Francuzi se rugaju Brazilcima: “Čak smo i mi 1940-te Nijemcima dulje pružali otpor”

  0

  “7-1 je donekle izdržljiv rezultat”, pravdao se Scolari. “7-0 bi bila totalna katastrofa”, dodao je.

  Nakon što je sinoćnja brazilska taktika propala brže od privatnika u Hrvatskoj, cijeli svijet je likovao. Facebook je gorio od količine ruganja, a i Suarez je napokon mogao odahnuti.

  “Kad su u tridesetoj minuti Nijemci napunili Brazilce, na Facebooku je probijena rekordna granica statusa “Pornić na HRT2” postavljena kod zadnjeg Dinamovog nastupa u Europi”, statistiku tumači Jorg Mainer iz središta Facebooka.

  Ipak, posebno iznenađuje podatak koji su iskopali povjesničari, a to je da je u Drugom svjetskom ratu čak i Francuska pružala dulji otpor Nijemcima od Brazilaca.

  Naime, davne 1940. godine poslovičnohrabri Francuzi bijelu zastavu su izvisili točno 32 minute nakon ulaska Nijemaca na njihov teritorij, što se za čitavih 3 minute i 12 sekundi duže od trajanja blitzkriega u Belo Horizonteu.

  No, iako su brazilski navijači u trenutcima neviđenog fijaska i poruge na internetu smatrani najtužnijim ljudima na svijetu, u ranim jutarnjim satima iz agencije EPS objavljeno je kako su zbog nezapamćenog podviga Nijemaca u neusporedivo težoj situaciji mnogobrojni potomci njemačkih gastarbajtera na širem imotskom području čiji su očevi i djedovi sada dobili poticaj za lovorike o njemačkom mentalitetu i snazi na sljedećih 40.000 obiteljskih ručkova.

  sprdeks.com

  facebook komentari