Pratite nas

Reagiranja

Glavaš Đapiću: Sram te bilo, gubi se s političke scene

Objavljeno

na

U utrku za Pantovčak uključio se i bivši predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić. Na konferenciji za novinare predstavio je svoj program koji će provoditi pod geslom DESNO – demokratski savez nacionalne obnove, a temelji se na deset teza.

Među njima je i ustavna promjena da se Hrvatska definira kao zemlja političkih Hrvata, promijeni zakon o hrvatskom državljanstvu, razvija multilateralna vanjska politika.

Na novinarsko pitanje razbija li svojom kandidaturom desnicu, pozvao je protukandidata Milana Kujundžića da odustane od kandidature.

Odmah nakon objave kandidature Ante Đapića,  putem administratora na svom Facebook-profilu oglasio se Branimir Glavaš i objavio reakciju na izjavu Ante Đapića koji je rekao da će, kada postane predsjednik RH, iz zatvora pustiti sve hrvatske branitelje.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

6C844015-B241-4187-A609-2BA9700C4FB7_w640_r1_s_cx0_cy18_cw0“Maloprije sam telefonski upoznao oca kako ćemo očito morati glasovati za Đapića u nadolazećim predsjedničkim izborima kako bi on napokon izišao iz zatvora, budući da Ustavni sud po nalogu (DORH-a odnosno Mladena Bajića) ne rješava očevu tužbu, već ju predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec i dalje, već petu godinu – do sada nedoživljeno u 24-godišnjoj praksi Ustavnog suda RH – besramno drži duboko u ladici, bježeći od rješavanja njegovih ustavnih tužbi kao „vrag od tamjana.“

Upoznao sam oca da je Đapić danas iznio svoj predizborni program u kojem je navodno kao jedna od točaka i ona koja se odnosi na zatvorene hrvatske branitelje, pod kojom je Đapić rekao: „Kada postanem predsjednik, pustit ću iz zatvora sve hrvatske branitelje koji su tamo zbog ratnog zločina, a to se posebno odnosi na one koji su osuđeni po zapovjednoj odgovornosti“,  a agresorskoj će Srbiji predložiti razmjenu zatvorenika po modelu „svi za sve“.

Zamoljen (kao administrator) od oca Branimira Glavaša, koji je žrtva montiranog političkog procesa, a koji je protiv njega pokrenula HDZ-ova “zločinačka klika“ na čelu s Ivom Sanaderom, Vladimirom Šeksom i drugim HDZ-ovim moralnim nakazama, među kojima ključne zasluge imaju i sam današnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i njegov kum Vladimir Faber, prenosim Anti Đapiću, ali i hrvatskoj javnosti njegovu poruku:

Dragi moj bivši prijatelju i bivši koalicijski partneru, Ante Đapiću!

djapicsMolim te, prestani manipulirati osjećajima i tragedijama više stotina hrvatskih branitelja koji nevini leže po hrvatskim kazamatima zbog toga što su herojski branili svoju Domovinu, a danas su moneta za izravnavanje kako unutarnjih političkih međustranačkih obračuna, tako i žrtve sluganskog odnosa Republike Hrvatske prema Haagu, Bruxellesu, Washingtonu i stranim obavještajnim službama, ali i obračuna tada moćnih pojedinaca poput Sanadera i njegovih dupelizaca, a o čemu i ti jako dobro znaš i o čemu možeš (ako se u tebi probudila i trunka poštenja) svjedočiti.

Podsjetit ću te samo na tvoju izjavu (sredinom svibnja 2009.) koju si dao nakon izricanja prvostupanjske presude Županijskog suda u Zagrebu kojom sam u montiranom političkom procesu osuđen na 10 godina zatvora za djela koja nisam počinio, ali nisam bio ni zapovjedno odgovoran. Tada si, motiviran jedino nekontroliranom mržnjom prema meni zbog toga što smo nedugo prije raskinuli koaliciju u gradu Osijeku (a ti dobro znaš zašto), rekao: „Ja vjerujem da je Glavaš kriv i vjerujem hrvatskom pravosuđu!“ Tu sam tvoju podlu i pokvarenu izjavu (iako si i sam znao da govoriš laž) čitao odmah prvi dan mojega prelaska u egzil u Bosu i Hercegovinu u hrvatskim tiskovinama (a to i danas čuvam) jer ona govori o tvojem karakteru ili, bolje reći, o beskarakternosti i nikada ti ju ne ću zaboraviti!

Država u kojoj bi ti (Đapić) bio predsjednik republike (iako danas objektivno više ne postoji), uistinu nije ni zavrijedila postojati, poručuje Glavaš

Ti, koji si mi koncem ljeta 1991. godine, u jeku žestokih napada na Osijek, osobno vratio kalašnjikov kojim sam te zadužio, pod izgovorom kako odlaziš u Zagreb (možeš mislit’ vojničine!) voditi nekakav paravojni tzv. stožer HOS-a, a u stvari je pozadina tvojega odlaska u Zagreb bio bijeg, kako naš narod kaže, „glavom bez obzira“ – iz grada pred kojim je predstojala borba na život i smrt, a koji se zahvaljujući herojskoj borbi njegovih sugrađana uspješno obranio od velikosrpske agresije i danas zbog toga i preko 1600 poginulih branitelja i građana, s ponosom nosi naziv „Nepokoreni grad“. I zbog toga nedvojbenog kukavičluka nikada se nisi ispričao građanima grada u kojem sam te (na žalost) instalirao za gradonačelnika, već si „mjerenjem visine kukuruza“ svih narednih godina manipulirao osjećajima poštenih hrvatskih domoljuba i građana, a samo kako bi ostvario svoje sitne i osobne politikantske probitke.

Zbog toga tvoja (navodna današnja) izjava – „Kada postanem predsjednik, pustit ću iz zatvora sve hrvatske branitelje koji su tamo zbog ratnog zločina, a to se posebno odnosi na one koji su osuđeni po zapovjednoj odgovornosti“ – za mene je najobičnije „s**** u već viđenom đapićevskom stilu“, gdje na žrtvama nekoliko stotina zatvorenih hrvatskih branitelja i političkih uznika te mogućoj naivnosti hrvatskih branitelja, ali i našeg poštenog i neiskvarenog naroda želiš pokupiti nekoliko desetaka tisuća glasova.

Sram te bilo, a moja ti je poruka iz mostarskog zatvora, gdje potpuno nevin „gulim“ nepravedno politički dosuđenu kaznu, da se gubiš s političke scene te iz predizborne političke kampanje za časno mjesto predsjednika Republike Hrvatske jer toga nisi dostojan!

Jer, kada bi i kojim slučajem prijevarom naivnog biračkog tijela uspio u svojoj nakani (samo) i približiti se Predsjedničkim dvorima, bio bi to dovoljan razlog ne da te samo „otkantam“ s tvojim najavljenim „pomilovanjem“, već i da zatražim trajno „brisanje iz knjige hrvatskih državljana“.

Država u kojoj bi ti (Đapiću) bio predsjednikom Republike (iako i danas objektivno više ne postoji), uistinu nije ni zavrijedila postojati, ali ni simbolično biti ucrtana na svjetskom političkom zemljovidu!” poručuje, putem administratora, nekadašnji Đapićev koalicijski partner, Branimir Glavaš.

(hrt/vecernji.hr)

>>Anto Đapić u utrci za predsjednika kako bi pomogao Ivi Josipoviću?!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ivica Todorić: Aktivaciju zakona potpisao sam pod ucjenom i prijetnjama

Objavljeno

na

Objavio

Ivica Todorić oglasio se u petak objavom na svojem novom blogu koji je otvorio danas i na kojem će idućih dana objavljivati tekstove na dnevnoj bazi.

U priopćenju Todorić prijeti da će poduzeti sve pravne korake koji su mu na raspolaganju kako bi dokazao da je donošenje lex Agrokor bilo neustavno i usmjereno prema nacionalizaciji privatne imovine. Za njega je to slučaj otimanja privatnog vlasništva kakav nije zabilježen u suvremenoj Europi.

Tvrdi i da su on i Uprava Agrokora potpisali aktivaciju zakona “pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem”. Navodi i da su protiv Agrokora pokrenute brojne sudske tužbe, da je prihod pao za oko 20 posto, a sinergije koje vrijede milijarde nesmiljeno se uništavaju.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

Nakon nevjerojatnih događaja oko Agrokora po prvi put izlazim u javnost s činjenicama vezanim uz kompaniju i mene osobno. Vjerujem kako se očekuje da ću rasvijetliti sve događaje, a upravo mi je i cilj da u narednim danima i tjednima baš niti jedno pitanje ne ostane neodgovoreno. Razlog mojeg dosadašnjeg neistupanja u javnosti je želja da ne učinim nikakvu štetu Agrokoru, zaposlenicima, investitorima niti drugim dionicima dok s timom pravnih, financijskih i drugih stručnjaka ne utvrdim  činjenice oko ovog, pokazat će se, najvećeg skandala u novijoj hrvatskoj povijesti.

Na početku 2017. godine, kad smo Agrokor vodili moj management i ja, kompanija je imala čvrst plan za napredak i uspješan rast te isplatu vjerovnika u skladu sa zakonskim obvezama. To je bila politika Agrokora i svih desetljeća postojanja i uspješnog poslovanja.

Vlada Republike Hrvatske u to vrijeme povlači političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom kroz, očito, unaprijed pripreman plan. Ciljano širenje dezinformacija i negativnih glasina kroz izjave najviših dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti tijekom prvih mjeseci 2017. godine destabiliziralo je Agrokor. Lažima i manipulacijama Vlada u zabludu dovodi i cjelokupnu javnost.  Služeći se konstrukcijama, te potpuno neprimjerenim medijskim djelovanjem, stvoren je okvir za pridobivanje političkih saveznika. Umjesto činjenica i istine Agrokor su htjeli prikazati kao slučaj Parmalat sugerirajući otuđenje ogromnih suma novaca, no danas, sedam mjeseci kasnije, slučaja Parmalat nema.

Cilj takvog djelovanja najviših dužnosnika Vlade i Sabora, kroz izravni politički intervencionizam, bio je donošenje neustavnog zakona  Lex Agrokor i nacionalizacija privatne imovine, a ovakav slučaj otimanja privatnog vlasništva nije zabilježen u suvremenoj Europi. Ja i Uprava Agrokora potpisali smo aktivaciju zakona, a sada posebno naglašavam, pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem.

Gdje su drugi rušili, mi smo gradili mostove – ulagali smo MILIJARDE – kako u Hrvatsku, tako i u susjedne zemlje, opremali ljude najmodernijim znanjima i tehnologijama. Gdje su političari svojim nedjelovanjem i neznanjem raseljavali stanovnike, mi smo stvarali pretpostavke za ostanak i prosperitet uspješnih i zadovoljnih ljudi, svojih na svome.

U našem ambicioznom razvoju, uvijek smo se, kao i brojne druge tvrtke, osobito u tranzicijskim zemljama, susretali s izazovima. Međutim, uvijek smo ih i uspješno rješavali. Početkom 2017. g niti jedan izvanredni događaj nije bio prisutan u poslovanju Agrokora. Dapače,  stajali smo bolje nego ranije i imali velike perspektive.

Naši su rezultati mjerljivi, a mjerljivi su i rezultati izvanredne uprave koja danas upravlja otetom kompanijom.

Pod izvanrednom upravom značajan dio Agrokorove imovine je blokiran i izgubljena je kontrola nad dijelom operacija u susjednim zemljama. Protiv Agrokora su pokrenute brojne sudske tužbe koje prijete ukupnoj stabilnosti i održivosti kompanije. Prihod je pao za otprilike 20% , a sinergije, u koje su uložene, a i koje vrijede milijarde, se nesmiljeno uništavaju. Izvanredna uprava dobavljače tretira nejednako. Agrokor je opterećen nepotrebnim i nelegalnim kreditom, koji su za sebe dizajnirali strvinarski fondovi, a založena je i sva ključna strateška imovina, i to trustu Madison Pacific ltd sa sjedištem u Hong Kongu.

Ako se ovakvo stanje nastavi svi će vjerovnici, osim Ramljakovih povlaštenih fondova, njemu bliskih dobavljača, partnera, savjetnika i suradnika izgubiti ogromne vrijednosti. To je prava istina. Sve ostalo su laži i obmane izvanredne uprave i njezinih političkih sponzora, što će budućnost i činjenice vrlo brzo pokazati.

U trenutku kada je Agrokor napadnut najprljavijom političkom i medijskom kampanjom u povijesti naše zemlje, Vlada Republike Hrvatske nije, kao što to čine vlade svih svjetskih država, od SAD-a do Njemačke, nije podržala svoje ključne industrije i najvećeg poduzetnika. Dapače, Vlada je bila ključni sudionik te kampanje i provoditelj protuustavne i nezakonite nacionalizacije, koja će, uvjeravam vas (pokazat će vrijeme), po posljedicama za hrvatsko gospodarstvo i industriju biti ravna veleizdaji.

Danas se kula od karata, koju su lažima izgradili Martina Dalić, Ante Ramljak i njihovi partneri i pomagači, ruši.

Ostaju još bilance Agrokora i njegovih društava u kojima izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom konstrukcijama i pritiscima omogućuje ljudima iz fonda Knigthead da direktno upravljaju i manipuliraju bilancama. To čine kako bi stvorili pretpostavke za stjecanje  stotina milijuna eura nepripadajuće financijske koristi.  Agrokorove milijarde doista su izgubljene. No ne mojom, niti krivnjom  mojih suradnika, nego vladinim aktivnostima uoči i nakon donošenja  Lex Agrokora. O tome  ću uskoro javno govoriti.

Građani Hrvatske i regije uvjerit će se da je nacionalizacija Agrokora koju je dizajnirala Vlada politički projekt koji je u potpunoj suprotnosti s interesima Republike Hrvatske.

Vladinom odlukom o nacionalizaciji Agrokora prouzročene su dalekosežne gospodarske i financijske štete koje se već mjere u mlijardama kuna. Uništava se industrija i njezina tržišna pozicija u Europskoj uniji. Hrvatska i regija pritom gube sinergijske učinke u EU. Takve odluke Vlade Republike Hrvatske zemlju  su uvukle u poziciju visokog društvenog i političkog rizika za što neće moći izbjeći odgovornost jer iza svakog protupravnog otimanja, iza svakog kriminala, uvijek stoje pojedinci s konkretnim imenima i prezimenima.

Stoga ću u narednom vremenu, a u cilju zaštite vrijednosti ulaganja u Agrokor, radnih mjesta i gospodarstava država u kojima poslujemo te svih naših dionika, pokrenuti sve pravne radnje koje su mi a raspolaganju, kako u Hrvatskoj, tako i pred međunarodnim tijelima. Pritom ću javnim istupima i objavom relevantnih dokumenata u potpunosti razotkriti spregu politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora, a koja je stvarni razlog donošenja neustavnog Lex Agrokora.

Ivica Todorić na svojoj je službenoj stranici kasno popodne objavio i kako podržava osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. Zasad je uz tu objavu navedeno samo kako će uskoro o tome pisati opširnije

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Tuđman o prisluškivanju iz BiH: “Oni naprosto ne žele uspostaviti prijateljske odnose s Hrvatskom”

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić.

Agrokor i širenje HEP-a, ali i odnosi hrvatske vlade i mađarskog mol-a, teme su koje, piše tjednik, zanimaju tajnu službu susjedne države. Miroslava Tuđmana, brinu izjave koje stižu iz BiH.

“Prvi zaključak koji se može izvući jest da se tamo radi po interesima pojedinih grupacija ili političkih opcija”, smatra Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Hrvati u BiH, jedno su od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva vlade Andreja Plenkovića. U toj je zemlji bio već nekoliko puta pa ovakvi postupci tajne službe BiH, za Tuđmana, su jasna poruka.

Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

facebook komentari

Nastavi čitati