Pratite nas

Vijesti

Glog – crveni – Crataegus oxyacantha (čaj, lijek)

Objavljeno

na

Glog je, kako se vidi po slikama, grm visine koji metar, a po mirisu u proljeće jednak bademu, šljivi i trešnji. Njegove cvjetove beremo čim se dobro razviju u nizinskim krajevima u svibnju a u višim u lipnju. Plodovi se također beru i kupe kada sazriju u rujnu ili u visinama u kasnom listopadu. Dakle od gloga koristimo cvijet i plodove – bobice.
[pullquote_right]Glog je ljubitelj srca – jedan od najboljih lijekova za srce. On jača i regulira rad srca, regulira krvni pritisak u oba smjera; visoki pritisak snizuje a niski povisuje. On je pravi regulator također i srčanoga mišića.[/pullquote_right] On nema nikakvih posljedica ako ga čak uzimamo i dugo dugo vremena, a također pomaže i u smirivanju živaca.Njegov čaj je također preporučljiv kod upale pluća, gripe, bronhitisa i kašlja. Dobar je i za epileptičare u napadu i poslije napada epilepsije.
Dvadeset grama lista i cvijeta gloga se moče i jednom ld alkohola kroz 21 dan i filtriraju. Uzima se nekoliko puta na kocki šećera ili u vodi do 15 kapi prije jela. Lijek je , po tradiciji liječenja travama, protiv visokoga krvnoga pritiska.

glog_3

Jasenica je prepuna Božih darova. pored puta ili usput ne možete izbjeći kuke i glog, naravno, u svoje vrijeme…

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Peđa Grbin: Ako Bernardić ne odstupi, osnovat ćemo novu lijevu stranku!

Objavljeno

na

Objavio

Peđa Grbin se zbog sukoba s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem prometnuo u najistaknutijeg buntovnika među stranačkim opozicionarima.

No, Grbin najavljuje i daljnje poteze u slučaju da Bernardić ne odstupi s mjesta predsjednika.

Peđa Grbin je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako su SDP-u potrebne hitne korjenite promjene te da velik dio članova stranke ozbiljno razmišlja o odlasku iz stranke i osnivanju nove lijeve stranke.

“Postoji vrlo velika mogućnost da se osnuje nova lijeva stranka. Vrlo je realno da ta opcija zauzme našu poziciju. U Sloveniji, Španjolskoj, Grčkoj pokazalo se da su stupovi politike, koji su to bili 20, 30 ili više godina, pali u drugi plan” rekao je Grbin o namjerama stranačke opozicije. Dodao je i da je situacija u Splitu i Zagrebu pokazala kako drugi osvajaju SDP-ovo biračko tijelo jer im SDP ne pruža ništa osim fasade i floskula.

“Naš je rejting od prosinca prošle godine do danas deset posto slabiji od HDZ-ova, i to u trenutku kada tri četvrtine građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru. Ako je to nekome prihvatljivo, to je potpuni nedostatak bilo kakve ambicioznosti.” kaže Grbin i optužuje aktualnog predsjednika stranke Bernardića za takvo stanje u stranci.

Grbin također smatra da je Milanović bolje vodio SDP od sadašnjeg vodstva te najavljuje da bi se možda i mogao kandidirati za novog lidera.

“Moj odgovor na to je – ne znam. Trenutno u toj situaciji nisam. Hoću li se kandidirati, odlučit ću kada kandidacijski postupak u SDP-u bude otvoren. Naše glavno pitanje u ovom trenutku nije hoće li Peđa, Siniša, Ranko ili Željko voditi SDP, nego radi li to Davor Bernardić dobro.” zaključio je na kraju Grbin.

facebook komentari

Nastavi čitati