General Zlatan Mijo Jelić kod Dujmovića o prijavama protiv oficira Armije BiH

6

Gost u emisiji Tihomira Dujmovića ‘Iza zavjese’ u srijedu je umirovljeni general HV-a, inače najmlađi hrvatski general, Zlatan Mijo Jelić. Povod gostovanju je vijest da je DORH zaprimio 16 kaznenih prijava protiv brojnih zapovjednika Armije BIH zbog zločina počinjenih nad Hrvatima u ratu u BIH.

General Jelić, protiv kojeg je BIH tužiteljstvo podignulo optužnicu zbog ratnih zločina u Mostaru, objasniti će u emisiji kako se vode sudski procesi u BIH, kako je moguće da se u BIH podiže dvostruko više optužnica protiv Hrvata negoli protiv druga dva naroda, da do sada niti jedan jedini bošnjački časnik nije procesuiran, premda se dogodio čitav niz zločina protiv Hrvata, te kako u Državnom odvjetništvu BiH očito postoje dvostruki kriteriji.

Zlatan Mijo Jelić jedan je od prvih časnika optuženih u BiH. Kod Dujmovića će otvoreno govoriti o tome za što ga se tereti i kako je moguće da je sud optužnicu od 6.7OO stranica uspio proučiti i potvrditi za samo sedam dana.

Jelić bi trebao govoriti i o informaciji da je vještak, kojeg je angažiralo Tužiteljstvo BIH u procesu protiv njega. bivši obavještajac u Sedmoj muslimanskoj brigadi koja je počinila najveće zločine nad Hrvatima u BiH.

Čini se kako bošnjački vrh Hrvatsku vidi kao agresora na BiH, unatoč činjenicama da se za vrijeme rata u hrvatskim bolnicama liječilo više od 15 tisuća ranjenika Armije BiH te da je Hrvatska zbrinula više od pola milijuna muslimanskih izbjeglica. O svemu tome više u Dujmovićevoj emisiji ‘Iza zavjese’ u 21 i 15h na HTV1.

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Treba preispitati odnose sa Bošnjacima i njihovu osmanlijsku politiku
  prodora prema Hrvatskoj Neretvi,Mostaru i Neumu.Zna se što su Balije mislile i misle još uvijek,a sada neka odjebu od nas jer bi mogli ostati i bez ovoga rezervata koji imaju.

  • Sharp Shooter

   Uvijek su bili “suncokreti”. Na zastavu bi umjesto starohrvatskih ljiljana trebali staviti suncokrete..

 • Sharp Shooter

  Da li je podnesena prijava protiv Atifa Dudakovića kao nalogodavca ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića? Dudaković je do polovice ’92. bio “oficir jna” i uništavao Hrvatsku, a čini mi se da njegovo ime nisam vidio na popisu.