Pratite nas

Vijesti

Gdje je Hrvatska u ‘Vojnom svijetu’?

Objavljeno

na

[dropcap]N[/dropcap]akon silnih top ljestvica i lista najuspješnijih, najbogatijih i općenito naj, netko se sjetio napraviti listu najnaoružanijih i vojno najspremnijih zemalja na svijetu. Je li i Hrvatska jedna od 68 zemalja koje su na listi ili smo se ipak precjenili?

[pullquote_left]Sastavljena lista najmoćnijih vojski svijeta[/pullquote_left] Global Firepower  se potrudio i izbacio listu najimpozantnijih vojski na svijetu, warpri čemu se pazilo na broj zrakoplova, aktivnih vojnika, brodova, amfibia i svega onog što jednoj zemlji jamči nacionalnu sigurnost, ali i među ostatkom svijeta izaziva određeno poštovanje. Ravno 40 faktora odlučivalo je koje će države dobiti titule naj-armije, ali je količina nuklearnog naoružanja izuzeta jer se uzelo u obzir kako se u toj stavci sa Rusijom i SAD-om može malo tko nositi. Koliko je vojno moćna Hrvatska i jesu li je uopće uzeli u obzir, pročitajte na listi Global Firepowera:

1. mjesto: SAD – bez iznenađenja i očekivano, s vojnim proračunom od 689 milijardi i 591 milijunom dolara.

2. mjesto: Rusija

3. mjesto: Kina

4. Indija

5. Ujedinjeno Kraljevstvo

6. Francuska

7. Njemačka

8. Južna Koreja

9. Italija

10. Brazil

Ova ljestvica od 68 zemalja Hrvatskoj je ipak dodijelila 54. mjesto, a iz regije je među moćne vojske uvrštena i Srbija, i to na 51. mjesto.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Peđa Grbin: Ako Bernardić ne odstupi, osnovat ćemo novu lijevu stranku!

Objavljeno

na

Objavio

Peđa Grbin se zbog sukoba s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem prometnuo u najistaknutijeg buntovnika među stranačkim opozicionarima.

No, Grbin najavljuje i daljnje poteze u slučaju da Bernardić ne odstupi s mjesta predsjednika.

Peđa Grbin je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako su SDP-u potrebne hitne korjenite promjene te da velik dio članova stranke ozbiljno razmišlja o odlasku iz stranke i osnivanju nove lijeve stranke.

“Postoji vrlo velika mogućnost da se osnuje nova lijeva stranka. Vrlo je realno da ta opcija zauzme našu poziciju. U Sloveniji, Španjolskoj, Grčkoj pokazalo se da su stupovi politike, koji su to bili 20, 30 ili više godina, pali u drugi plan” rekao je Grbin o namjerama stranačke opozicije. Dodao je i da je situacija u Splitu i Zagrebu pokazala kako drugi osvajaju SDP-ovo biračko tijelo jer im SDP ne pruža ništa osim fasade i floskula.

“Naš je rejting od prosinca prošle godine do danas deset posto slabiji od HDZ-ova, i to u trenutku kada tri četvrtine građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru. Ako je to nekome prihvatljivo, to je potpuni nedostatak bilo kakve ambicioznosti.” kaže Grbin i optužuje aktualnog predsjednika stranke Bernardića za takvo stanje u stranci.

Grbin također smatra da je Milanović bolje vodio SDP od sadašnjeg vodstva te najavljuje da bi se možda i mogao kandidirati za novog lidera.

“Moj odgovor na to je – ne znam. Trenutno u toj situaciji nisam. Hoću li se kandidirati, odlučit ću kada kandidacijski postupak u SDP-u bude otvoren. Naše glavno pitanje u ovom trenutku nije hoće li Peđa, Siniša, Ranko ili Željko voditi SDP, nego radi li to Davor Bernardić dobro.” zaključio je na kraju Grbin.

facebook komentari

Nastavi čitati