Pratite nas

Komentar

Glogoški: Zašto bi Prgometa nakon onakvog bloga zvali na razgovor

Objavljeno

na

Potpredsjednik HDZ-a Drago Prgomet nastavlja s kontroverznim izjavama. Nakon što je branitelje na svom blogu pozvao da se povuku s prosvjeda, u intervjuu današnjem Večernjem listu dao je nekoliko dvojbenih teza. Neke argumente predstavio je kao činjenice, pa smo za mišljenje o tim činjenicama pitali Đuru Glogoškog, predsjednika Udruge 100-postototnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i jednog od vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj.

Prgomet je u intervjuu rekao da nakon poziva braniteljima da napuste šator dobiva veliku podršku mnogih branitelja i članova HDZ-a, što putem SMS-a, što putem komentara na društvenim mrežama. Dodaje kako branitelji smiju prosvjedovati, ali pri tome ne smiju izlaziti iz okvira zakona. Nadalje, tvrdi da je vrijeme da se stotinjak dana nakon prosvjeda oni nastave u obliku pregovora u Vladi i Saboru.

Isto tako, iznio je tvrdnju da ne može poduprijeti način komuniciranja koji uključuje prijetnje, dezinformacije i dizanje tenzija uz unošenje osjećaja nesigurnosti i straha u državu, a nakon svega, rekao je da bi se rado odazvao na razgovor s braniteljima u šator.

Glogoškog smo pitali je li među populacijom kojom je okružen, dakle braniteljskom, čuo da je netko dao podršku Prgometu u njegovim pozivima i stavovima.

“Ne znam za to. Nisam čuo i nemam tu informaciju”, odgovorio nam je Glogoški.

Tvrdnje kako branitelji ne smiju izlaziti iz okvira zakona, odbacuje. “Ne znam gdje smo to mi izašli iz okvira zakona”.

Što se tiče posredničke uloge Prgometa i njegovog eventualnog posjeta šatoru, vođa braniteljskog prosvjeda je jasan. “Nikada se nije nudio da bio posrednik. O tome da smo mi njega pozivali, pa zašto bi to radili? Šator je otvoren svima koji žele doći s dobrom namjerom. Može slobodno doći tu i razgovarati s nama”.

Što se tiče prijedloga da je vrijeme da se branitelji okrenu Vladi i Saboru, Glogoški podsjeća da su pokušali, ali nije išlo.

“Mi smo bili u Saboru, poslali smo klubovima zastupnika prijedlog za obraćanjem kako bi objasnili našu problematiku. To su prihvatila samo dva kluba. Ostali su nas odbili. To je dovoljan pokazatelj koliko s njima možemo razgovarati, a valja podsjetiti i da smo tražili izvanrednu sjednicu Sabora”, podsjeća Glogoški na zahtjev branitelja da se donese ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Glogoški se najviše začudio informacijama da branitelji u Savskoj dezinformiraju javnost i stvaraju osjećaj nesigurnosti i straha u državi.

“Ne vidim čime dezinformiramo javnost za razliku od drugih kojima je to dokazano. Ovdje je mirno, incidenata nema, a ne znam gdje je on to vidio da mi unosimo nesigurnost i strah u državu”, zaključio je Đuro Glogoški na 112. dan prosvjeda pred Ministarstvom branitelja.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Komentar

Andrej Plenković: Dobro je što je predsjednica posjetila Rusiju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć u Bruxellesu da je dobro što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla u posjet Rusiji.

Rekao je kako je put u Rusiju pripreman posljednjih desetak mjeseci. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vodila je hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu, pripremila sadržajno ovaj posjet, sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje.

Hrvatska gospodarska komora kao i obično koordinira naše gospodarstvenike koji su zainteresirani za sudjelovanje na gospodarskom forumu, bilo je dvoje ministara iz Vlade, jedna državna tajnica i cijeli tim savjetnika. Mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u svojim aktivnostima, istakno je Plenković.

Komentirao je i navodne izjave šefa Sberbanka Hermana Grefa da je lex Agrokor oštetio njegovu banku i da će se boriti za povrat uloženog novca, rekavši kako je ključno da Sberbank stalno sudjeluje u privremenom vjerovničkom vijeću. Ima informacije o svemu što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u Vladu prije donošenja zakona i imali su sav prostor kao i drugi vjerovnici. Bilo bi dobro da Sberbank bude jednako konstruktivan kao i druge banke koje su prije davale kredite Agrokoru, kaže Plenković.

Premijer je rekao da nije znao za podatak da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) proteklih godina davala kredite Agrokoru u ukupnom iznosu od 905 milijuna kuna. Pročitao sam u medijima i kada se vratim u Zagreb, želim vidjeti cjelinu informacija o odlukama HBOR-a proteklih godina i različitim kreditima koji su davani, rekao je Plenković.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih

Objavljeno

na

Objavio

Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih.

Oni ne smiju biti sudionici u medijima. Što oni imaju reć osim toga da brane svoje klijente i kažu da je svak nevin.

Druga stvar je još čudnija. Ako je na Agrokorovom računu bilo samo par kuna od kud sada tolika lova da Todorić unajmi skupoga stranoga odvjetnika?

Što se tiče svih dionika u propasti Agrokora postoje samo dvije konstatacije: ili su ti direktori bili totalni glupani ili su lopovi. Jedno od toga dvoga jesu. Treće opcije nema. A upravo će tu treću opciju pronaći u dobroj mjeri korumpirano pravosuđe. Sram me je u kakvome društvu živim.

Sramota je da se neke zadrži u pritvoru što su dali stolove da se na njima piše peticija za opće dobro, dok se na slobodi nalaze zloćudni rušitelji brojnih života koji cijelu naciju bacaju na koljena.

Dokle god su odvjetnici, čitaj navijači u svojim predmetima što je njihovo pravo i častan posao, u medijima nema nam sreće.

Sudcima i odvjetnicima je mjesto u sudnici, a kriminalcima u pritvoru. Dotle smo došli da bi trebali u Hrvata pjevati srpsku himnu “Bože pravde”!

 

Slaven Letica: Uspon i pad jedinoga hrvatskog oligarha Ivice Todorića

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori