GENERAL ZLATAN MIJO JELIĆ U OSIJEKU

0

Nedavno je u emisiji  ˝Bujica˝ gostovao predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane  Ivan Anušić, saborski zastupnik HDZ-a ,predsjednik Županijskog HDZ-a Osječko – baranjske županije i načelnik Općine  Antunovac  jedne od najuspješnijih općina u Hrvatskoj.

Za Ivana Anušića  osim što mu je bio zapovjednik on je heroj i zbog toga ga je primio u sabor , a nakon toga žestoko je doživio napade oporbe i medija. Anušić smatra  da ga je trebao primiti i da ne vidi u tome ništa loše i da za razliku od bivše Vlade RH oni čine sve da pomognu veteranima  HVO-a .  U emisiji je najavljen i dolazak generala Jelića u Osijek 25.ožujka 2017. u 11h na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku (Campus) u dvorani Aula Magna. Tema će biti ˝Način na koji se vode sudski procesi protiv hrvatskih branitelja u BIH i kakve su moguće posljedice takvih presuda za Hrvate u BIH i RH.˝  Na tribini uz generala bojnika Jelića biti će i general pukovnik HVO Željko Šiljeg.

Isti dan u Kino ˝Urania˝ s početkom u 19:00 sati moći ćete pogledati film o ratnom heroju vukovarske bitke Ivanu Anđeliću – ˝Doktoru stiže u Slavoniju˝ i slavonsku premijeru filma ”Slike iz života ratnika” Ulaz slobodan!

Slike iz života ratnika je  dokumentarni film o legendarnom vukovarskom zapovjedniku Ivanu Anđeliću Doktoru, redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića već je osvojio srca gledatelja. U Zagrebu je premijerno dvaput prikazan zbog velikog interesa, a glavnom akteru filma došli su se pokloniti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, hrvatski generali Miljenko Filipović, Ante Roso i Željko Glasnović. Zvonimir Hodak, koji je bio odvjetnik brojnim Vukovarcima, film je ocijenio briljantnim. Neviđen interes film je izazvao i u Dalmaciji, gdje je početkom ožujka prikazan u Sinju, Splitu, Zadru i Vodicama. U Splitu su ljudi stajali u redu da bi se slikali s Doktorom, razmijenili riječ-dvije o Domovinskom ratu i izrazili mu divljenje zbog svega što je učinio i što danas radi. Ivan Anđelić Doktor imao je sređen život kad je počeo rat. Živio je u Tovarniku sa ženom i dvoje djece, imao uhodan privatni posao, i lijepo je živio. Ali kad je vidio što se sprema protiv Hrvatske, stavio je sve svoje znanje i imovinu na raspolaganje, otišao na vojnu obuku i stao u obranu svoje domovine, a to je značilo i obranu golog života. Preživio je pakao Vukovara, a potom otišao u obranu Rame – odakle je podrijetlom – bio tri puta teško ranjen, ali se nikada nije predavao. Kao istinski zapovjednik u sve bitke išao je prvi, i što je najluđe kaže, ne smatra se hrabrim, više ludim, jer je, kaže, išao tamo odakle su pametni bježali. Istinski ratnik čija se riječ bespogovorno slušala, među svojim je suborcima bio autoritet i zakon, koji se uvažavao i poštovao. To je bilo u ratu. A danas se, u miru, bori za istinu, kao što se u Domovinskom ratu, borio za hrvatsku državu.

Premijerama će biti prisutan i glavni protagonist filma Ivan Anđelić – Doktor i ekipa filma.

Osim u Osijeku filmovi će s prikazivati i u drugim gradovima Lijep naše.

Vukovar, 22. ožujka 2017., Ružičkina kuća s početkom u 19:00 sati.

Tovarnik, 23. ožujka 2017., Vila Tovarnik s početkom u 19:00 sati.

Našice, 24. ožujak 2017., kino Doma kulture s početkom u 19:00 sati.

Osijek, 25. ožujak 2017., kino Urania s početkom u 19 :00 sati.

facebook komentari