Francuski ispit demokracije na hrvatski način

2

MI NISMO CHARLIE.
JE SUIS KAROLINA.
JE SUIS CROATIE.
JE SUIS VUKOVAR.
JE SUIS Guerre pour la patrie/Guerre patriotique invalide.
JE SUIS CROYANT.
JE SUIS ARRETE/ES.

Uslijed javno iskazane potpore svih “velikih” medija, indexovaca, yutarnjaka, neolibera, lažnih demokrata i još lažnijih boraca za osnovne ljudske slobode, za slobodu govora i mišljenja u RH, koji u posljednje usiljeno izvikuju “Je suis Charlie” na putu demokracije na francuski nacin u znak podrške francuskim karikaturistima i demokraciji koja je dovela do brojnih ljudskih žrtava, “zaboravljajući” pritom mnoge primjere gušenja sloboda u vlastitoj Domovini kada se isti nisu niti jednom oglasili ili stali u obranu ustavom zajamčenih ljudskih prava u RH, a niti pokazali solidarnost ili osjetljivost uslijed gaženja tih prava u slučaju Velike Karoline Vidović Krišto kojoj je “sloboda govora” donijela otkaz i ugrozila egzistenciju njene obitelji ili poput naših prijatelja u Splitukarolinaa kojima je “sloboda govora” donijela uhićenja, suđenja i za njih enormne materijalne kazne, Mladi za Hrvatsku pitaju se kako to da su ti silni slobodoborci pali na testu demokracije na hrvatski nacin te k tome poručuju sljedeće:

MI NISMO CHARLIE.
JE SUIS KAROLINA.
JE SUIS ARRETE/ES.

Sve vas pozivamo da unutar naše Domovine uredimo svoj demokratski okoliš i jednaka prava misli i govora te istinsku demokraciju za sve a ne samo za neke.
Kao mlade osobe ne želimo se u svojoj domovini osjećati ugroženima niti da nas se proziva, vrijeđa i optužuje za nacionalizam ili klero/fašizam ukoliko gajimo zdravu ljubav prema istini ili svome narodu i Domovini, a niti da nas se etiketira klerofašistoidnim primitivcima kada gajimo ljubav prema katoličkoj vjeri koju želimo živjeti razumski i dušom.

Francuska Francuzima, Hrvatska Hrvatima – volimo i uredimo svoje, poštujmo tuđe.
Živi demokraciju životom, a ne samo deklarativno.

Činjenica je da posljedice koje Charlie trpi, jesu izazvane provokacijama i apsolutno nepotrebnim izrugivanjima s vjerskim osjećajima pripadnika muslimanske vjeroispovjesti, a kako vidimo i s vjerskim osjećajima pripadnika drugih religija.
Činjenica je da se Charli svjesno uputio u ovu “borbu” i svojim karikaturama u obračun sa jednom frakcijom unutar vjeroispovijesti o kojoj je riječ, jer je nemoguće drugačije sagledati stvari tj protumačiti ih nevino kada je javna i dobro poznata činjenica da je riječ o skupini/nama koje su i ranije “kažnjavale” takove i slične provokacije, da će “kažnjavati” ubuduće i za koje se zna da imaju “kratak fitilj”. No vjerujemo kako u tim slučajevima postoje metode preveniranja novih napada.

O čemu se radi? Jednostavno o elementarnoj demokratskoj kulturi postivanja drugih.

S obzirom na nova izdanja spomenutog Charlija, vjerujemo kako isti i dalje svjesno ustrajava na istim metodama provokacije i izazivanja nereda i napada znajući da još uvijek postoji opasnost krvoprolića i novih ljudskih žrtava. Stoga smo mišljenja kako Charli itekako snosi dio odgovornosti za raniji teroristički napad i žrtve koje je proizveo te da ubuduće slične nemile događaje zaista može spriječiti i prevenirati ukoliko se ohrabri ljudski odnositi prema uvjerenjima drugih poštujući ih.

Nadalje, dok mnogi ovih dana u RH podržavaju slobode govora “Charli” i onih koji napadaju i izruguju uvjerenja drugih, čudno nam je kako ti isti “slobodoborci” zaboravljaju podržati Karolinu V.K. koja je, za razliku od izrugujućeg Charlija, kažnjena i izbačena s radmanovizije zbog napisane ISTINE! Zato ovim dopisom dajemo punu potporu Karolini te pritom oštro osuđujemo svaki oblik gušenja slobode i demokracije, ali i svaki oblik terorizma i suosjećamo s obiteljima žrtava terorističkog napada u Parizu kao i sa obiteljima svih onih koji pate jer su lišeni i pogaženi u svojim temeljnim ljudskim pravima a k tome i egzistenciji.

Kad govorimo o Karolini V.K., represivni aparat i njegovi slugani u liku radmanokarijesa PONOVNO su i po tko zna koji put na njoj pokazali svoje okoštale zube te slamaju slobodu govora i misli te uopće demokraciju uručivši joj ovaj put izvanredan otkaz.

Otkaz gđi. Vidović Krišto zbog Istine koju brani i promiče kao i uhićenja i teroriziranje Vukovaraca-branitelja zbog obrane pijeteta napaćenog Grada, zatim medijski linč i 80 dana hladnoće, bešćutnosti i neljudskosti prema braniteljima i HRVI u Savskoj te uopće progon branitelja i izvrgavanje ruglu svetinja DR, uhićenja/suđenje mladih u Splitu zbog tz vrijeđanja institucije Predsjednika petokrakom koju voli, privođenje na “razgovor” članova inicijative UIO pored mnogih nedodirljivih mafijaških političkih endema, mnogim zdravima ludnica itd – sve to svjedoči da robovi zatrovanih mentaliteta u 2014. ne odustaju od pokušaja zatiranja i gušenja ne samo Istine, koju usput rečeno mogu razapinjati ali ne i usmrtiti, već i kako ti visokopozicionirani pojednici ne žele niti su ikada željeli demokraciju, a ponajmanje hrvatsku demokraciju, i sve rade kako bi razbili demokratske uzuse. Zaista, zar je demokracija u RH samo za pojedine okvir zivljenja??

No nama mladima, ponavljamo opet, to nije ni najmanje čudno budući je riječ o osobama odgajanim i stasalim u okvirima jednoumnog mentaliteta koje ne poznaju a vidimo niti se trude upoznati uopće demokraciju a kamo li njenu modernost.

Zato skučenoj gospodi i ograničenoj te porobljenoj u sedamdesetima ili osamdesetima prošlog stoljeća, jasno poručujemo da kao mladi naraštaji dvijetisućetih nećemo odustati od dostojanstvenih i mirnih, uvijek i svugdje svih zakonitih sredstava kojima ćemo braniti cjelovite okvire hrvatske demokratičnosti, misli i slobode.

MI NISMO CHARLI.
MI SMO KAROLINA.
MI SMO HRVATSKA.
MI SMO VUKOVAR.
MI SMO VJERNICI.
MI SMO HRVATSKI BRANITELJI.
MI SMO HRVATSKI RATNI VOJNI INVALIDI.
MI SMO OBESPRAVLJENI.
MI SMO NEZAPOSLENI.
MI SMO GLADNI.
MI SMO SIROMAŠNI.
MI SMO UHIĆENI.
MI SMO MLADI.
MI SMO ZA HRVATSKU.

Mladi za Hrvatsku

facebook komentari

  • mijan

    Ako je našim “glavonjama” do mimohoda, neka ga organiziraju doma ! Evo im razloga, imaju zašto !

  • gastarbeiter

    Bravo ‘Mladi za Hrvatsku’.