje su zatajili. Fra Mario se u propovijedi zapitao tko to danas „sisa motku ili veslo“?

 

facebook komentari

  • Malleus_Haereticorum

    Vrlo dobra propovijed. Ja bih se zadržao na temi odnosa „modernog čovjeka“ prema Bogu. Taj „moderni čovjek“ želi dokaz e da bi, tobože, vjerovao. Takav je stav samo izraz najokorjelije ljudske oholosti. Traži da mu se Bog privede pred noge, kao pas, a on će onda vjerovati da taj „pas“ postoji. Težak i pretežak grijeh oholosti. Ponizan čovjek, kako nas to uči sv. Augustin, VJERUJE e da bi mogao razumjeti, a ne obrnuto. Boga ne može RAZUMJETI niti jedno ljudsko stvorenje osim onih koji su ponizna srdca, pa im Bog ULIJE razumijevanje i u srdce i u mozak. Budi ponizan, što znači slušaj Božju Riječ i živi po njoj, i sve ćeš ostalo dobiti na dar i više ngo što ti je potrebno. Tako Bog čini s ljudima.

    Fra Mario, idete dobrim putem. Kritizirajte, proklinjite, na sve moguće načine potičite ljude da prihvate Boga.