Glavaš uhićen u stanu u Osijeku: Štrajk glađu počinjem odmah!

2

Branimir Glavaš na putu je za Remetinec. Oko 10.40 sati četvorica policajaca u civilu ušla su u stan Branimira Glavaša u Osijeku noseći uhidbeni nalog u rukama, a u 11.20 sati Glavaš je izašao s policajcima iz stana. Branimir Glavaš od sinoć je čekao da mu policija pokuca na vrata nakon što je Vrhovni sud donio rješenje kojim mu se određuje istražni zatvor.

glavasPrekrasno se osjećam kad vidim vas u ovako velikom broju, znate da to podiže adrenalin. Pravnu bitku nastavljaju moji odvjetnici.

Od Ustavnog suda očekujem da poštuju Ustav i pravne konvencije o ljudskim pravima ili neka se raspuste – kazao je kratko Branimir Glavaš nakon što je s policijom izašao iz stana.

– Poštovane građanke i građani! Ovo je šesti puta da sam uhićivan od strane hrvatskog pravosuđa, a upravo se događa još jedan pravni presedan u mom desetgodišnjem političko-pravosudnom progonu.

Kako sam i rekao kada sam se vratio u Hrvatsku, ne odustajem od borbe za dokazivanje svoje nevinosti i pred ovakvim politički instrumentaliziranim pravosuđem zbog svoje obitelji, svih građana Osijeka, Slavonije i Baranje i svih onih koji su sudjelovali u pravednom Domovinskom ratu kojim je stvorena i obranjena neovisna Hrvatska. Znajte, obrana grada Osijeka je čista kao suza i nemate se čega stidjeti. Vama svima, zahvaljujem na dugogodišnjoj potpori.

Daljnju pravnu bitku će nastaviti voditi moji odvjetnici, a meni nažalost preostaje jedini način borbe i prosvjeda protiv desetgodišnjih kontinuiranih kršenja građanskih i ljudskih prava zajamčenih Ustavom RH i međunarodnim konvencijama-ŠTRAJK GLAĐU, sa kojim započinjem ovoga trenutka, odnosno mojim šestim uhićenjem. HDSSB nastavlja političku borbu i pozivamo građane da nam se pridruže, jer ovakva vlast (izvršna, zakonodavna i sudska) je teška sramota za hrvatski narod koji takvo što ne zaslužuje – objavljeno je potom na Facebooku Branimira Glavaša.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

  • Herceg-Bosna

    ,,,,,,,,,,

    • Agromentum

      Nema prolaza kroz kukuruze – to je bila zapovid.