GOSPODO IZ HDZ! Uz vaših 220.000 članova, ova zemlja treba cvasti od blagostanja, a ne biti crna rupa komunizma.

73

Ja volim reći istinu. Kome god godilo ili ne. I to potkrijepiti činjenicama a ne pukim i ispraznim riječima, piše Dubravko Jošić. Dakle, gospodo iz HDZ, od Karamarka na dalje, uz vaših 220.000 članova, ova zemlja treba cvasti od blagostanja a ne biti crna rupa komunizma.

[ad id=”93788″]

Vama je problem Most, vama je problem olinjali i ofucani SDP, vama je problem strančica orjunaša od 0,8% podrške, vama je problem pedeset udbaških kadrova na HTV, vama je problem pedeset uhljeba – žicara jedne propale komunističke ideologije u medijima i tzv. kulturi, vama je problem neki nakaradni “plenum” na Filozofskom fakultetu, vama je problem uhapsiti vrh kriminalne hobotnice u MUP, vama je problem smijeniti vrh korumpiranog, organiziranog kriminalnog PNUSKOK i USKOK, vama je problem uhapsiti braću Milanović, vama je problem uhapsiti srpske ratne zločince a imate obraza govoriti o “nepravednim odlukama suda” u Haagu.. vama je gospodo iz HDZ – SVE PROBLEM !

Jedino vam nije problem ustrajati na povlasticama u Saboru, nadzornim odborima, javnim poduzećima, osobnim probicima i interesima. To vam nije niikada bio problem, bili u oporbi li ne. Tako se država ne vodi. Vaša isprazna obećanja su već otišla u vjetar. Vaš IFO pretvorio se u tragikomični – UFO.

U osvit proglašenja jedine hrvatske države koja je to istinski bila – 10. travanjske revolucije – poručujem da niste dostojni naših djedova, naših očeva, ujaka. Niste dostojni preko 300.000 poklanih mladića i djevojaka, naših najmilijih koji padoše za Nezavisnu Državu Hrvatsku.

Državu koja je stvorena u očajnim vremenima, ali koja je počela funkcionirati kao država u mjesec dana. Njima nije ništa smetalo.

Zašto, gospodo iz HDZ, im nije ništa smetalo? Reći će vam general nikada poražene, a na prijevaru pobijene vojske N.D.H. Vjekoslav Maks Luburić

“Ustaša da je imao deset života, svih deset bi dao za svoju nezavisnu hrvatsku državu”.

To je istina koju ne možete pobiti nikakvim lažima.

Vi niste kadri dati ni šaku kuna a kamoli što drugo. Da osvjetlate obraz za onih 17.000 pobijenih, opet hrvatskih mladića i djevojaka, u drugom Domovinskom ratu, 1990.-1995. Mene je sram. Vas nije i nikad ne će biti.

Dubravko Jošić

facebook komentari

 • bakran

  Ma dobro ste rekli. Vjerujem da im je ono što se zove baza podosta zdravo tkivo. Ali ‘po svim vrhovima’, od lokalne samouprave pa do samog vrha države previše je jada, nesposobnosti i lopovluka. Čast iznimkama!
  Oni ne shvaćaju da kad dobiju bilo koje izbore, to je na krilima onih/nas koji nismo članovi stranke.

  Tragično!

  • kostresh

   u hrvatskoj politici sami pristase, pristojno odustaju…

 • BumBar

  Jedino vam nije problem ustrajati na povlasticama u Saboru, nadzornim odborima, javnim poduzećima, osobnim probicima i interesima. To vam nije niikada bio problem, bili u oporbi li ne. Tako se država ne vodi. Vaša isprazna obećanja su već otišla u vjetar. Vaš IFO pretvorio se u tragikomični – UFO.

  Nažalost, u pravu ste. Propusti, ili nečinjenje korisnih djela jesu veliki grijesi.

  A koliko li su se samo trudili ništa ne činiti pune 4 godine da se zaustavi ideološko divljanje partijaca nad narodom, to već graniči i sa čudom. Pune 4 godine živješe kao bubreg u loju: neto plaća preko 15.000,00 Kn, plus dodatci na plaće (“odvojeni život”, stan, prijevoz), plus popusti, plus plaćeni dopusti, odmori na eksluzivnim lokacijama za besmiselno niske iznose, osiguranje i prijevoz, i dr. životne i radne privilegije. I sve se to imalo pune 4 godine bez da se išta radilo za narod, da se narodu olakša život ili poboljša standard.

  Ono što mene zanima kod takvih situacija, jest ne ono što svi vidimo, koji napisasmo što i mi i svi drugi vidimo oko sebe, nego kako je takvo što uopće moguće? Kako je moguće da organizacija koja broji oko 220.000 članova ne brine o državi i društvu, nego samo o tako očitoj svojoj uhljebljenosti?
  I taj odgovor mi je jasan. Jer kod katolika mjera svih stvari nije uskogrudnost i osobni materijalizam. I jasno mi je od kuda prevaga materijalista nad katolicima u prozivanoj organizaciji.

  Nažalost, dok se sami ne izlustriraju, uzalud će narodu biti normalna očekivanja.

  • Maks

   Moguce je dok vi drobite protiv njih pa nam se moze nametnuti lik poput Petrova i cuprije .

   • BumBar

    Uozbiljite se, molim. Most je iz svojega članstva izbacio i propartijske Petrinu i prgometnu “Hrid”, čime je pokazao da se ne libi samolustracije već od početka svojega nastanka!
    Upitajte se koliko je članova SK uletjelo u Vašu “zajednicu” 1990./1991.?
    Danas oni čine više od 1/2 aktivnog članstva stranke na javnim položajima.
    No, takvi kadrovi su u “zajednicu” donijeli i komunjarski mentalitet balkanoidnog uhljebašenja, klijentelizma i hedonističkog materijalizma. Je li izvorna jezgra “zajednice” nametnula takvima svoj domoljubni štih, ili su ex komunjare unijele u nju svoj balkanoidni element i mentalitet i do dana današnjega ga čuvaju i navikavaju ostale “zajedničare” na sebeljublje iznad svega?
    Nitko Vam ne smeta kritizirati druge, ali niti poboljšavati sami sebe.

    • Maks

     Petrov ti je otvoreno protiv i barem jos 13 !!! Kom ti drobis o lustraciji a napadate Karamarka koji ju je prvi spomenuo , tri godine kvazi desnica udara po HDZu da bi ukrala koji glas , ljudi pobjegli milanovcu jer je “HDZSDP” jedno te isto”, Vi niste prosperirali izgubili se i ne ce vas niko .Gdje je tvoja stranka, koliko puta je slabija od Mirele Holy, narod je pismeniji nego mislite.

     • BumBar

      Vi od toga Vašega jednoga stabla ne vidite (hrvatsku) šumu.
      Ja Vam uvijek pišem o pitanju (hrvatske) šume, a Vi se ne date odvojiti od svojega stabla. Ili, da to malo slikovitije kažem – ne date se spustiti sa svojega stabla. 🙂

     • Maks

      Vi ste onoliko hrvatske šuma koliko ste dobili glasova na izborima , ni milimetra vise . Zato mozete jedino popovati i zavijati na mjesec. Koliko ste imali na izborima, 0,5 ili 1% !!! Zato ne dirajte ovo desnice sto imamo jer jacate Milanovica , za vas i tako nema koristi jer ne znate privuci narod .

     • BumBar

      Prvo molim siđite sa stabla da možemo razgovarati … 🙂

     • Saga

      Zašto ovim načinom? Možete Vi i bolje… 🙂

     • Maks

      Rekao sam, staklo!

     • Saga

      Maks, poštovani Bumbar ne voli, ne cijeni i ne priznaje HDZ-u apsolutno ništa.
      Koliko sam ga ja dosad shvatila (iako to nije izričito naglasio), HDZ bi trebalo zakonom zabraniti u Hrvatskoj. Po njemu, jedan Kurta ili Murta manje… 😉
      Ima li smisla više raspravljati o tomu s njim koji ne priznaje nikakve razlike između skh-sdp i HDZ-a?

     • BumBar

      Etiketirate me budaletinom, čim mi prišivate da izjednačavam ono što ja nikada nisam činio niti učinio. Nije lijepo od Vas izvrtati istinu. Sliči to na neke balkanoide unutar “zajedničara”, ali nije primjereno to činiti.

     • Saga

      Hvala Vam lijepa, poštovani. Tko od nas dvoje etiketira, that is the question… a prosudit će oni koji ovo čitaju.
      Ispričala bih Vam se da mi je to što ste napisali bilo makar i u primisli, ali nije. Nije moj način, ma što Vi o tomu (meni) mislili. A mislite pogrješno.
      Vi meni niste međumrežni neprijatelj. To su A.Č., Drago, Rosa i takvi mentalni sklopovi.
      Međutim, mi se uobičajeno ne razumijemo… Ništa novog. 🙂

     • Maks

      Bumbara je HDZ jako zafrknuo 1993 ili 94e pa ne moze zaboraviti .:-))) Bumbar cesto naleti na stakleni prozor ili vrata pa zuji bezveze.:-)))

     • Saga

      Ajde, nemoj tako, molim te… 🙂

     • BumBar

      :)))) .. ajd dobro, bar ova Vam valja!

     • Maks

      Ajde uozbilji se jednom

     • BumBar

      Ozbiljan sam uvijek, a danas … i kao dijete na tuti (kahlici).

     • Maks

      Ajde bjezi, tamo na narodu udarate po Kolindi i HDZu a ne primjetite da clancima odvracaju paznju od Mosta i Oreskovica ! Igraju dvostruku igru , i tebe su brisali sam sto si pisao protiv mosta .

     • BumBar

      Pa i Krist nas je poučavao da nitko nije savršen, i da ne tražimo sami svugdje dlaku u jajetu, iako se treba u životu rukovoditi za pravim vrijednostima i težiti idealima.
      Čemu zamjeriti nekome da zna biti nepotrebno oštar?
      Pa i osobno znam biti i mučan i dosadan čitateljima.
      Kako kada mi je stanje doma, ili nešto teže padne, raspalim …

     • Maks

      Ja tebe uopce ne smatram losim , ali ponekad komentiras da se ne bi zamjerio drugima , gledas sto je “popularnije “za ili protiv” . Ja imam samo jednu stranu – desno i sto bolje udariti ljevicu – bez kompromisa.

     • BumBar

      :)) … nemojte meni “prodavati bureke”.
      Vama je ljevica sve što ne gudi za koaliciju “zajedničara”.

     • Maks

      Hrvatskoj se zuri i nema vremena za vasu zahebanciju .

     • Maks

      Sad se pozivate na vjeru – Yuzinic, Bartulica, Batarelo , pih!!

     • BumBar

      Koji ste Vi lik! … 🙂 … Vi miksate kako Vam što nadođe.
      Tako bih i ja Vama mogao reći na Vaš način:
      Vi se javljate i živite u gradu u kojem je i Hitler i živio i radio. Pih!

     • Maks

      Dali nesto nije istina? Ovdje me bar nisu brisali pa sam vam mogao odgovoriti,:-)))))))))))

     • Saga

      Istina. Nisam tamo bila već dugo baš iz tih razloga.

     • Maks

      Ja sam to pisao, opleo po Oreskovicu pa nek brisu ili baniraju . Moram priznati nisu me 99% brisali . Zeljka je u redu i nama jako bliska ali nisu neki ostali, jedan admin je jednostavno MOST . Brisao mi je i ovo : Petrov je protiv lustracije.

     • Saga

      Znaš li da je moj kum izgubio posao da bi na njegovo mjesto zaposlili člana HDZ-a u doba sanadera?
      Ali, čovjek je oprostio i gleda širu sliku. Jasno mu je kako je ta stranka jedina poluga koja nas može izvući iz blata komunizma.

     • Maks

      Sago, meni su 92e ubili brata- HOS , danas ne mogu napadati ovaj HDZ radi toga, krivci su se vratli u ljevicu CK, a napadanjem bi stetio Hrvatskoj . Ja sam jednostavno realan nisam u stranci.

     • vdanan

      Nadodat ću dva primjera iz svoje bliže okolice. Nisu iz prve ruke, jer ja nisam politički aktivan nikako, osim kao onaj koji može dati svoj glas nekomu. Primjer prvi: mjestni HDZ-ovci bili su uspjeli pokrenuti neke projekte, izgradnju nekakve zone, i GOTOVO SVI su imali od toga koristi. Nije bilo glasina o nekakvoj korupciji, nikoga se nije ni za što obtuživalo. Nakon toga na mjestnim izborima glasove su pobrali nekakvi totalni anonimusi, koji nisu bili ni krivi NI ZASLUŽNI za bilo što. Primjer drugi: da se takvo što ne događa samo HDZ-u, potvrđuje primjer čovjeka koji je pokrenuo vlastiti posao, zaposlio četrdesetak ljudi, ali je bio aktivan u jednoj lokalnoj stranci. Nikakve veze s HDZ-om nema. Došao neki totalni anonimus, HNS-ovac iz Zagreba, koji nikakve veze s tim krajem nema i ništa dobra nije učinio. Na mjestnim izborima uvjerljivo je porazio poduzetnika koji JE učinio dobre stvari.
      Zaključak: narod ne valja. Tko nastupa protiv onih koji učine nekakvo dobro, a u korist onih koji ništa ne rade, barem ne dobro, taj ne valja.

     • BumBar

      Možda ne valja Vaš narod. Moj narod je uvijek u pravu, i uvijek valja.

     • Saga

      Vi ste danas stvarno ljuti. ;)))

     • Maks

      ZUJIIIII ,

     • Saga

      Lijepa sličica… 🙂

     • Maks

      Moja,:-))))

     • vdanan

      Ako veći broj ljudi napravi istu bezumnu stvar, ta stvar ne će postati umnom zbog velikog broja bezumnika koji ju podržavaju, nego će se bezumlje povećati.

     • BumBar

      S matematikom sam u prijateljstvu, tako da Vam je uzalud pokušavati me fascinirati s kvazilogičkim smicalicama. Narod je temelj ove države (moje, Hrvatske), za njega sam bio spreman i poginuti u Domovinskome ratu, jer znam da je vrijedan takve žrtve.
      Narod je suveren u RH, iz njega prizlazi sva vlast i njemu pripada sva vlast.
      O manipulacijama s narodom možemo raspravljati, i o tehnikama za manipulaciju, zbog kojih narod kao birač nema relevantne informacije ni o kojemu političaru.
      No, učinak psihološkog rata na narod ne znači da ne valja narod (Hrvati).

     • Maks

      Narod glasa 95 % drugcije nego ti , na preko 95 % naroda se ti ne mozes pozivati . Matematika. I Kujindzic je govorio JA SAM NAROD – eno ga ni 1%. Akceptirajte taj narod jednom umjeso da ga prisvajate bez veze pa ce i narod prihvatiti vas . Ostalo vam jje pokazao na zadnjim izborima. Koliko ste dobili glasova, manje ili vise od Holy ???

     • BumBar

      Krivo me razumijevate. Zagovaram opće dobro za narod, zagovaram demokratizaciju i neposredne izbore osoba, a ne jednolinijsku dimenziju nečije stranačke politike.
      A Vi me tumačite kao da nekome svećeniku spočitavate da mu je uzaludno govoriti o dobrobiti za narod kad narod ne izglasava svećenike u sabor. Naravno, ne smatram sebe svećenikom, nego promicateljem drugačijega shvaćanja politike i političara.

     • Saga

      A zašto ste Vi mene i sve one koji nisu podržali nacrt novog izbornog sustava (konkretno HDZ) proglasili izdajnicima? Slutim li to neku isključivost ili mi se samo čini?
      Iako Vam je i VK ukazivao na neke nelogičnosti.

     • Maks

      Sto puta je bilo vaznije rusiti Josipovica nego taj njihov referendum , Karamarku je smetao jer bi mu srusio koliciju koju je sastavio s tim ciljem, logicno da je bio protiv.

     • BumBar

      Razumio sam stavove VK, ali u onim okolnostima potpisi za demokratizaciju izbornog zakonodavstva nikome ne bi štetili. U onim okolnostima ne bi, nego bi koristili svima.
      Koalirati se moglo za sastav vlasti i bez forme koja je diskriminatroska i protuustavna – da je tobože za izbore svejedno natječe li se lista koalicije ili lista samo jesne stranke. Na kraju je Most dokazao da se može birati i postavljati ljude na položaje koji se niti nisu natjecali, a kamoli da ne bi mogli oni koji bi bili ispod previsokoga praga 5%. No, i taj prag se tražio sniziti na 3%. Bilo bi nam puno lakše da se vodstvo “zajednice” nije uključilo u otvorenu javnu sotonizaciju te ideje i samih ljudi iz UIO.

     • Maks

      Tim izbornim zakonom htjeli ste se rjesiti Vesne Pusic a ona od svih zenskih politicara dobila najvise – prefercijalno preko 17000 , Holy preko pet, necu da pisem koliko su dobili desni, sramota me . Nije taj izborni zakon ono sto mislite i nije vrijedan svadje na desnici.

     • BumBar

      Nažalost, V ni danas ne razumijte vrijednosti stvarne demokracije.

     • Maks

      N eceta vas dvoje troje tumaciti demokraciju cijeloj naciji , sama Mirela Holy bi vam nametnula svoju – toliko ste jaki .

     • Maks

      Bumbar, pola tih izbornih zakona imaju lgbt “demokracije Belgija , Danska, ja hocu Orbanizaciju Hrvatske !!!!!

     • Vjetruša Kliktavka

      (još će ispast da sam značajan) 🙂

     • Saga

      I bili ste u raspravi. Ukoliko mislite da niste, shvatite to onda na način da ste bili moja licentia poetica. 😉

     • Vjetruša Kliktavka

      Nekad si dam oduška. Možda je to bio takav trenutak. U svakom slučaju, hvala.

      Što se P.S. tiče, imam nekoliko prijedloga, no o tom – potom.

     • Saga

      Prijedlozi, ako se ne varam, sutra u 21 sat na onom blesavom chatwingu. Možete li ga Vi razvući preko cijele stranice jer ja ne mogu.

     • Vjetruša Kliktavka

      Ako budem u prilici, javit ću se.

      Nisam probao.

     • Saga

      Brišemo ovaj izlet u neke druge teme?

     • Vjetruša Kliktavka

      Evo vam direktna poveznica na chatHKV.

      Probajte nju razvući. Kod mene radi. 🙂

      http://chatwing.com/chatbox/6662325e-a53c-4ef0-a6d9-ddc2820df655#

     • Vjetruša Kliktavka

      LN i Vama.

     • Maks

      I ja zagovaram opće dobro za narod, budi siguran. Male stranke me ne interesiraju ako su izvan DK , momentalno je sve vaznije od njh . HDZ se uvijek mora napadati , kad nema nista onda radi “ZA DOM” , zasto jednom ne napadate Oreskovica, most , Milanovica i Josipovica niko nije opterecivao peticijom – ovo je sam jedan primjer kako radite.

     • BumBar

      Baš ste smiješni. Ako se nagazi Tima, ne nagazi li se u istome onda i DK?

     • Maks

      On je glavni covjek u Hrvatskoj i nema veze sa DK- jedno. Drugo , Za Vesnu Pusic napada se Kolindu i Miru Kovaca da bi se odvratila paznja od Oreskovica koji jedini moze nesto napraviti – mostova propaganda i od njih naruceni clanci – vi ste jjednostavno zeleni za politiku. Nagaziti treba onog tko je kriv, ja cu nagaziti svakoga tko je za rasprodavanje Slavonske ravnice , hrvatske zemlje uopce – ne zanima me jeli to HDZ ili neko drugi – ne vjerujem da ce HDZ pristati na tako nesto.

     • vdanan

      Da, znači. Tko je podložan najprizemnijim manipulacijama (a ovdje je uglavnom o takvima riječ) taj jednostavno ne valja.

     • BumBar

      Ne valjaju oni koji za narod kažu da ne valja.

     • vdanan

      Ne valjaju oni koji narod, bilo koji da je, podržavaju u njegovom glavinjanju.

     • BumBar

      Naslušao sam se takvih umanja. Ljudi koji razmišljaju svojom glavom, i koji su bolje informirani od naroda, optužuju narod za izbor koji se njima ne sviđa, umjesto da se i sami potrude naći načina donijeti u narod relevantne informacije prema kojima će i rezukltati izbora biti bolji za sve. Znači, zato nije i ne može biti u narodu feler, nego u čekačima koji bi da im netko drugi sve osigura, a oni bi jedino (trutski) uživali plodove.

     • vdanan

      Naveo sam dva primjera gdje je narod imao sve moguće informacije, a opet je napravio bezumnu stvar.

     • BumBar

      S takvim stavom se nikako ne mogu složiti. Narod glavinja ne sam od sebe, nego zbog sustava koji je tako promišljen da ga izbezumi toliko da ni o kome ništa ne zna.
      Tko je domislio takav izborni sustav? Postojeće glavne političke struje.
      I na kome je onda krivnja za stanje u državi?
      Isključivo na promicateljima i podupiračima postojećeg izbornog sustava.

     • Maks

      Prilika je da se procisti sistem ali nedaju Podrepic i Sprlje . O ostalom , Karamarko je htio skresati uvoz radi Hrvatskog sela Oreskovic bi prazno prodavao strancima a neda dirati uvozni loby, da isti loby stoji iza mosta znamo!

     • vdanan

      Karamarko bi morao skupiti dovoljno hrabrosti za to da zaista pokrene nešto vrijedno i dobro za hrvatski narod. Mora barem jasno reći da su svi obvezni voditi MORALNU politiku u korist hrvatskoga naroda, a ako to ne počnu činiti u blizkoj budućnosti, onda više ne će imati podporu HDZ-a. I to mora učiniti odlučno, bez ikakve zadržke.

     • Maks

      Hasanbegovic, Radman, proracun , sad je veliko koketiranje sa konkurencijom jer treba dvotrecinska vecina za ustavne sudce i zakon o dijaspori … Ide polako a pravilno udariti moze nakon toda, za dva tri mjeseca. Pricekajmo do ljeta, mozda se i most popravi.

     • vdanan

      Ne zamjeram ja HDZ-u što se je upustio u sastavljanje vlasti koja nije, odnosno nije mogla biti onakvom kakva bi trebala biti. Zaista se jesu dogodile i neke dobre stvari, a nije izključeno da će se i opet dogoditi. Ja ću mu zamjeriti ako nastavi sa svojim sudjelovanjem u vlasti koja ne će biti hrvatska ni u najmanjoj mjeri. Prije svega, mora nametnuti određene teme koje su svjetonazorske (konkretno, što ti „antifašisti“ hoće) i koje su gospodarstvene (naprimjer, već spomenuti uvozni lobby). Dakle, mora neumorno nametati teme koje su važne za hrvatski narod. Hrvatski narod će na to reagirati nekako, na svoju odgovornost. To mora biti jasno svima.

     • Maks

      Oni hoce promjeniti koliko mogu, pristali su na gomilu toga ali za par mjeseci se to ne isplati . Treba zaustaviti iseljavanje, stvoriti radna mjesta i spasiti selo , nema puno vremena.

 • Pingback: GOSPODO IZ HDZ! UZ VAŠIH 220.000 ČLANOVA, OVA ZEMLJA TREBA CVASTI OD BLAGOSTANJA … | | Građanska Akcija - official | HR()

 • blaženka

  Pa gospodo aktivirajte se,učinite Vi nešto kad tako sve znate. Lako je kritizirat………….

  • kršni

   Čim se netko aktivira, nafrko je! Odmah će okolo reći da je ušao radi nečega opipljivoga, a ne radi Hrvatske.