‘Gospojina’ u Širokom Brijegu

1

Široki Brijeg za vrijeme Devetnica i povodom proslave Dana Grada ‘živne’ te ga od 6. do 15. kolovoza posjeti na tisuće ljudi, a sve kulminira upravo 15. kolovoza kada Grad Široki Brijeg slavi svoj dan, a ujedno svoj dan proslavlja i Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije.

široki brijeg GospojinaKroz devet dana Devetnica ispred crkve u Širokom Brijegu prođe na tisuće vjernika, a misa na Uočnicu, 14. kolovoza, često bude posjećenija nego ona na blagdan Velike Gospe.

Bogat je i kulturno-zabavni program u samom središtu grada gdje od 12. do 14. kolovoza nastupaju domaći bendovi te kulturno-umjetnička društva, a na Dan Grada Širokog Brijega, 15. kolovoza s početkom u 21:00 sat na Trgu širokobrijeških žrtava održat će se koncert splitskog glazbenog sastava ‘Trio Gušt’.

Nešto manje zabavna, ali zato i ne manje važna je Svečana sjednica Općinskog vijeća Široki Brijeg u utorak, 12. kolovoza s početkom u 10:15 sati u kinu Borak, a tomu će prethoditi u 10:00 sati polaganje vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava. Općinskom vijeću Široki Brijeg ovo će biti posljednja svečana sjednica pod ovim imenom, s obzirom da će uskoro donijeti odluku o preimenovanju u Gradsko vijeće.

Osim službenog dijela programa, tu je i zabava za mlađu populaciju i one željne malo žešće zabave koja se odvija u lokalnim klubovima i kafićima: Sandra Afrika i Mia Borisavljević nastupaju već danas u dva širokobriješka kluba, za 14. kolovoz najavljeni su koncerti Crvene Jabuke i Dražena Zečića. Na sam Dan Grada nastupaju Josip Ivančić i Dijana Bliznac.

Za sve one koji žele izbjeći gužvu, 14. kolovoza u susjednom gradu Mostaru nastupaju planetarno popularni ‘2Cellos‘.

U širokobriješkom selu Izbično, 16. kolovoza, održava se tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija ‘Izbičijada’. Sljedeće dva dana predviđena su za sport: U nedjelju, 17. kolovoza na Pecari u 3. kolu Premijer lige BiH sastaju se Široki Brijeg i Vitez, a u ponedjeljak, 18. kolovoza, također na Pecari, odigrat će se finalna utakmica Malonogometne lige mjesnih zajednica Široki Brijeg u kojoj će snage odmjeriti Lijeva Obala i Turčinovići. (jabuka.tv)

facebook komentari

  • peppermintt

    U Gradu Širokom Brijegu ( kako lipo zvuči ) svake godinje puno zanimljivih događanja 🙂