Pratite nas

Komentar

GLASNOVIĆ: Dean Jović, jedan od savjetnika ex-predsjednika (IJ) je i kao njegov šef, nepopravljivi jugo-nacionalista

Objavljeno

na

Dean Jović, jedan od savjetnika ex-predsjednika (IJ), je i kao njegov šef, nepopravljivi jugo-nacionalista i apologeta najveće kriminalne organizacije u povijesti jugoistočne Europe (KPJ).

Iz protestnog pisma Zorice Gregurić, dobrovoljke Domovinskog rata i vukovarske braniteljice, koje je upućeno ravnateljstvu HRT-a vidimo što se krije iza maske “eksperta za vanjsku politiku”.

Bog i Hrvati/ce
Željko Glasnović

Hrvatska radiotelevizija
Prisavlje 3
10000 Zagreb

g. Blago Markota, v.d. glavnog ravnatelja
g. Božidar Domagoj Burić, v.d. ravnatelja Poslovne jedinice Program

g. Zdravko Kedža, predsjednik Programskog vijeća
članovima Programskog vijeća Nedi Ritz, Ivici Maštruku,
Aleksandru Miloševiću, Jozi Barišiću i Maji Sever

PREDMET: REAKCIJA NA EMISIJU PRIZMA od 21.01.2017.god.
– traži se

Gledajući emisiju HRT-a Prizma urednice gđe Sanje Pleša, emitiranu dana 21. siječnja 2017. godine, ostali smo, ublaženo rečeno, u šoku i neugodno iznenađeni izrečenim u navedenoj emisiji koja je težišno namijenjena manjinama u Republici Hrvatskoj.

Ne želeći se, ne daj Bože, na bilo koji način miješati u uređivaču politiku rečene urednice kao ni u autorske uratke novinara navedene emisije, niti njihove novinarske slobode, a ponajmanje u prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, ipak moramo reagirati na blasfemične izjave izrečene u toj emisiji.

Poštujući, u najširem smislu ljudska prava i prava nacionalnih manjina, moramo međutim reagirati na dio sadržaja iz navedene emisije koji vrijeđa naše vrijednosti i naša ljudska prava na štovanje i zaštitu temeljnih vrijednosti na kojima je stvorena Republika Hrvatska, molimo javnu objavu sljedećega.

Spomenuta emisija u prilogu o srpskoj nacionalnoj manjini, vaš novinar Saša Živković priredio je izjavu Deana Jovića, predavača Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i svojedobnoga savjetnika bivšega predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Dean Jović u izjavi novinaru Živkoviću u navedenom prilogu navedene emisije, u istom kontekstu s notornim ratnim zločincima i krvnicima nevinih žrtava u Republici Hrvatskoj i BiH Slobodanom Miloševićem i Vojislavom Šešeljem, govori o prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu.

Prema stavovima Deana Jovića srpski ratni zločinci koji su u crno zavili majke hrvatskih vitezova koji su zajedno s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom stvorili Republiku Hrvatsku u čijoj slobodi i demokraciji uživa i Dean Jović, isti su kao i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman!

Skandalozno, ne čini li se i vama gospodo!
Također, u istom izdanju Prizme taj je Dean Jović najavljen kao Josip Jović, prvi hrvatski poginuli branitelj i sveta hrvatska žrtva, žrtva upravo Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja?! Zar na HRT-u niste u stanju održavati minimum profesionalizma? Zar vam je tako teško zapamtiti ime prvoga hrvatskoga poginuloga branitelja Josipa Jovića koji je, ako toga niste svjesni i vama osigurao miran život i priliku da se određujete kako želite?

Isto izdanje Prizme, osim navedenoga, sadržava i druge skandalozne stavove, primjerice u prilogu o holokaustu, tragičnom stradavanju Židova u II. svjetskom ratu, novinarka konstatira kako se zadnjih godinu dana pokušava revidirati povijest.

Nastavila je nadalje kako nam djeca nedovoljno uče o Jasenovcu, kako se u Šibeniku naprasno otkazuje izložba o Ani Frank, ne propitkujući pritom razloge zbog čega je do toga došlo, što bi bilo po pravilima novinarske struke, zar ne? Što bi dotična novinarka smatrala koliko je nastavnih sati dovoljno u nastavnom planu i programu o Jasenovcu ili holokaustu? Bi li taj njen prijedlog zadovoljio, primjerice Deana Jovića? Možda bi on imao drugi prijedlog? Držimo kako je isti zločinački um odgovoran za holokaust, žrtve Jasenovca kao i velikosrpsku brutalnu agresiju na Republiku Hrvatsko potom i BiH!

Ali podmetati jugoslavensku unitarističku politiku Deana Jovića kroz priču o totalitarizmima i pritom se ne libiti reći potpuno faktografski netočne podatke – previše je čak i za novinarske slobode na koje se pozivate!

Gospodo, smatramo da je krajnji trenutak da se propita profesionalizam novinara i autora na HRT-u koji nisu u stanju reagirati na blasfemične izjave poput navedenih u Prizmi od 21. siječnja 2017. godine.

Dean Jović uživa sva prava i slobode koje su osigurali hrvatski branitelji predvođeni prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom pa i pravo da širi neistine, vrijeđa i izgovara konfabulacije te očituje svoju frustraciju zbog činjenice da ga hrani država koju razvidno ne voli. Međutim držimo kako bi novinari na državnoj HRT, plaćeni iz pretplate hrvatskih državljana, morali zadržati razinu profesionalizma.

Ne čini li se i vama, osobito vedetama hrvatskoga novinarstva i diplomacije, poput gđe. Ritz ili gosp. Maštruka, cijenjenoga predstavnika srpske manjine Aleksandra Miloševića koji je od svojega poslovnoga suradnika Milorada Pupovca, cijenjenoga profesora Filozofskog fakulteta u Zagrebu i etničkoga biznismena (citat: bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović), mogao naučiti sve o objektivnosti i toleranciji svojstvenoj demokratskim društvima kakvo je hrvatsko.
Zbog zaštite temeljnih vrednota na kojima je stvorena Republika Hrvatska, poginulih hrvatskih branitelja, prvoga hrvatskoga predsjednika dr Franje Tuđmana, zbog dubokoga poštovanja za patnju obitelji koji su sahranili svoje najmilije, zbog bolnoga nespokoja obitelji koje još traže posmrtne ostatke svojih najmilijih, ovim vas obavješćujemo da ćemo uvijek bdjeti nad njihovom čašću i ugledu.

Stoga od vas naprijed navedenih očekujemo javno objavljeni odgovor o vašem službenom stavu, kako ravnateljstva HRT-a, tako i Programskoga vijeća i Nadzornoga odbora o stavovima izrečenim u rečenoj emisiji HRT-a Prizmi od 21. siječnja 2017. godine.

Zagreb, 26.siječnja 2017.godine

Zorica Gregurić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Stevo Culej o Pupovčevim i Milakovićevim Srbima: Terorist križanci četnika

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na društvenoj mreži podijelio je tekst iz novina, a koji se odnosi na, kako tamo piše, izvješće CIA-e.

Terorist križanci četnika, kratko je prokomentirao Culej.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati