GLASNOVIĆ: Kako je moguće nakon toliko godina da se ne zna za grob Andrije Artukovića?

2

Dok na RTL-u (samo zabava) Mr.Bandić citira (blaženoga) Mao Zedong-a ili Mao Tse-tung-a, najvećeg zločinca u povijesti čovječanstva (50 milijuna ljudskih žrtava), na današnji dan 16.01.1988.g prisjećamo se smrti jednoga od Ministara Vlade NDH Andrije Artukovića.
Tijekom njegovog suđenja u Jugoslaviji je rekao:

U Jasenovcu počiva moja vojska i moj hrvatski narod, ako meni ne vjerujete iskopajte, jer dugmad s vojničkih bluza još nije sagnjila.

Artukovićevo mjesto ukopa još je uvijek tajna čak i za njegovu obitelj.
Sin Radoslav Artukovic koji živi u Los Angelesu želi posmrtne ostatke svoga oca pokopati u rodnom mjestu Klobuku.

Kako je moguće nakon toliko godina da se ne zna za njegov grob.
Možda zna Ante Nobilo i druge udbaške strukture koje i danas djeluju u Hr kao Trojanski konj, upitao je Željko Glasnović.

facebook komentari

  • prepri43

    Ne samo to nego se često pitamo otkuda ta zanesenost naroda do mega ubojice i njegovih bandita. Možda i zato što su pola stoljeća prikazivani kao neki romantični junaci, koji su oslobodili nekog od nekog. To što su oslobodili zemlju od svega normalnog to nikoga od ove stoke nije zanimalo.Stoka ko stoka zbije se u stado i briga je što vukovi poklaše one koji su bili njihova meta.A što su oni radili više od pola stoljeća? Podizali spomenike na svakom mjestu na kojem se neki razbojnik stvarno ili namišljeno popišao. Tamo gdje se pos.rao podigli su monument. I tko je sad nama kriv da ne znamo raditi isto. Njihova groblja ne treba preorati da ne bi bili isti kao oni, ali naša treba obilježiti.Isto to vrijedi za mjesta gdje su naši junaci dali svoje mlade živote da bi mi danas imali neovisnu državu.Mi ne znamo niti za grobove junaka koji su dali svoje živote ne tako davne 72.godine.Nije toliko to važno koliko je zabrinjavajuće da za to nije nikoga briga!
    https://uploads.disquscdn.com/images/9d04f5acbc07896199d937e1ba2bb1987c8560166476fbae3a1ea2b29fea6908.gif

    • NDH

      Tko te ne zna skupo bi te platio!