Pratite nas

BiH

Gnjilež petokrake pada. Napokon!

Objavljeno

na

Gnjilež petokrake pada. Napokon. Trule komunjare pokazuju svoje pravo ljigavo lice, urušavajući se iz dana u dan. Smrad komunizma širi se i zaudara još jedino, sa njihovog posljednjeg europskog lena, koje je ustvari naša jedina i ljubljena Hrvatska, a ne njihova prčija, kako bi zločinačka organizacija na vlasti, htjela.

[dropcap]C[/dropcap]rkla je ta neman zvana komunizam, odavno. Ovo je agonija njegovog sljednika, isprepletenog isključivo zločincima svih vrsta i nacionalnosti. Naravno da su se u tom kolopletu otimačine, ubojstava lagodne krvarine, najbolje snalazili četnici. Kada kažem četnici, mislim na sve srbe, koji su ( da ne idemo dalje i dublje u povijest) 1991. u Hrvatskoj najavljivali i ostvarili ”krvavi Uskrs”.

Kada kažem četnici, mislim na srpsku pravoslavnu crkvu, koja niti s pravoslavljem, a niti s vjerom nema ama nikakve veze. Kada kažem četnici, mislim na sve abolirane srbe, koji se niti u primisli nikada nisu, a i ne bi pokajali nizašto. Kada kažem četnici, mislim na sve srbijanske političare, kojima su usta puna lažnog čudoređa i zakona, no samo onih dijelova koji im odgovaraju. Kada kažem četnici, mislim i na hrvatske političare, koji izručuju hrvatske generale Haagu, hrvatski narod bespuću materijalnog siromaštva, nastojeći mu namjesto duhovnosti udahnuti smrt. Kada kažem četnici, mislim na ovu nesposobnu zločinačku nedonošćad partije i okupatorske partizanije na vlasti. Trenutno. Mrtvi su oni, ali im to još nitko nije javio.

Kada kažem četnici, mislim i na obitelj petokrakog Ljigavog Lignjuna, koji nas poput trećerazrednog lakeja, servira Velikoj Britaniji za doručak, a svom uzoru Tomi Grobaru, četničkom vojvodi, s kojim se javno triput liže, žive baca na nož.

Kada kažem četnici, zasigurno ne mislim na tihe, samozatajne monahe koji jesu vjernici .
Kada kažem četnici, zasigurno ne mislim na sve srbe, niti na cio srpski puk, no, na ne tako mali dio tog istog pučanstva mislim. Veličaju oni svoju epopeju draže mihailovića.

Od dvostrukog vremena majmunskog Dikobraza do petokrakog Ljigavog Lignjuna i Pantovčak je četničko brdašce. Po osoblju, po retorici, a ponajviše ”po pravdi i pravednosti” . Znak jednakosti stoji i naspram Markova trga. Četnikuje se tamo od bivšeg sanadera, preko mutave udbaške djevojke, treće udbaške pratilje kosor, sve do ove zločinačke nesposobne kopiladi.

Svi iščekujemo podulju Lolekovu solo ariju, gdje je Njemačka našla zvijezdu u osobi likvidatora josipa perkovića.

Ono što će se otkriti znamo svi! I oni i mi. Otkrit će se da su ubojice, masovni ubojice i masovni lopovi bili komunjare i partizani, što su i danas i sada. Sanader i Vidošević su tek blijede preslike nedostižne petokrake…

Trebaju li nam uistinu dokazi kako bi smo napokon mogli zakopati tu trupinu od ZAVNOH-a, AVNOJ-a , Jajca, NOB-a … ili kako li se već zove i kako se sve nije samo zvala, ta zločinačka petokraka.

Jer …
”dok je srca, bit će i Kroacije”

Božidar Alić/dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Tužiteljstvo BiH provodi istragu nad 14 visokih civilnih i vojnih dužnosnika Herceg Bosne i HVO- a.

Objavljeno

na

Objavio

Tužiteljstvo BiH provodi istragu nad skupinom od 14 visokih civilnih i vojnih dužnosnika Herceg Bosne i HVO- a.

Na listi se, između ostalih, nalaze i imena Darija Kordića, nekadašnjega potpredsjednika Herceg Bosne i bivšega lidera HDZ BiH, zatim Brune Stojića, nekadašnjega ratnoga ministra obrane Herceg Bosne, Ignaca Koštromana, glavnoga tajnika Herceg Bosne i HDZ BiH, Ante Sliškovića, bivšega ratnoga načelnika Službe sigurnosti (SIS) za Središnju Bosnu i još nekoliko pripadnika HVO koji su manje poznati javnosti.

Tužiteljstvo BiH uputilo je prije mjesec dana federalnome Ministarstvu za pitanja branitelja zahtjev za dostavljanje vojne evidencije za skupinu visokih civilnih i vojnih dužnosnika i pripadnika HVO s područja Hercegovine i Središnje Bosne za potrebe istrage u predmetu ratnih zločina nad zatočenicima u prošlom ratu. Kako je i uobičajeno radi se o strogo tajnom dokumentu, međutim mi smo uspjeli doći do toga zahtijeva i uvjeriti se da se radi o nekoliko vrlo zanimljivih i poznatih osoba.
14 dužnosnika.

Tužiteljstvo BiH provodi istragu nad skupinom od 14 visokih civilnih i vojnih dužnosnika nekadašnje Herceg Bosne i HVO- a. Na listi se između ostaloga nalaze i imena Darija Kordića, nekadašnjega potpredsjednika Herceg Bosne i bivšega lidera HDZ BiH, zatim Brune Stojića, nekadašnjega ratnoga ministra obrane Herceg Bosne, Ignaca Koštromana, glavnoga tajnika bivše Herceg Bosne i HDZ BiH, Ante Sliškovića, bivšega ratnoga načelnika Službe sigurnosti (SIS) za Središnju Bosnu i još nekoliko pripadnika HVO koji su manje poznati javnosti.

U ovom trenutku nije poznato o kojim se konkretno slučajevima radi, jedino se zna da su u pitanju navodni ratni zločini nad zatočenicima.

Također je zanimljivo da se po prvi puta provodi ozbiljna istraga protiv šefa sigurnosti HVO u Središnjoj Bosni Ante Sliškovića koji je još od završetka rata pod sumnjom da je imao ulogu u zločinima.

Bivši ministar obrane Herceg Bosne Bruno Stojić u ratu nije nikada niti boravio u Središnjoj Bosni, ali Tužiteljstvo BiH u istrazi provjerava njegove ministarske zapovjedi koje se tiču postupanja s ratnim zatočenicima.

Do prije nekoliko dana nitko u Središnjoj Bosni nije znao da Tužiteljstvo BiH istražuje 14 bivših civilnih i vojnih dužnosnika Herceg bosne i HVO-a. Znao je to predsjednik FBiH Marinko Čavara koji je tu informaciju dobio iz Ministarstva za pitanje branitelja. Nije poznato je li za istragu znao i Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH jer je na svakodnevnoj vezi sa zamjenikom direktora SIPA-e Đurom Kneževićem, a mogao je tu informaciju dobiti i od zamjenika državnoga ministra sigurnosti Mije Krešića pa i od same glavne tužiteljice Gordane Tadić.
Problem za Marinka Čavaru i vrh HDZ BiH je nastao kada se u Središnjoj Bosni nekako doznalo da Tužiteljstvo BiH istražuje visoke dužnosnike HVO-a s toga područja. Prije nekoliko dana se dogodio ozbiljan incident pred obiteljskom kućom predsjednika FBiH Marinka Čavare u Busovači., kako donosi Dnevni list., prenosi dnevnik.ba.

Skupina visokih časnika HVO-a, među kojima je navodno bio i general i ratni zapovjednik HVO Busovača Duško Grubešić je žestoko verbalno napala Čavaru i optužila ga da je skrivao informaciju o istrazi koju provodi Tužiteljstvo BiH te da on i vrh HDZ BiH ne čine ništa na državnoj razini da zaštite branitelje s područja Središnje Bosne. U jednom trenutku je došlo čak i do naguravanja i samo zahvaljujući prisebnosti nekih ljudi nije došlo do ozbiljnoga incidenta, prenosi dnevnik.ba.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Mektić: Zvaničnici iz Hrvatske su prisluškivani radi zaštite ekonomskih interesa BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je danas kako policijske i obavještajne agencije u BiH poduzimaju mjere čiji je cilj zaštiti i njene gospodarske interese, odbacivši nagađanja kako se pritom radi bilo što protuzakonito.

Mektić je izjavio danas da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene zvaničnike iz Hrvatske isključivo s ciljem zaštite ekonomskih interesa BiH i njenih građana.

“Sasvim je legalno i legitimo pravo svake zemlje, pa i BiH, da štiti sve svoje interese i interese građana BiH. Prema tome, institucije BiH, ali i niži nivoi vlasti, dužni su da štite te interese”, rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

On je naveo da su OSA i sve druge sigurnosne agencije u BiH dužne da štite i ekonomske interese BiH i da zaštite BiH od nelojalnih, nekorektnih napada koji mogu da utiču ili ugroze ekonomske temelje BiH i da joj nanesu ekonomsku štetu, kao i njenim građanima.

>http://kamenjar.com/bakir-izetbegovic-nalozio-prisluskivanje-pracenje-hrvatskih-politicara-gospodarstvenika/

Navodeći da to rade i druge zemlje u Europi i svijetu, pa tako i sigurnosne institucije BiH, Mektić ističe da interese BiH i njenih građana i zaštitu od “nečijih profiterskih namjera” institucije sigurnosti u BiH sprovode u skladu sa zakonima i Ustavom BiH.

“Sve do čega smo došli i što smo saznali u vezi sa ovom aferom o kojoj su pisali mediji, preduzimali smo u skladu sa zakonom i Ustavom BiH, štiteći njen ekonomski interes i ne dozvoljavajući podrivanje ekonomskog sistema unutar BiH. To ćemo raditi i dalje, na legalan i zakonski način”, poručio je Mektić.

Prema njegovim riječima, privatni interesi “udarili su na cjelokupne interese BiH i to se mora spriječiti”.

“Da li će to smetati pojedincima i grupama u BiH koji su se našli u svemu ovome, kao i nekima iz neke druge zemlje, to nas ne zanima. Nas obavezuje interes građana i nećemo raditi ništa protiv ekonomskih interesa drugih država”, kaže Mektić.

On smatra da je “sada jasnije zašto su neki strani zvaničnici i političari u posljednje vrijeme loše govorili o BiH”.

“Sada o tome definitivno mnogo više znamo i sve informacije ćemo dostaviti ključnim institucijama izvršne, zakonodavne i drugih nadležnih vlasti u BiH, jer nije na sigurnosnim agencijama da preduzimaju odgovor prema drugim državama, nego to na osnovu validnih i točnih informacija treba da rade ključne institucije svake zemlje, pa tako i BiH”, rekao je ministar sigurnosti.

List “Nacional” objavio je ranije da OSA vodi specijalni rat protiv Hrvatske, njenog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH, navodeći da je imao uvid u više tajnih izvještaja ove agencije.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić: Stanje u BiH se drastično i značajno komplicira u sigurnosnom smislu

facebook komentari

Nastavi čitati