Pratite nas

Komentar

GLASNOVIĆ: Berlinski zid još nije pao u glavama političke elite i njima pridruženim biološklim izrodima

Objavljeno

na

Dragi prijatelji,
završilo je prvo radno tromjesečje u Saboru.
Većina dnevno političkih događaja se ne odvija u sabornici nego u raznim odborima i skupštinama.

Skoro svakodnevno birači dolaze u posjete s egzistencijalnim i drugim problemima. Često stižu i anonimna pisma. Dan prije božićne stanke dobio sam takvo jedno pismo naslovljeno “Lijepa naša”. Ogorčeni autor je nabrojao njemu prepoznatljive karakteristike Hrvatske i Hrvata koji su, sudeći po listi koju je napisao, potpali u tešku depresiju i stanje beznađa.
Citirati ću samo neke od glavnih točaka iz te korespodencije:

Nema Hrvata koji nije u nekom obliku kriminala
Nema Hrvata koji ne laže
Nigdje nema toliko građana koji mrze vlastitu domovinu
Sudstvo užas, nema ga u pravnom smislu, u vezi s krupnim kriminalom
Hrvatska birokracija pokvarena, lijena, nekulturna, korumpirana
Novinarstvo destruktivno i prosrpsko
Hrvatski film i kultura zasnovani na razaranju svega što je Hrvatsko
Govoriti istinu je u Hrvatskoj govor mržnje
Pozivam gospodina Božu Petrova da Hrvatsku proglasi psihijatrijskom ustanovom i hitno započne s liječenjem

Slažemo li se sažetom analizom autora ili ne, noramo zaključiti kako je najveći problem u Hrvatskoj razoreno moralno-etičko nacionalno tkivo naroda.
Hrvatski narod se još nalazi u raljama naj perfidnije i najubojitije doktrine na prostoru jugoistočne Europe. To je jugokomunizam.
Do današnjeg dana Hrvati ostaju zatočenici tog mentalnog sklopa koji sputava izgradnju snažne nacionalne hrvatske države.

Berlinski zid još nije pao u glavama političke elite i njima pridruženim biološklim izrodima koji svojim lažima, lopovlukom i neradom svakodnevno hrane sile tame. Taj problem nije samo mentalne i duhovne naravi nego i antropoloških činjenica.
Čitanjem Lijepe naše postavljaju se retorička pitanja kako je i zašto izobličen naš nacionalni karakter? Možda smo svi postali samo formalni kršćani i kulturni katolici.

Nacije kao pruska su ostavile pečat u povijesti jer su poštovale vrline čast, lojalnost i hrabrost, a ne gramzljivost, laž i obmanu.
Kad moral zakazuje zakon stupa na snagu. Umjesto zakona u Hrvatskoj vlada pravna anarhija koja prisiljava pojedince da u nekim slučajevima uzimaju pravdu u svoje ruke.
To je nam dala borba naša.
Pravna anarhija i više od selektivne pravde pola milijuna neriješenih sudskih slučajeva.
Kako ne bi završili u tonu totalnoga pesimizma sjetimo se poruke sv. Ivana Pavla II koji je tražio od svakog katolika aktivno uključivanje u politički i društveni život svoje države.
Ne smijemo dopustiti da ravnodušnost i moralni relativizam postanu rak rana hrvatskog društva.

Svim Hrvaticama i Hrvatima i svim dobrim ljudima kojima je Hrvatska domovina u srcu želim blagoslovljen Božić i na dobro vam došlo sveto porođenje Isusovo.
Za Božić želim dar Božje providnosti i kad bih mogao svima bih vam poklonio ručni detektor za laž.

Od srca zahvaljujem svim biračima koji su za mene glasovali u izbornoj kampanji, srodnim dušama koje shvaćaju da se boj za jedinstveno hrvatsko biće u Domovini, dijaspori i BiH nastavlja.

Bog i Hrvati/ce
Željko Glasnović

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

HOĆE LI SE I “KAPETAN” DRAGAN UČLANITI U SDSS?

Objavljeno

na

Objavio

“Kapetan” Dragan Vasiljković dobio je taman toliko zatvora da može izaći na slobodu…

Ako se učlani u SDSS može ući i u Hrvatski državni sabor ili Vladu. Bravo za “hrvatsko” pravosuđe! komentirao je Velimir Bujanec na facebooku današnju presudu.

Podsjetimo na Županijskom sudu u Splitu danas je izrečena presuda Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan, zbog ratnih zločina nad hrvatskim vojnicima i civilima.

Proglašen je krivim po dvije točke optužnice: zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku postaju u Glini.

Postupak protiv Vasiljkovića trajao je godinu dana i u njemu je ispitano 60 svjedoka. Optuženom se sudilo prema tri točke optužnice, i to za zločin protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva od sredine 1991. do početka 1993.

Prošli je tjedan Dragan Vasiljković u svojoj obrani ustvrdio da je žrtva montiranog političkog procesa. Odbacio je sve navode iz optužnice, posebno onaj da je imao zapovjedništvo nad zatvorom u Kninu. Rekao je da je samo jednom prigodom dao prijedlog da se zatvor preseli.

S obzirom da je u  australskom i splitskom pritvoru  već „odsjedio“ 12 godina, postoji mogućnost da će se vrlo brzo vratiti u Beograd, gdje će ga dočekati kao „narodnog heroja“. Eto, to je nama „naša borba dala“ ironično je prokomentirao  i Mladen Pavković.

Ovaj ratni zločinac tijekom obraćanja sudu je izjavio  da je ponosan na svoj ratni put i na Kninđe od kojih „nitko nije optužen za nikakav zločin“. Javnost je u sudnici nasmijao izjavom da Hrvati u Australiji uz fotografiju Ante Gotovine drže i njegov portret.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Željka Markić: Je li Srećković iskoristio Bet Israel za blaćenja Hrvatske uoči dolaska izraelskog ministra obrane?

Objavljeno

na

Objavio

Je li Srećković iskoristio Bet Israel za blaćenja Hrvatske uoči dolaska izraelskog ministra obrane?

Aleksandar Srećković jučer je dostavio Hini priopćenje u ime židovske zajednice Bet Israel u kojem zbog sudskog poništavanja komunističke osude na smrt poznatog hrvatskog intelektualca i predsjednicka Matice Hrvatske ( iz 11. mj.1945) optužuje Hrvatsku za “kapilarno širenje ustaštva”.

Kad sam jučer vidjela kako Hina revno prenosi njihovo priopćenje – pitala sam se “zašto su to plasirali baš danas?”.

Naime, Županijski je sud u Zagrebu na zahtjev udruge U ime obitelji i Matice Hrvatske rehabilitirao Filipa Lukasa još 20.07, prije 2 mjeseca. Kad sam jutros vidjela da je Hrvatsku po prvi put posjetio izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman – bilo mi je jasno.

Srećkovićev politički pamflet, objavljen je 2 mjeseca nakon rehabilitacije Nole, a jedan dan prije posjeta izraelskog ministra – a ponovio je laži o Filipu Lukasu koje su izašle iz propagandne tvornice Titove Jugoslavije – iste one koja je širila laži o Židovima koje je nakon rata poticala da se iz Hrvatske isele u Izrael, pri tom zadražavajući svu pokretnu i nepokretnu imovinu ljudi koji su preživjeli Holokaust.

Rukopis je poznat, odabir trenutka plasiranja laži jasan. Još ostaje otvoreno – je li Srećković iskoristio Bet Israel ili se oni slažu s njegovim pozicijama te koja je uloga Hine u plasiranju kleveta o Hrvatskoj u obliku reakcije na vijest staru 2 mjeseca.

Damir Krstičević: Hrvatska ima prilike učiti od najboljeg na području obrane i sigurnosti

facebook komentari

Nastavi čitati