Glogoški: «Cijela Domovina i dijaspora žive za jednu adresu – Savska 66»

3

Danas je hrvatske branitelje i stopostotne vojne invalide Domovinskog rata u šatoru u Savskoj 66 posjetilo pedesetak članova udruge «Hrvatska uzdanica» iz Zagreba, koja vuče korijenje iz Australije gdje je više od pedeset godina djelovala pod imenom «Hrvatska mladež Uzdanica». Većina članova Udruge su hrvatski povratnici iz Australije. Inače, «Uzdanica» je bila jedna od najaktivnijih hrvatskih državotvornih organizacija na tom dalekom kontinentu, a jedan dio članova te organizacije došli su 1991. iz Australije da bi se kao branitelji na prvim crtama bojišnice borili protiv velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Povod za dolazak članova «Uzdanice» u Savsku 66 bio je prigodni božićni poklon koji su hrvatskim braniteljima poslali članovi i prijatelji te udruge u Sydneyu. U ime «Uzdanice» Đuru Glogoškog, predsjednika Udruge 100-postotnih hrvatskih vojnih ratnih invalida, i brojne članove te udruge pozdravio je predsjednik dr. Ivan Radić i izrazio punu potporu braniteljskom prosvjedu naglasivši kako je uvjeren da će, uz potporu hrvatskog naroda, branitelji izdržati sve do postizanja svih njihovih ciljeva.

Ivo Butković, jedan od osnivača «Uzdanice» u Australiji prenio je poruke i pozdrave Hrvata iz Sydneya i cijele Australije. U kratkoj poruci koju je u ime Hrvata Australije poslao član «Uzdanice» iz Sydneya Ante Gavran, naglašeno je da su Hrvati u Australiji 100-posto uz hrvatske branitelje, te da očekuju kako će sadašnji predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji radi protiv hrvatskih nacionalnih interesa, na dolazećim predsjedničkim izborima dobiti jasnu poruku da hrvatski narod u Domovini i iseljeništvu ne prihvaća njegov za Hrvatsku krivi put. Butković je zatim Đuri Glogoškom uručio i omotnicu s božićnom čestitkom hrvatskim braniteljima, a u omotnici je bilo i petnaest tisuća kuna kao skromni dar potpore prosvjedu hrvatskih domoljuba koji su dali svoje dijelove tijela da bi Hrvatska danas bila slobodna i samostalna država. «Uzdanica» je također sve branitelje koji su danas bili u Savskoj počastila s ručkom.

Cijela Hrvatska je naš dom

Vidno dirnut, Đuro Glogoški se zahvalio članovima «Uzdanice» i Hrvatima u Australiji ne samo za spomenutu pomoć nego i snažnu moralnu potporu koju Hrvati diljem svijeta iskazuju hrvatskim braniteljima u Savskoj 66. Nismo mislili da ćemo imati tako snažnu potporu hrvatskog naroda, rekao je Glogoški. Zatim je istaknuo kako cijela Domovina i dijaspora živi za jednu adresu – Savska 66. Dodao je kako je došao trenutak da mi branitelji kažemo – dosta je. Našim prosvjedom mi se ne borimo isključivo za naše osobne interese. Naš primarni cilj je obrana hrvatskih nacionalnih interesa, koji su danas jako ugroženi naglasio je sve popularniji vođa prosvjeda branitelja. Glogoški se osvrnuo i na teško ocrnjivanje hrvatskih branitelja od strane Marka Rakara, člana Izbornog stožera Ive Josipovića.

Đuro Glogoški je nazočne također upozorio kako vlast ponovno želi izigrati branitelji. Izvijestio je da im je na jučerašnjem sastanku u Zaboku, gde se razgovaralo o bolnici za branitelje, rečeno – «napustite Savsku, idite doma i sve će biti riješeno». Glogoški je na taj pokušaj prevare hrvatskih branitelja odgovorio «kako je cijela Hrvatska naš dom».

Na ovom susretu, koji pokazuje i daljnu potrebu održavanja zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske, nazočan je bio i Ante Deur, predsjednik Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi. Danas su u isto vrijeme hrvatske branitelje došli posjetiti i izraziti svoju bezrezervnu potporu i branitelji s otoka Raba. Danas je 65-ti dan kako hrvatski branitelji prosvjeduju u šatoru ispred Ministarstva branitelja.

Antun Babić

bivši hrvatski generalni konzul u Melbourneu

Kamenjar.com

facebook komentari

 • Gabro Vuskic

  Svi su spremni preuzeti kormilo države u svoje ruke, a svi su izišli iz titinih škola. Bravo! Svi marširaju pod hrvatskim stijegom. Ovo je jedno očito OGLEDALO ideja Maksa Luburića. Tko u to ne vjeruje neka pročita Maksa Luburiča “PORUKA IZMIRENJA USTAŠA I HRVATSKIH PARTIZANA”, koja je izišla u Istarskoj DRINI br. 3/4 1964., ili neka pročita: “ZAUZIMANJE STAVA” iz novine OBRANA br. 97/98 1968. gdje je generala Drinjanina napisao:

  “NAŠ STAV JE JASAN:
  “RUŠITE SVAKU JUGOSLAVIJU”! Činite to u ratu i bez rata, sa Rusima i Amerikancima, sa komunistima, nekomunistima i antikomunistima, u kalsičnom ili gerilskom ratu, dijalektikom riječi i dinamita, ali rušite ju, jer ako jedna država nema razloga za opstojanje onda je to samo i jedino JUGOSLAVIJA”.

  To su USTAVNA I PROGRAMATSKA NAČELA HRVATSKOG NARODNOG OTPORA koja ova četiri kandidata sprovode bez Maksa Luburića i dijelo.

  Za podsjetiti je da je dan izbora 28 prosinca 2014. godine, dakle, točno, iz dana u dan 55 DOGINA OD POGLAVNIKOVE SMRTI. Na ovaj dan sjetimo se prvog hrvatskog državnog Poglavara Poglavnika dra. Ante Pavelića i glasujmo za četvrtog predsjednika RH u mislima da će četvrti predsjednik RH dozvoliti da se posmrtni ostatci prvog hrvatsko Poglavnika prenesu u njegovu voljenu Hrvatsku za koju se je cijeli svoj život borio, a ne za ovaj ili onaj politički ili ideološki program.
  SLAVA VELIKANU VELIKANA POGLAVNIKU DRU. ANTI PAVELIĆU!!! Otporaš.

  • cleuna

   Covjece,ponudi rijesenje ili se sam kandidiraj…daj nam smjer za koga da glasujemo?
   Ajde okani se floskula o Juogoslaviji i kurzima i palcima…trebamo srediti danasnje jugoslavene a kako kada nitko tko to pokusa ne valja?

   • Gabro Vuskic

    Vrlo dobro pšitanje.
    Za koga glasovati? To je vrlo škakljivo, jer oni mi se čine da igraju POKER, a kada dobiju, malo se toga mijenja. Ali svakako, iako smo u tunelu bez svijetla i nade za izlaz, stavljeni smo u nakovanj, tj da imamo rusku ruletu, i sada treba pametno obarač okinuti. Po mojem skromnom ali hrvatskom i državotvornom mišljenju, stvar stoji ovako:

    1.) Mladi hrvatski politički neiskusni kandidat Ivan Sinčić je simbol mlade hrvatske demokracije, koja mu je dala priliku da sam sebi – ukoliko se ne razočara, kao i pok. Zvonko Bušić – krči put u budućnosti, ako uistinu tako vruće želi pomoći hrvatskom narodu. Dakle nema priliku za pobijediti, ali ima priliku za zamutiti.

    2.) Dr. Milan Kujundžijić je pošao s najboljim namjerama bez ikakove organizacije iza sebe, a poznato je da svaka organizacija ima svoje ljude, ćlanstvo, program, NAČELA, a svega od toga on nije ništa imao. Imao je ideju, što bi se reklo: čovjek bez ideje je čovjek bez glave. Ali u ovom slučaju nije dovoljna samo ideja. Potrebni su ljudi da te ideje nose, vitlaju, raznose i sa nima ljude uvjeravaju u progra, NAČELA. On će to najbolje znati iduće godine kada bude papire pravio za porez, koliko je godišnjeg prihoda u svojem liječničkom zvanju imao prošle godine i koliko je pacijanata imao, a koliko ove godine. Moje je mišljenje Josipoviću nego sam sebi, dakle, nema šanse da pobijedi.

    3.) Sada dolazimo na izgubljenu kartu. Josipović je izgubljena karta a na izgubljene karte nitko ne želi igrati niti svoje nade ulagati. O njemu sada viši postotak Hrvata znade kakav je on i tko mu je otac bio i šta mu je otac sve radio protiv one iste Hrvatske SA OSAM (8) SLOVA protiv koje se je njegov otac Ante borio, a on, Ivo Josipović sada želi biti predsjednik te iste HRVATSKE protiv koje mu se je otac bori. Bolje bi bilo Ivi Josipoviću da je prije početka predsjedničke kampanje najavio da se ne želi kandidirati, pa neka traže nekog drugog. Ovako, u vom slučaju gdje su se stavili živci na ŽRVAJ, sve je izišlo vani. Dakle, Ivo Josipović će za nepuni mjesec dana tražiti posao. A gdje će ga naći? Možda kod svojih bližnjih i najbližnjih u Beogradu.

    4.) Ostaje nam Kolinda Grabar Kitarović, jedna LIEPA PLAVKA, pravim imenom i prezinom Stana Godina, koja je u prošlosti, dok su se državotvorni Hrvati borili protiv srpske kraljevske Jugoslavije, ona je bila u podzemnoj konspirativnoj Ustaškoj organizaciji koja je mnogo doprinijela da se je osvrtio Stjepan Radić, jer je njegov ubojica kralj Aleksandar karađorđević platio glavom u Marseille-u 9. listopada 1934.
    Drugim riječima, u današnjim prilikama i za naše naše državotvorno hravtske potrebe, dozvolimo i dadnimo joj priliku da našim skupnim i MASOVNIM GLASOVANJEM za Kolindu Grabar Kitarović, da i ona simbolično postane LIEPA PLAVKA, samo se tada mora naći Poglavnik koji će o njoj roman napisati. nadajmo se da će taj Poglavnik biti u osobi Tomislav karamarko.

    GALSUJMO ZA KOLINDU!
    ONA IMA NJABOLJU PRILIKU!
    Otporaš.