Francuska pozvala na ukidanje sankcija Rusiji

1

Predsjednik Francuske Francois Hollande izjavio je danas da bi sankcije koje su zapadnoevropske zemlje uvele Rusiji trebalo ukinuti ukoliko dođe do napretka u rješavanju krize u Ukrajini.

”Mislim da sankcije treba sada ukinuti. One moraju biti ukinute ako dođe do napretka. Ukoliko ne bude napretka, sankcije će ostati na snazi”, rekao je Hollande u intervjuu Francuskom radiju, prenio je AFP.

Hollandeova izjava uslijedila je nakon što je jučer njemački vicekancelar i ministar gospodarstva Sigmar Gabrijel upozorio da bi oštrije sankcije mogle destabilizirati situaciju u Rusiji i gurnu zemlju u kaos.

Gabrijel je istaknuo da to nije u interesu Europe, prenio je AFP.

”Cilj nikad nije bio da se Rusija politički i ekonomski gurne u kaos, već da se Moskva vrati za pregovarački sto”, rekao je Gabrijel u intervjuu za list “Bild am zontag”.

”Tko god želi to izazvat će mnogo opasniju situaciju za sve nas u Europi ”, naveo je on, podsjećajući da je Rusija nuklearna sila.

Prema njegovom mišljenju, oni koji žele još više destabilizirati Rusiju ekonomski i politički vode se potpuno drugačijim interesima.

”Neki u Europi i SAD želi vidjeti starog rivala Rusiju na koljenima, ali “to nije u interesu Njemačke ili Europe”, naglasio je Gabrijel, prenosi Tanjug.

”Mi želimo pomoći da se riješi konflikt u Ukrajini, a nenatjerati Rusiju da padne na koljena”, zaključio je njemački vicekancelar.

Fena

facebook komentari

  • Agromentum

    “One moraju biti ukinute ako dođe do napretka.” Koji pitijski odgovori…