Željko Glasnović: Tko je arhitekt privatizacije i pretvorbe, tko su ti ljudi?

1

Hrvatski sabor nastavio je danas sjednicu raspravom o izmjenama Zakona o zaštiti svjedoka kako bi se osobama u programu zaštite omogućilo zadržavanje “prikrivenog identiteta” nakon prestanka zaštite.

Osobama koje su duže vrijeme u nekoj drugoj državi imale boravak, zdravstveno osiguranje, školovale se ili radile, oduzimanje “prikrivenog identiteta” nakon prestanka programa zaštite predstavljao je izniman problem i povredu ljudskih prava te se zbog toga pristupilo izmjenama navedenog zakona.

Željko Glasnović na početku svog izlaganja upozorio je Pernara:

Možete li bar sekundu da ne buljite u taj mobitel, jedanput otvorite uši, vi samo sebe slušate ili jedan drugog, i nikog drugog ne slušate.

Prvenstveno istina nije selektivna. Vi patite od selektivne amnezije. Što je geneza ovog zaštite svjedoka? Vi se bojite neke stvari reći, a koje su to stvari koje se bojite reći.

Pa tko vam sjedi u državnim odvjetništvima, tko su ti ljudi?

Umiru svjedoci u Kanadi, u Australiji, njih nitko ne pita.  A šta ih nitko ne pita, nitko ne pita za 140 masovnih grobnica u Zagrebu, nitko ne pita za šefa OZNE u Bjelovaru gdje imate stotine masovnih grobnica, šuma Lug, gdje su ljude žive vezivali za drva i spaljivali ih.

Nitko ne govori o najvišem ekonomskom zločinu u povijesti jugoistočne Europe, to je privatizacija i nacionalizacija, o tome se šuti selektivna amnezija.

Pa kako možete pobiti pola milijuna ljudi a o tome nitko ne govori?

Što se događa sa najvećom pljačkom 90-tih, gdje su stotine milijuna dolara izvučene vani a sada se vraćaju u obliku investicija u Hrvatsku. Tko je arhitekt privatizacije i pretvorbe, tko su ti ljudi?

Tko je najbolje dao cijenu za ta poduzeća na otvorenom tržištu? Pa Centralni komitet Feldmaršala!

Zašto su jedine zemlje u Europi koje nisu provele Lustraciju – Slovenija i Hrvatska. To je razlog zašto nema istine?

Pa zar nitko u Hrvatskoj nije čuo riječ Holodomor i Gladomor?

I mi očekujemo katarzu, a za katarzu je potrebna potpuna istina

Kamenjar.com

facebook komentari

  • Marcus

    General postavlja pitanja u Saboru. Pitanja nisu prikladna za sabornike jer su oni svi ‘antifašisti’ a ako nisu boje se progovoriti ono što se ‘antifama’ ne će svidjati, tj. kukavice su. Zato general ne će dobiti odgovor.