Glavaš se iz Mostara nakon više od pet godina vratio u rodni Osijek, dočekali ga suradnici

0

Pred sudom se okupila nekolicina Glavaševih simpatizera te mnoštvo novinara. Među okupljenima je bio i sin Filip Glavaš, piše Večernji List.

Pred zgradu Općinskog suda u Osijeku danas je, uz pratnju triju policijskih kombija, stigao Branimir Glavaš u blindiranom kombiju. Glavaš je iz KPZ-a Mostar prema Osijeku krenuo u 4 sata ujutro, a malo prije njega na sud je stigao i njegov odvjetnik Radan Kovač.

Glavaš se u rodni grad vratio nakon više od pet godina.

Pred sudom se okupila nekolicina Glavaševih simpatizera te mnoštvo novinara. Među okupljenima su bili i sin Filip Glavaš, đakovački gradonačelnik Zoran Vinković i zamjenik župana Željko Krajičak.

– Iznimno mi je žao što su se na suprotnim stranama našli nekadašnji prijatelji. Ne vjerujem da će moj otac uspjeti vidjeti svog unuka te da će biti bilo kakvog kontakta izvan sudnice, kazao je Glavašev sin Filip.

Pred zgradu suda stiglo je i čelništvo HDSSB-a predvođeno Vladimirom Šišljagićem, a s njim u pratnji su i saborski zastupnici Josip Salapić, Krešimir Bubalo te Dinko Burić.

Glavaš je u sudnicu ušao u crnom odijelu bez lisica na rukama. Nazočnima se obratio s “Dobar dan, poštovanje svima”. U sudnicu se ušlo uz stroge mjere sigurnosti. Pored novinara u sudnici je Glavašev sin Filip te Vladimir Šišljagić, Dinko Burić, Ivan Drmić, Krešimir Bubalo. Na zakazano ročište došao je i okrivljeni, osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

Vrkić i njegova odvjetnica zatražili su izuzeće suda jer im nije omogućeno pravično suđenje. Tvrde kako su neki svjedoci pozivani naknadno.

Ročište je odgođeno i rasprava prekinuta, a sud smatra da je obrana imala dovoljno vremena predložiti izuzeće suda.

Glavaš je izjavio kako Vrkićev potez predstavlja odugovlačenje postupka.

facebook komentari