Glavaš Đapiću: Sram te bilo, gubi se s političke scene

33

U utrku za Pantovčak uključio se i bivši predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić. Na konferenciji za novinare predstavio je svoj program koji će provoditi pod geslom DESNO – demokratski savez nacionalne obnove, a temelji se na deset teza.

Među njima je i ustavna promjena da se Hrvatska definira kao zemlja političkih Hrvata, promijeni zakon o hrvatskom državljanstvu, razvija multilateralna vanjska politika.

Na novinarsko pitanje razbija li svojom kandidaturom desnicu, pozvao je protukandidata Milana Kujundžića da odustane od kandidature.

Odmah nakon objave kandidature Ante Đapića,  putem administratora na svom Facebook-profilu oglasio se Branimir Glavaš i objavio reakciju na izjavu Ante Đapića koji je rekao da će, kada postane predsjednik RH, iz zatvora pustiti sve hrvatske branitelje.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

6C844015-B241-4187-A609-2BA9700C4FB7_w640_r1_s_cx0_cy18_cw0“Maloprije sam telefonski upoznao oca kako ćemo očito morati glasovati za Đapića u nadolazećim predsjedničkim izborima kako bi on napokon izišao iz zatvora, budući da Ustavni sud po nalogu (DORH-a odnosno Mladena Bajića) ne rješava očevu tužbu, već ju predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec i dalje, već petu godinu – do sada nedoživljeno u 24-godišnjoj praksi Ustavnog suda RH – besramno drži duboko u ladici, bježeći od rješavanja njegovih ustavnih tužbi kao „vrag od tamjana.“

Upoznao sam oca da je Đapić danas iznio svoj predizborni program u kojem je navodno kao jedna od točaka i ona koja se odnosi na zatvorene hrvatske branitelje, pod kojom je Đapić rekao: „Kada postanem predsjednik, pustit ću iz zatvora sve hrvatske branitelje koji su tamo zbog ratnog zločina, a to se posebno odnosi na one koji su osuđeni po zapovjednoj odgovornosti“,  a agresorskoj će Srbiji predložiti razmjenu zatvorenika po modelu „svi za sve“.

Zamoljen (kao administrator) od oca Branimira Glavaša, koji je žrtva montiranog političkog procesa, a koji je protiv njega pokrenula HDZ-ova “zločinačka klika“ na čelu s Ivom Sanaderom, Vladimirom Šeksom i drugim HDZ-ovim moralnim nakazama, među kojima ključne zasluge imaju i sam današnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i njegov kum Vladimir Faber, prenosim Anti Đapiću, ali i hrvatskoj javnosti njegovu poruku:

Dragi moj bivši prijatelju i bivši koalicijski partneru, Ante Đapiću!

djapicsMolim te, prestani manipulirati osjećajima i tragedijama više stotina hrvatskih branitelja koji nevini leže po hrvatskim kazamatima zbog toga što su herojski branili svoju Domovinu, a danas su moneta za izravnavanje kako unutarnjih političkih međustranačkih obračuna, tako i žrtve sluganskog odnosa Republike Hrvatske prema Haagu, Bruxellesu, Washingtonu i stranim obavještajnim službama, ali i obračuna tada moćnih pojedinaca poput Sanadera i njegovih dupelizaca, a o čemu i ti jako dobro znaš i o čemu možeš (ako se u tebi probudila i trunka poštenja) svjedočiti.

Podsjetit ću te samo na tvoju izjavu (sredinom svibnja 2009.) koju si dao nakon izricanja prvostupanjske presude Županijskog suda u Zagrebu kojom sam u montiranom političkom procesu osuđen na 10 godina zatvora za djela koja nisam počinio, ali nisam bio ni zapovjedno odgovoran. Tada si, motiviran jedino nekontroliranom mržnjom prema meni zbog toga što smo nedugo prije raskinuli koaliciju u gradu Osijeku (a ti dobro znaš zašto), rekao: „Ja vjerujem da je Glavaš kriv i vjerujem hrvatskom pravosuđu!“ Tu sam tvoju podlu i pokvarenu izjavu (iako si i sam znao da govoriš laž) čitao odmah prvi dan mojega prelaska u egzil u Bosu i Hercegovinu u hrvatskim tiskovinama (a to i danas čuvam) jer ona govori o tvojem karakteru ili, bolje reći, o beskarakternosti i nikada ti ju ne ću zaboraviti!

Država u kojoj bi ti (Đapić) bio predsjednik republike (iako danas objektivno više ne postoji), uistinu nije ni zavrijedila postojati, poručuje Glavaš

Ti, koji si mi koncem ljeta 1991. godine, u jeku žestokih napada na Osijek, osobno vratio kalašnjikov kojim sam te zadužio, pod izgovorom kako odlaziš u Zagreb (možeš mislit’ vojničine!) voditi nekakav paravojni tzv. stožer HOS-a, a u stvari je pozadina tvojega odlaska u Zagreb bio bijeg, kako naš narod kaže, „glavom bez obzira“ – iz grada pred kojim je predstojala borba na život i smrt, a koji se zahvaljujući herojskoj borbi njegovih sugrađana uspješno obranio od velikosrpske agresije i danas zbog toga i preko 1600 poginulih branitelja i građana, s ponosom nosi naziv „Nepokoreni grad“. I zbog toga nedvojbenog kukavičluka nikada se nisi ispričao građanima grada u kojem sam te (na žalost) instalirao za gradonačelnika, već si „mjerenjem visine kukuruza“ svih narednih godina manipulirao osjećajima poštenih hrvatskih domoljuba i građana, a samo kako bi ostvario svoje sitne i osobne politikantske probitke.

Zbog toga tvoja (navodna današnja) izjava – „Kada postanem predsjednik, pustit ću iz zatvora sve hrvatske branitelje koji su tamo zbog ratnog zločina, a to se posebno odnosi na one koji su osuđeni po zapovjednoj odgovornosti“ – za mene je najobičnije „s**** u već viđenom đapićevskom stilu“, gdje na žrtvama nekoliko stotina zatvorenih hrvatskih branitelja i političkih uznika te mogućoj naivnosti hrvatskih branitelja, ali i našeg poštenog i neiskvarenog naroda želiš pokupiti nekoliko desetaka tisuća glasova.

Sram te bilo, a moja ti je poruka iz mostarskog zatvora, gdje potpuno nevin „gulim“ nepravedno politički dosuđenu kaznu, da se gubiš s političke scene te iz predizborne političke kampanje za časno mjesto predsjednika Republike Hrvatske jer toga nisi dostojan!

Jer, kada bi i kojim slučajem prijevarom naivnog biračkog tijela uspio u svojoj nakani (samo) i približiti se Predsjedničkim dvorima, bio bi to dovoljan razlog ne da te samo „otkantam“ s tvojim najavljenim „pomilovanjem“, već i da zatražim trajno „brisanje iz knjige hrvatskih državljana“.

Država u kojoj bi ti (Đapiću) bio predsjednikom Republike (iako i danas objektivno više ne postoji), uistinu nije ni zavrijedila postojati, ali ni simbolično biti ucrtana na svjetskom političkom zemljovidu!” poručuje, putem administratora, nekadašnji Đapićev koalicijski partner, Branimir Glavaš.

(hrt/vecernji.hr)

>>Anto Đapić u utrci za predsjednika kako bi pomogao Ivi Josipoviću?!

facebook komentari

 • opra’ ga Glavaš žestoko!

  • Ljuta Trava

   I prizna Glavaš još jedno namještanje

   • sui

    Iskreno mi je zao sto je u zatvoru nakon montiranog procesa, ali…uradio je on pogresaka itekako!

 • peppermintt

  dobro mu je i reka :))

  • 1diablo

   jubee,vuče li tebi Đapić na onu mediteransku Medvjedicu što se ne smi dirat,aaa?? 😀

   • peppermintt

    je isti im je jelovnik men se čini 😛 :))) nego tko njega izgura ka jockera

    • 1diablo

     Ivo,Lanu mu njegovu..smin li je opsovat?mislim,punoljetna je i lipa.. 😀

     • ..ako povuče njegov gen 🙂 aa?

     • 1diablo

      pa tata joj je jako nježan i zna svirat klavir.. možda i mala zna sa prstima.. :))

     • zlomoćno je to 🙂 bili imao srca:))?

     • wolf

      Ako nista Frulu :)))

     • peppermintt

      na koga li se umetnula 😛

    • hahaha 😀

 • Zdenka

  Evo da pozdravim Branimira Glavaša i zaželim mu šta skoriji izlazak na slobodu, a to mu želim od srca.Svako mu dobro od mene!

  • Agromentum

   Osijek nikada neće biti Osek….

   • Ocek

    • Agromentum

     Da!

   • Zdenka

    Dokle dođosmo kad neke stvari moramo ponavljat! A valjda je sazrelo vrijeme da se i politike promijenu.A sjašit će ovi skoro!

 • Zdenka

  Kao da će neko i glasovat za Đapića.Koja ideja uopće se i kandidirat. A svašta moš čut!

  • Ljuta Trava

   Po nalogu Josipobića se kandidirao .Gotovo ista stvar je i sa Kujundžićem kkoji je kandidat tzv.Saveza , a Savez otvoreno podržava kukurikavce ,što je viđeno u Saboru prilikom glasovanja o promjenama izbornog zakona o izboru predsjednika .Tim izmjenama je mogućnost ostvarivanja biračkog prava Hrvatima izvan RH svedena na minimum.

   • Zdenka

    Ne vjerujem ovo za Kujundžića! A sabor ne gledam. Otvorim H.fokus najčešće petkom, u zadnje vrijeme zbog svih ovih događanja sa Josipovićevim Cvjetičaninom , referendumima i braniteljskim prosvjedom-češće otvorim Kamenjar i Hkv.Uglavnom se oslanjam na svoja čula.Šta se tiče Hrvata izvan RH, vidim i ja da se je Hrvatska postavila poput maćehe! A šta ja tu mogu…Evo, pišem pjesmu o Kupresu, Rujanima i Čelebiću, pa ako bude išta valjala, pošaljem vam je tu, na Kamenjar:) Sad mi pade na um ona stara šta ju je moj ćaća volio pivat..”Oj Kupreško ravno poljce, što pozoba Crnogorce-od tisuću i pedeset, ostade ih samo deset!” Eto, ako znaš nastavak, moš nastavit:)))

    • Zdenka

     Pa evo je nađoh:))) Nisam ni znala da ju ima na Yout.-

    • Ljuta Trava

     Kujundžić je kandidat Saveza ,a Savez podržava kukurikavce koji podržavaju Josipovića .Čudna igra.

     • Zdenka

      Pusti ih svragon. Upali pismu, mada je malo i tužno ovo vidit. Tri dana prije pada Kupresa..

     • peppermintt

      neobičan oksimoron …

     • Ljuta Trava

      Kod njega je sve neobično a posebno kad ga lijevi mediji dižu u nebesa .

    • Uvjerit ćeš se za Kjundžića uskoro poštovana Zdenka.

     • Zdenka

      Kako misliš uskoro? Kako?

 • Mirko Pizent

  Anto Đapić je politički mrtvac i nema nikakve šanse na predstojećim predsjedničkim izborima.
  Njegova kandidatura za predsjednika RH, samo je pokušaj zbunjivanja hrvatskih birača,
  štetočinska je i ide u prilog jugoslavenu Ivi Josipoviću.

  • Zdenka

   A jesam ga i volila svojedobno! Koji je ono retoričar bio…Šteta šta je kvaran!

   • Mirko Pizent

    Demagog kojeg zanima samo osobni probitak.

    • Zdenka

     Nažalost! I takvi nam sudbinu kroje!

 • cleuna

  Đapić,koji je uništio Pravaštvo ili bolje reći isprostituirao ga i u Hrvatskoj i u BiH,trebao bi se poklopiti ušima i šutjeti zauvijek.
  Od sedam zastupnika u Hrvatskom Saboru,doveo je stranku do političkog mrtvaca koketirajući najprije sa Granićem kojega je uzeo za savjetnika,zatim skupa sa Sanaderom omogućio Josipoviću da pobijedi na izborima i sada svojim postupcima ponovo želi Josipovića zadržati na vlasti.
  Samo lako je za njega,može se on kandidirati koliko hoće i on više nikome nemože naštetiti jer je njegova politika davno pročitana i danas je sve što on radi beznačajno i nikako ne može utjecati na politička zbivanja.Njega više nitko ne doživljava ozbiljno a kamoli kao nekoga ozbiljnoga suparnika.