General Glasnović: Hrvatska je oteta, na vama je da je vratite!

0

U nizu predstavljanja kandidata iz iseljeništva na listi u XI. Izbornoj jedinici, fenix-magazin donosi razgovor sa genaralom Željkom Glasnovićem, kandidatom na listi Domoljubne koalicije:

[ad id=”68099″]

Generale Glasnović, prošli ste rat, pobjedili neprijatelja i obranili svoju zemlju. Sada još imate snage za nove borbe, ovaj put političke.  Što vas je motiviralo da se uključite u politiku?
Branitelji su me jednoglasno izabrali. To sam shvatio kao obavezu koju sam sa zadovoljstvom prihvatio. Drugo, razlog je inat prema postojećoj političkoj situaciji i treće doktrinarna nota Svetoga Ivana Pavla ll i njegov poziv svim kršćanima kako trebaju djelovati na svim područjima javnog i društvenog života.

glasnovic- 3Prvi put imamo preferencijalno glasanje kod kojeg se može zaokružiti samo jedan preferencijalni kandidat ili preferencijalni kandidat i njegova lista. Kakvo je vaše mišljenje?
Ovo je prilika za glasanje po savjesti. Ljudi imaju mogućnost preciznijeg izbora za kandidata kojeg poznaju. Premda još danas imamo u Hrvatskoj ostatak neokomunističke vladavine, barem daje čovjeku mogućnost izbora.

U svom video obraćanju biračima govorite kako je Hrvatska oteta? Možete li pojasniti?
Komunističke strukture ne da su otele samo sve stupove društva, nego su zavladali kulturnim i medijskim prostorom. Upregnuli su državu u partijske uzde. Prividno Hrvatska izgleda kao moderno uređena država, ali ona je u stvari disfunkcionalno stvorenje koje više liči na južno američku banana republiku, nego na jednu normalnu članicu Europske unije.
U prestižnim Klovićevim dvorima dovedena je izložba Titovih parafernalija iz beogradskog muzeja. Tim se popularizira Jugoslavija kao država u kojoj se „živjelo bolje“ i koju ova vlast nameće kao ponovno poželjni model. Pod firmom prikazivanja Hrvatske kinematografije svaki tjedan nam plasiraju bitke na Neretvi. Postoji osnGlasnovicovana sumnja u zlouporabu državnih organa za političke likvidacije političkih suparnika.
Hrvatska je istrgnuta iz svog prirodnog miljea i ugurana na mala vrata u novokomponirani Region eufemizam za Jugoslaviju, suprotno duhu Ustava. Obnovom Jugoslavije pod imenom Region dovode u pitanje opravdanost i karakter Domovinskog rata.

Jesu li Hrvati u BiH zadovoljni 20-godišnjom primjenom Daytonskog sporazuma?
Dayton je donio mir, ali ne i trajno rješenje. Dvadesetogodišnje iskustvo pokazuje asimetrični karakter Federacije, stoga je potrebna uspostava apsolutne ravnopravnosti Hrvata kao starosjedioca unutar Federacije, a time i na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine. Dayton je zacementirao teritorijalnu podjelu na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine koji je izravna posljedica velikosrpskog imperijalizma. Srbi su nagrađeni za svoje zločine s 49% teritorija. Ako se raspala Jugoslavija kao jedan propali politički i društveni eksperiment, kako može preživjeti Bosna i Hercegovina kao Jugoslavija u minjaturi? Dayton je zreo za reviziju.

Naveli ste nakanu stvaranju Ministarstva useljeništva. Koja bi mu bila uloga i kako bi djelovalo?
Ako hoćemo zdravu modernu i funkcionalnu državu, moramo omogućiti povratak Hrvata iz dijaspore koji bi svojim znanjem, kapitalom i domoljubljem ojačali maticu. Isto vrijedi i za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu na vjekovna ognjišta. Treba provesti strateški plan s točno određenim radnim zadaćama. Prvenstveno ukloniti sve prepreke za povratak, kao npr. socijalistička birokracija koja onemogućuje dopisno glasanje, izdavanje državljanstva, povratak oduzete imovine u vrijeme jugokomunizma…. To mora biti servis u funkciji demografske obnove i sinergija iseljene i domovinske Hrvatske.

 Mislite li da treba nešto mijenjati u sadašnjem Ustavu RH?
Naravno da treba. Zbog zlouporabe spominjanja ZAVNOH-a u preambuli Ustava kao uporitšta za nametanje antifašizma kao „državne religije“. Trebalo bi jasno definirati karakter hrvatske države koja je nastala na temelju referenduma iz 1990-te godine i Domovinskog obrambenog rata, a ne u Topuskom 1944. godine kako podmeću drugovi.
Sve povijesne činjenice treba prepustiti povjesničarima za objektivnu valorizaciju.

Kako ocjenjujete politiku sadašnje vlade?
Zahvaljujući sadašnjoj vladi Hrvatska više izgleda kao Zimbabwe koja je nekada bila žitnica Afrike, a u kojoj danas stanovnici love poljske miševe da se prehrane. Vlada se služi lakirovkom. Sve što gledamo danas je fotokopija bivše propale države koja je bila utemeljena na samoupravnoj i moralnoj anarhiji. Statističkim podacima se manipulira u svrhu političke propagande. Na temelju tih manipulacija postoji bitni otklon u strateškom odlučivanju o kompletnom upravljanju državom. Ova vlast nije sposobna za identifikaciju s narodom nego samo s državom kao poduzećem koje se sastoji od poreznih obveznika, a ne nacionalna država hrvatskog naroda kako je to definirano Ustavom. Sa strateškog aspekta Hrvati moraju znati da gospodarsku krizu moraju svladati vlastitim naporima i oslanjanjem na ujedinjenu snagu domovinske i iseljene Hrvatske.

Što mislite o ekshumaciji hrvatskih žrtava poraća, i gradnje skupne spomen-kosturnice u Hrvatskoj, iz sadašnjih 1.600 masovnih grobnica žrtva titoizma?
Trebalo bi dostojno pokopati sve žrtve poraća u zajedničku spomen kosturnicu u Hrvatskoj. Poznato je da su najveća stratišta po Sloveniji s kojom samo Hrvatska nema sporazum o ekshumaciji. K tome lijeva vlada ukinula je saborsko povjerenstvo za istraživanje zločina poraća i ukinuli saborsko pokroviteljstvo obilježavanja Bleiburga. Treba konačno pokrenuti i rad DORH-a na tom poslu. U glavnom gradu Kanade Ottawi slijedeće godine otkriva se spomenik žrtvama komunizma. Sve zemlje koje su stradale pod komunističkom čizmom kao npr. Ukrajina, Poljska, Litva, Estonija, Latvija su donirale novac za izgradnju tog spomenika.
Naravno da su neokomunističke strukture u Hrvatskoj i Sloveniji zatajile tu vijest i nisu donirale niti jedan dolar za izgradnju spomenika.

glasnovic-2Kako naprijed s Hrvatskom, ako su sva glavna sredstva priopćavanja u rukama ljubitelja jugorežima i protivnika Hrvatske kao nacionalne države?
Treba provesti rekroatizaciju medija. Većina starijih kadrova u hrvatskim medijima su bili društveni radnici koji su tijesno surađivali s UDBA-om. Njihova su djeca prisvojila položaje po “nasljednom pravu crvenog plemstva“, držeći Hrvatsku svojim privatnim poduzećem. Preko medija svakodnevno serviraju svoju ideologiju i manipulacijom prekrivaju istinu. Njihovo geslo se do dan danas nije promijenilo a to je : „Štampa je najmoćnije oružje naše partije“. Ne možemo očekivati objektivno izvješćivanje od kadrova čiji je mentalni sklop formiran u vrijeme jednopartijskog sustava. Oni nisu nikada izašli iz Jugoslavije i Region im služi kao nadomjestak za nju.

Kako osuvremeniti Hrvatsko društvo?
Temelj svake države je pravosuđe i zakonski okvir. Mi ne možemo očekivati da suci koji sjede u Vrhovnom sudu i drugim pravosudnim tijelima a koje su ljude osuđivali za politički vic ili čitanje novina danas u Hrvatskoj postavljaju pravosudne standarde. Rasvjetljavanje mora početi sa sudstvom. Sudstvo bez efikasnog mehanizma provedbe je impotentno. Kad moral zakazuje zakon stupa na snagu.
Izađite na izbore! Zaokružite broj 8. s liste 3! Sudbina Hrvatske je u vašim rukama.

Stjepan Ivan Mandić/fenix-magazin

facebook komentari