Goran Marić: Vlada će sutra razriješiti članove Uprave i NO HEP-a

3

Kako aktivirati zapuštenu državnu imovinu od čije se prodaje očekuje da će državni proračun u ovoj godini ostvariti milijardu i 400 milijuna kuna prihoda? Kakve probleme imaju jedinice lokalne samouprave kod raspolaganja i gospodarenja državnom imovinom – koju čine stanovi, poslovni prostori i bivše vojne nekretnine?

O tome su u emisiji ‘U mreži Prvog’ Hrvatskoga radija koju prenosi HRT govorili ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Križevaca, član Predsjedništva Udruge gradova Branko Hrg.

Državna imovina je neiskorišteni, ali i uništeni potencijal, koji je srećom toliko velik da se još može iskoristiti, rekao je ministar Marić. Gledajući tu strahotu uništenosti, ne može a da se svakodnevno ne upita tko je dopustio da se to dogodi i da uopće netko drugi ima korist od posjedovanju u upravljanju imovine koja je vlasništvo Hrvatske, naglasio je.

Napomenuo je da 60 tisuća neriješenih predmeta pokazuju odnos dosadašnje države prema gradovima i županijama. Novih zahtjeva ima toliko da ih se dnevno ne uspije zaprimiti, kazao je Marić.

Branko Hrg je naglasio da je Udruga gradova svjesna koliko neriješenih predmeta ima te od prvog dana podupire osnivanje tog ministarstva. Radi se o prevrijednog resursa da se ne bi stavilo ovo ministarstvo u funkciji, rekao je.

Hrg smatra da je izuzetno važno da država uspostavi partnerski odnos s lokalnom samoupravom. Ako država prepusti imovinu na upravljanje lokalnoj samoupravi, dobar dio te imovine bi se vrlo brzo stavio u funkciji, kazao je.

facebook komentari

 • rođeni

  odlično, dajte im i nagradno putovanje na jug zagreba, u apartman s pogledom na cestu koja vodi prema moru

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Bolje sedmodnevi besplatni boravak u Hudoj jami…….

   • rođeni

    mračna vremena katolici ne trebaju ni prizivati ni ponavljati