Pratite nas

Politika

Glasnović: Hrvatska vlada je jedna banda. Spalili su partijske knjižice i stvorili paralelni pravni sustav

Objavljeno

na

U razvoj hrvatskih otoka javni je sektor u 2014. i 2015. uložio 3,3 milijarde kuna, gotovo polovica otoka bilježi porast broja stanovnika, no samo dva – Vir i Čiovo, imaju pozitivan prirodni prirast, navodi se u izvješću koje analizira učinke Zakona o otocima u dvije spomenute godine, a kojim će se u petak baviti Hrvatski sabor.

Prije rasprave o zakonu o otocima, zastupnici su odradili već tradicionalnu stanku, koju su danas zatražili Mostov Nikola Grmoja, i to zbog situacije u Agrokoru te Željko Glasnović zbog stanja u hrvatskim medijima.

“Pitam se što je bilo prije lex Agrokora. Premijera ne zanima kako je nastao Agrokor i kakvu ulogu u svemu tome imaju njegovi ministri, HDZ, HANFA i HNB. Da Most nije inzistirao da se priča o Agrokoru, danas ovo ne bi gledali”, kazao je Grmoja i zaključio da je Todorić obrađivao svaku političku strukturu u Hrvatskoj.

“Kad čitate mainstream medije potrebna je mudrost Salomona. Piše se po nalogu pojedinaca. Zamislite da jedan dnevnik napiše da je država za k… ili da se nekoga pita kad će propasti hrvatska država. Na društvenim mrežama stvaraju se lažni profili. Kod nas nema nikakve obrane od klevete”, kazao je Glasnović i dodao da je šokantno da je na HRT-u ukinuta redakcija za istraživačko novinarstvo.

“Hrvatska vlada je jedna banda. Spalili su partijske knjižice i stvorili paralelni pravni sustav. Crveno plemstvo je danas s nama. Sakriva se geneza privatizacije. Agrokor je počeo prije 90-ih. Privatizacija je projekt komunističke partije. Brani se najveća komunistička partija. Novinari su bivši Jugoslaveni, sjede i rade u redakcijama, po portalima”, kazao je Glasnović na što je predsjedavajući Furio Radin zaključio: “Dobro je, danas bar nismo nikoga ubili”.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati