Sastanak hrvatskog Generalskog zbora sa ratnim zapovjednicima HVO-a

Dana 08. studenog 2016. god. od 12,00 do 18,00 sati održana je izvanredna sjednica HGZ-a sa najvišim ratnim zapovjednicima HVO-a svih zbornih područja u Bosni i Hercegovini na kojoj su svi zapovjednici referirali o položaju hrvatskog naroda u BiH i o položaju branitelja HVO-a i konstatirali da se hrvatski narod u BiH nalazi u teškom, gotovo katastrofalnom stanju. Od najstarijeg naroda u BiH te suverenog i konstutivnog naroda, pokušavaju ga svesti na nacionalnu manjinu i tako eliminirati kao politički narod u BiH.

Na kraju sastanka usvojeni su slijedeći zaključci:

 1.  Predlažemo Vladi RH pronaći način financiranja obrane i pomoći obiteljima progonjenih pripadnika HVO-a.
 2.  Predlažemo Vladi RH prikupljanje svih vjerodostojnih podataka o broju prijavljenih, optuženih i procesuiranih Hrvata za ratne zločine od strane Tužiteljstva BiH.
 3.  Predlažemo Vladi RH istragu o nezakonitom korištenju i manipuliranju dokumentima.
 4.   Predlažemo Vladi RH na temelju Ustava RH i Daytonskog sporazuma poduzimanje svih koraka za zaštitu prava hrvatskog naroda u BiH kao ravnopravnog i suverenog naroda.
 5.  HGZ podržava Vladu RH, budući da je RH članica EU i NATO, internacionalirizanje problema pravnog i političkog djelovanja u cilju sprječavanja nestanka hrvatskog naroda u BiH.
 6. Predlažemo  Saboru RH tematsku sjednicu o položaju hrvatskog naroda u BiH.
 7.  HGZ će formirati tim za analiziranje  stanja u BiH u cilju pomoći  Vladi RH i pružanju stručne pomoći u sadašnjim i budućim procesima protiv branitelja HVO-a.
 8.  HGZ će svaki mjesec sazvati konferenciju za tisak i medije, te informirati javnost o procesima i aktualnoj situaciji hrvatskog naroda u BiH.

P R E D S J E D N I K

general  zbora  Pavao Miljavac

facebook komentari

 • milanU

  Ako Vlada RH ne prihvati ovih osam (8) prijedloga za pomoci braci Hrvatima koji su silom i pritiskom stranih i neprijateljskih prilika izdvojeni iz maticne RH i ne zive sa brocom Hrvatima u istoj drzvai Hrvatskoj, onda neka ovaj sastanak hrvatskog Generalskog Zbora HVO navijesti rat RH, kako bi ova po reakciji tog ultimatuma pocela sebe braniti i u toj obrani okupirati taj dio hrvatske Herceg-bosne i prisvoji ga Matici Hrvatskoj. Uvjerenja sam da bi nas u tome, kao “desnicare” pomogao i buduci 45eti predsjednik SAD Donald Trump. To bi bilo tocno americka politika.

  • kvaternik

   istini za volju – glupost!
   ne možeš ratovati sam protiv sebe!
   Hrvat protiv Hrvata!
   ali, udruženi rad i međusobno potpomaganje domaćeg hrvatstva u Hrvatskoj i Herceg-Bosni može dovesti do zapanjujućih rezultata.
   uzdaj se u se i u svoje kljuse, ali ne za oravimo i saveznike