GLUMICA ŠOKIRALA SRBIJU: Moja obitelj preživjela je Auschwitz ali nije Tita

1

“Pa, zar vama paše to što govore da je za vrijeme Tita bilo dobro? Cijelu moju obitelj, onu koja je izbjegla Hitlerov Auschwitz i holokaust, Tito je pobio. I nisam ja jedina. A vi čitate svakodnevno kako je Titova vladavina bila fantastična”, odlučno izjavljuje Eva Ras

Eva Ras legendarna je srpska glumica, slikarca i književnica, porijeklom mađarska židovka. Rođena je u Subotici 1. siječnja  1941. Diplomirala je na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Eva Ras, filmska zvijezda bivše Jugoslavije, ne želi umrijeti prije nego kroz knjigu o Josipu Brozu Titu ne kaže istinu:

“Sada će mi izaći i knjiga. Tri godine sam pisala kolumne za jedne novine i oni su mi dopustili da pišem protiv diktatora. Pisala sam protiv Tita. Ne svaki put, ali uglavnom sam pisala protiv komunizma, protiv socijalizma i protiv Titove diktature. Sada objavljujem te kolumne”, kaže 76-godišnja Eva Ras za Nezavisne.com.

“Imam 76 godina i mogu svakog dana umrijeti. Hoću sebi ovom knjigom podići spomenik dok sam živa. Pa, zar vama paše to što govore da je za vrijeme Tita bilo dobro? Cijelu moju obitelj, onu koja je izbjegla Hitlerov Auschwitz i holokaust, Tito je pobio. I nisam ja jedina.

A vi čitate svakodnevno kako je Titova vladavina bila fantastična.

Svi znamo da je njegova vladavina rezultirala bratoubilačkim ratom jer se desetljećima nisu rješavala nacionalna, imovinska pitanja. Netko mora izreći istinu”, odlučna je srpska glumica.

facebook komentari

  • Malleus_Haereticorum

    Pa dobro, dotična glumica ima želju ostaviti iza sebe istinito svjedočanstvo koje nikako ne odgovara titoguzoljubcima i Jugoslovenima. Predpostavljam da se Eva Ras nije došla pokloniti Titovoj crkotini u „kući cveća“. Predlažem joj da to ipak učini onda kad ju uhvati proljev. Nadgrobna ploča velezločinca Tita je izvrstno mjesto za pražnjenje crijeva.