Grabar Kitarović: Josipoviću se ne smije dopustiti da Hrvatsku odvede u propast (Video)

0

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ponovno je u nedjelju, na veličanstvenom skupu u Splitu, prozvala aktualnog predsjednika i svoga protukandidata Ivu Josipovića kako negira da Hrvatska ide u krivom smjeru, već govori da je to pravi put.

Istodobno je istaknula kako mu se ne smije dopustiti da izbori novi predsjedničku mandat i ‘Hrvatsku odvede u propast’.

‘Zemlja nam je na rubu bankrota, 90 posto građana kaže da država ide u krivom smjeru, a Josipović kaže da je to pravi put. Nažalost, to je pravi put u propast i tako neće ići i nećemo mu dopustiti, na njegovu veliku žalost, da završi posao koji je naumio, da odvede Hrvatsku u propast’, poručila je Grabar Kitarović na predizbornom skupu u sportskoj dvorani na splitskim Gripama.

Aktualnom predsjedniku zamjerila je i da samo vodi računa o vlastitom rejtingu, a ne o rješavanju poteškoća u Hrvatskoj, istaknuvši da ona kao predsjednica neće brinuti o svojem, nego o rejtingu Hrvatske.

Nećete rasprodati naše nacionalno blago

Vladu je optužila da najavom monetizacije autocesta želi rasprodati nacionalno blago.

‘Oni žele rasprodati autoceste za 19 milijardi kuna, koliko iznose pristigle ponude, ali mi im kažemo – nećete rasprodati naše nacionalno blago zbog toga što ste nesposobni i ne znate upravljati državom’, istaknula je Grabar-Kitarović.

Ponovila je i optužbe da je to što je Vlada ove godine iz EU fondova povukla ‘nula kuna’ ravno izdaji i pronevjeri novca koji je trebao doći u Hrvatsku, a kao svoj prvi potez kao predsjednice najavila je sazivanje sjednice Vlade i poziv premijeru Zoranu Milanoviću da kaže kojim smjerom Hrvatska ide.

‘Reći ću mu – idemo sazvati sjednicu Vlade. Izvolite gospodo i dame, položite račune o tome kako danas stoji Hrvatska, kako se živi u Hrvatskoj i što ćete napraviti za Hrvatsku. Ako nemaju rješenja da Hrvatsku izvedu iz ove duboke krize, da nas maknu s ruba ponora, onda ćemo im reći – dame i gospodo, pokupite svoje papire i odite s Markova trga i Banskih dvora, idemo raspisati izbore i dovesti one koji znaju, mogu i hoće’, poručila je Grabar Kitarović.

Počinje obnova Hrvatske

Za predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, uvjerenog u pobjedu HDZ-ove kandidatkinje, za dva tjedna kada su predsjednički izbori ‘počinje obnova Hrvatske’.

‘Ne treba nam predsjednik Republike koji za savjetnika uzima onoga koji veliča Miloševića ili ima savjetnika koji naše branitelje uspoređuje s Ku Klux klanom’, rekao je Karamarko.

Istaknuo je kako je Hrvatska došla do crte od koje nema povlačenja, jer povlačiti se, kazao je, znači dopustiti sadašnjoj vlasti da uništava hrvatsku državu. ‘Mi ćemo na parlamentarnim izborima demontirati lažnu hrvatsku socijaldemokraciju, koja nije ništa drugo nego jugonostalija i jugofilija’, istaknuo je.

‘Mi jesmo antifašisti, ali mi jesmo i antikomunisti’, dodao je.

Predsjednik splitsko-dalmatinskog županijskog HDZ-a Ante Sanader poručio je kako su predstojeći predsjednički izbori prigoda da se maknu s vlasti ‘oni koji ne žele Hrvatsku’, pozivajući birače da 28. prosinca u što većem broju izađu na birališta i glasuju za Kolindu Grabar Kitarović

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorć zamjerio je, pak, Josipoviću što je u predsjedničku kampanju krenuo s Trga Josipa Broza Tita. ‘Takvim postupkom Josipović nas ponovno vraća u prošlost i pokazuje pravu narav i ciljeve svoje politike’, kazao je Škorić.

Splitski predizborni skup završio je zajedničkim pjevanjem „Moje domovine“. Cijela dvorana bila je na nogama, ispunjena domoljubljem i ponosom.

M.M./HRsvijet.net

facebook komentari