Connect with us

Politika

GLASNOVIĆ: Podržat ću svaku opciju koja će modernizirati Hrvatsku. To podrazumijeva dekomunizaciju

Published

on

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nakon konzultacija dat će izjavu za javnost

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović točno u podne započela je s prvim krugom konzultacija s čelnicima parlamentarnih stranaka, kako bi od njih saznala koje su im pozicije u pogledu sastavljanja parlamentarne većine. Nakon dovršetka prvog kruga konzultacija, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dat će u 16 sati izjavu za javnost.

Prema dnevnom redu, konzultacije će potrajati do 15 sati i 30 minuta, a kako će biti obavljeno 19 odvojenih razgovora, jasno je da će prve konzultacije biti brze i “incijalne”. Pojedinačne konzultacije, predviđeno je trajat će od 9 (manjinci) do 15 minuta (HDZ).

Željko Glasnović nezavisni zastupnik izabran u 11. izbornoj jedinici je nakon konzultacija kod predsjednice novinarima je izjavio:

‘Rekao sam Predsjednici da ću podržati svaku opciju koja će modernizirati Hrvatsku. To prije svega podrazumijeva pravosudni sustav i dekomunizaciju’, rekao je nakog konzultacija Željko Glasnović.

‘Ne možemo očekivati modernizaciju države ako u njoj rade ljudi koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti’, poručio je Glasnović.

‘Gospodinu Plenkoviću želim sve najbolje. Mlad je, iskusan je, svjetski čovjek, govori više jezika’, kaže Glasnović.

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Published

on

By

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Continue Reading

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Published

on

By

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Continue Reading