Pratite nas

Najave

GLASUJTE PROTIV IZMJENA KOJIMA SE OGRANIČAVAJU ZAJAMČENA PRAVA.

Objavljeno

na

Gradonačelnik Milan Bandić podnio je prijedlog za promjenu Statuta grada Zagreba s prijedlogom uvođenja zastupnika nacionalnih manjina u gradsku skupštinu na sjednici 27. veljače 2017. godine. Smatramo kako je riječ o političkom iskorištavanju nacionalnih manjina grada Zagreba, koje čine manje od 5% ukupnog broja žitelja grada Zagreba, a sve u cilju zadržavanja većine u gradskoj Skupštini.

u mjerodavnim zakonskim propisima ne postoji obveza da se trenutno važeći Statut Grada Zagreba izmjeni na predloženi način. Izmjena Statuta Grada Zagreba u pogledu predloženih izmjena, nesvrsishodna je i nepotrebna te za nju ne postoji opravdani interes. Iz dostupnih podataka o udjelu srpske, bošnjačke i albanske nacionalne manjine u ukupnom stanovništvu Grada Zagreba, nije vidljiv porast  ukupnog broja predmetnih nacionalnih manjina kao niti povećanje potrebe za njihovu zaštitu i unaprjeđenje položaja u društvu. Zaštita interesa predmetnih nacionalnih manjina osigurana je već postojećim zakonskim i podzakonskim propisima te internim aktima pojedinih jedinica (lokalnih i područnih) te ne postoji opravdani razlog za predloženu izmjenu Statuta Grada Zagreba.

Od gradskih vijećnika tražimo da preispitaju ovu odluku koja se nalazi na točki 1. Dnevnoga reda današnje Skupštine grada Zagreba i ne glasaju za nju!

Riječ je o nepoštenoj političkoj igri kojoj se protive i predstavnici srpske, bošnjačke i albanske etničke zajednice. Tome u prilog ide i činjenica kako se predlaže stupanje na snagu te odluke prvi dan od dana objave, kako bi se odnosila na predstojeće redovite lokalne izbore, odnosno prije stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave.

Gradonačelnik Milan Bandić, uz pomoć koalicijskih partnera, na ovaj način manipulira nacionalnim manjinama i građanima, s namjerom da u skupštinu uđu pripadnici srpske nacionalne manjine (3),  bošnjačke (2) i albanske (1). Ova odluka ne temelji se na Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, iako iz Zakona o lokalnim izborima proizlazi da pravo na zastupljenost imaju i pripadnici onih nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne samouprave u kojima je ta nacionalna manjina zastupljena u postotku manjem od 5%. Međutim, znakovito je kako gradonačelnik Bandić podnosi zahtjev za dopunom upravo u ovom trenutku, tik pred lokalne izbore.

Građanska inicijativa “I MENE SE PITA” poziva sve Zagrepčanke i Zagrepčane da ne dozvole nametanje standarda manjih od postojećih zajamčenih prava svim građanima grada Zagreba, a što se upravo ovom izmjenom Statuta grada Zagreba želi postići.

RECITE NE!

GLASUJTE PROTIV IZMJENA KOJIMA SE OGRANIČAVAJU ZAJAMČENA PRAVA.

Građanska inicijativa I MENE SE PITA

Guido Hornik i Zorica Gregurić

Izmjenom i dopunom Statuta grada Zagreba namjeravaju u gradsku Skupštinu bez izbornog praga uvesti manjine?

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Najave

Hrvatski generalski zbor poziva na tribinu: “Sudski procesi protiv hrvatskih branitelja u BiH”

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu, 27. rujna u dvorani Vijenac, Kaptol 29A u 19:00 sati održat će se tribina na temu: “Sudski procesi protiv hrvatskih branitelja u BiH i posljedice za hrvatski narod u BiH i RH”.

Organizator tribine je Hrvatski generalski zbor, a uvodnu riječ će održati Pavao Miljavac, general zbora. Tribinu će moderirati gospođa Tanja Popec, a predavači će biti hrvatski generali Zlatan Mijo Jelić i Željko Šiljeg.

Hrvatski generalski zbor poziva sve hrvatske branitelje na očuvanje zajedništva i vrijednosti Domovinskog rata

facebook komentari

Nastavi čitati

Najave

Velimir Bujanec: Za novu sezonu Bujice – spremni!

Objavljeno

na

Objavio

Velimir Bujanec najavio novu sezonu popularne emisije!

S VESELJEM OBJAVLJUJEMO: NOVA SEZONA BUJICE STARTA U PONEDJELJAK 02. LISTOPADA!

Zbog mnogobrojnih upita vjernih gledateljica i gledatelja dužni smo vam objasniti da ove sezone krećemo s malim zakašnjenjem – u našem se studiju instalira nova, moderna oprema pa će emisija izgledati još bolje, a produkcija kvalitetnije i atraktivnije.

Bujicu će preuzimati i neke nove lokalne televizije, tako da se od listopada vidimo na više od 10 televizija u Hrvatskoj, Herceg-Bosni i u našem iseljeništvu!

Već u prvom tjednu emitiranja najavljujemo ekskluzivne i relevantne goste, sučeljavanja i teme od kojih će mnoge zaboljeti glava, a koje ne smiju obrađivati neki drugi mediji…

ZA NOVU SEZONU BUJICE – SPREMNI!

facebook komentari

Nastavi čitati